Proiectul normativ care vine cu o serie de modificări ale Codului Rutier a fost adoptat de Guvern.
Guvernul a adoptat un proiect normativ care vine cu o serie de modificări la Codul Rutier. Principalul scop al acestui proiect este de a clarifica interdicția de înmatriculare a vehiculelor furate în străinătate. Plăcuțele de înmatriculare vor suferi modificări. Sunt propuse schimbă și în ceea ce privește eliberarea permisului internațional.
Codul Rutier va avea noi modificări. Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre prin care sunt propuse mai multe schimbări. Principalul scop al acestui proiect este de a clarifica interdicția de înmatriculare a vehiculelor furate în străinătate, scrie EVZ.
Proiectul cu privire la modificarea Codului Rutier a fost inițiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acesta vine cu modificări și completări la Regulamentul de aplicare a Codului Rutier. Pe lângă extinderea cadrului legat referitor la interdicția înmatriculării vehiculelor furate în străinătate, proiectul vine cu mai multe schimbări.
Actul normativ introduce numere de înmatriculare la Primării. Acestea vor avea un indicativ format din cifre, în locul abrevierii denumirilor localităților. Modificarea va fi făcută pentru o mai bună identificare în trafic.
O altă modificare din Codul Rutier va fi cu privire la eliberarea permiselor internaționale de conducere. MAI propune ca acestea să fie eliberate și de Direcția Permise de Conducere și Înmatriculări, nu doar de asociația Automobil Club Român.
Proiectul cu privire la modificările Codului Rutier au apărut în contextul în care multe mașini furate în străinătate ajung în România. Autoritățile de la noi nu reclamă aceste nereguli. MAI spune că „interdicția (de înmatriculare – n.r.) nu este aplicabilă și vehiculelor date în urmărire la nivel internațional de către autoritățile competente ale altor state”.
Noul proiect cu privire la modificarea Codului Rutier ar putea fi interpretat astfel: sunt excluse de la interdicția înmatriculării vehiculele care se încadrează doar într-una dintre situațiile menționate. Propunerea de modificare a normelor actuale vine să corecteze această scăpare.
„Autovehiculele și remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în străinătate, precum și cele date în urmărire de către structurile Poliției Române ori de către autoritățile altor state, nu se înmatriculează”,
se mai specifică în textul hotărârii.
În proiectul de lege adoptat de Guvern se mai propune schimbarea plăcuțelor de înmatriculare. Astfel că plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculelor înregistrate la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază și, după caz, la Serviciul Român de Informații să se compună din abrevierea denumirii instituției. Aceasta ar urma să fie scrisă cu litere majuscule și dintr-un număr de ordine.
Proiectul propune și modificarea regimului de eliberare a permisului internațional de conducere (PIC). Acestea ar putea fi eliberate și de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări (DPCI) din cadrul MAI.
Lucrări începute pe drumul din Botoșani unde au protestat șoferii
Oana Sava
Sep 08, 2024
Tânăr drogat la volan dus cu Poliția la spital
Oana Sava
Sep 08, 2024
Motocicliști prinși la plimbare de polițiști prin pădure
Oana Sava
Sep 08, 2024
Tânăr REȚINUT de polițiști după ce a furat dintr-un magazin
Redacția Botoșăneanul
Sep 08, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile