Interviuri
INTERVIU Ivana Znacom, tânăra make-up artist originară din Botoșani care colaborează cu televiziuni, producători de filme și fotomodele: Poți crea orice prin machiaj GALERIE FOTO

(P) A început cu un curs de machiaj și pe parcurs și-a descoperit o veritabilă pasiune căreia i-a acordat tot mai mult timp și pe care a transformat-o într-o meserie. Despre începuturile Ivanei Znacom în lumea machiajului, despre realizările din ultimul an, tendințe și planuri, puteți citi în interviul de mai jos.

”Nu m-am gândit nici măcar o secunda că un hobby m-ar aduce unde am ajuns acum”

 

- Te rog sa descrii pe scurt experiența ta ca make-up artist.
- Inițial nu m-am gândit nici măcar o secunda că un hobby m-ar aduce unde am ajuns acum, iar lucrul acesta mă face foarte mândra de realizările mele. După primul meu curs de machiaj, mi-am creat o pagina, Znacom Ivana make-up artist, unde postam de fiecare dată când realizam ceva nou. De la un simplu curs de machiaj, pe care majoritatea fetelor le fac în ziua de astăzi, am ajuns să am colaborări cu televiziuni, case de moda și persoane publice. Aceste colaborări au reprezentant o provocare pentru mine și m-au făcut să îmi doresc tot mai mult.

 

- Care este principala provocare în meseria ta și ce te fascinează în mod deosebit?
- Cred că pandemia a fost o adevărată provocare, să rezist presiunii de a face altceva. Este o provocare să știi că ai investit în tine ca artist, ca om de carieră și la un moment dat se prăbușește totul. O altă provocare a fost la începutul drumului meu ca make-up artist, când făceam și deplasări la domiciliul clientei, știind că merg ca legată la ochi, fără sa știu la cine ajung și cu cine am de a face. Ceea ce mă fascinează în această meserie este că poți crea orice prin machiaj. Printr-o poziționare anume a elementelor de machiaj, poți sa scoți la iveală trăsăturile oricărei persoane și să creezi personaje, aici fiind vorba de machiajul de teatru sau cel transformațional.

 

”Anul acesta ne vom îndepărta de trendul buzelor puternic conturate”


 
-    Ce realizări profesionale ai avut în ultimul an?  
-    Faptul că am ajuns să am colaborări cu televiziuni, să machiez pentru filme și prezentări de moda.

 

- Din punctul tău de vedere, care sunt tendințele pentru sezonul primăvară - vară 2023?
- Anul acesta ne vom îndepărta de trendul buzelor puternic conturate și de luciurile de buze transparente. Se vor purta, în schimb, culorile mai îndrăznețe, precum roșu, purpuriu sau orange. Iar în zona ochilor, nu vor ieși din tendință prea repede, fardurile strălucitoare.

 

- Ce părere ai despre culoarea anului 2023, Viva Magenta, o culoare plină de vigoare și îndrăzneață. Cum o vezi integrată în stilurile de machiaj pe care le abordezi?
- Culoarea Viva-Magenta sau roșu purpuriu, este una dintre culorile mele preferate, atât în machiaj cât și în stilul vestimentar. Consider că trebuie să fii curioasă și cu o personalitate puternică să poți purta această culoare, pentru unele doamne fiind destul de îndrăzneață.


Sfaturi pentru mirese

 

- Ce sfat ai pentru viitoarele mirese care apelează la un machiaj profesional pentru marea zi?
- Le sfătuiesc să nu lase totul pe ultima sută de metri. Dacă au stabilită data nunții, atunci este bine să înceapă să vorbească cu persoanele de serviciile cărora au nevoie. Al doilea lucru pe care sa îl facă, este să se informeze înainte de a-și alege persoana la care se machiază. Este mult mai bine dacă alege o persoană care are experiență în realizarea machiajului de nuntă. Un alt aspect este faptul că trebuie să discute cu persoana cu care colaborează, ce anume își dorește, ce gusturi are în materie de machiaj și desigur ce se poate realiza în funcție de trăsăturile pe care le are, împreună ajungând la rezultatul de care are nevoie viitoarea miresică.

 

- Cum îți dai seama ce tip de machiaj i se potrivește unei persoane și care sunt elementele de care ții cont?
- Întotdeauna port o discuție cu clienta înainte de începerea ședinței de machiaj. În funcție de personalitatea ei, cerințele pe care le are și nu în ultimul rând de forma feței, culoarea ochilor și tipul de ten.

 

”Categoric nu mă voi opri aici, consider că este abia începutul în această meserie”

 

- Știu ca ești o persoana directă. Crezi că e un dezavantaj in fața clientei?
- Absolut deloc. Pentru că acest caracter al meu, de persoană atât de directă, are are și o dâră de diplomație și înțelegere, este până la urmă un stil de abordare a situației. Dacă spun cuiva, “Nu-ți stă bine cu smokey eyes”, completez imediat după: “Nu-ți stă bine cu acest machiaj” și rapid mă dau exemplu pe mine. “Ai ochii afundați și apropiați, iar culorile foarte închise au proprietatea de a adânci și de a depărta. Tu vrei să fii frumoasă, iar eu pot sa îți fac un smokey eyes cu câteva trucuri care să scoată frumos în evidență trăsăturile tale”. Iar clienta, când vede că eu îi explic logic și vede că ceea ce am spus este susținut de argumente reale, mă înțelege.

 

- Care este secretul succesului tău?
- Seriozitatea, implicarea, perseverența și multă munca. Faptul că fac ceea ce îmi place, n-am forțat niciodată lucrurile și nu am ales meseria asta pentru că e un trend, iar tot timpul am fost dispusă sa investesc în produse, educație și să fiu prezentă unde este nevoie de mine.

 

- Ai de gând sa te oprești aici sau dorești sa ajungi cât mai departe?
- Aici vorbim despre un lucru important în acest domeniu și anume setea de cunoaștere și exercițiul. Categoric nu mă voi opri aici, consider că este abia începutul în această meserie, cu toate că am câțiva ani, dar să fii make-up artist înseamnă tot timpul să fii deschis către tot ce este nou și mereu să participi la seminare de perfecționare.


 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ACUM: Despre o altfel de artă cu Ivana Znacom la Botoșăneanul TV by Gabriela Erdic – VIDEO & GALERIE FOTO
Tânăra plecată din Botoșani care a ajuns pe platourile TV și make-up artist pentru actori... totul pentru un zâmbet de poveste – FOTOGALERIE

 

Viața fericită a medicului Gheorghe Avram povestită de el însuși: Nu pot să evaluez eu cât rău, cât bine a făcut României Silviu Brucan
Gheorghe Avram a avut curajul destăinuirii. Vorbește fără patimă. Uneori fără falsă modestie, alteori cu necesare justificări.
FLASH INTERVIU Svetlana Bivol, managerul Filarmonicii Chișinău: Botoșaniul este un oraș de suflet și de atmosferă. Întotdeauna mă simt aici ca în sânul unei familiiVIDEO
Anul trecut, la două luni după învestirea în funcția de manager al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, Mirel Manea s-a deplasat la Chișinău unde a perfectat un acord cu Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Republica Moldova.
Regizorul Emanuel Pârvu aduce ”Marocco” la Botoșani: ”Este un film care sper să ridice niște întrebări” FOTO&VIDEO
Joi, 27 aprilie, de la ora 19.00, cinefilii botoșăneni vor avea parte de o nouă proiecție specială.
20 de întrebări cu o scriitoare din Botoșani:  Este foarte greu să trăiești din scris
Interviul a fost realizat de către jurnalistul Sibiana Mirela Antoche în cadrul unui proiect intitulat „Să ne cunoaștem scriitorii”. 
Pavel Bartoș la Botoșani: Ramon a activat un public care de 10-15 ani nu a mai fost la film / Jesus del Cerro a spus: ”O facem pentru Bogdan!”
Cum a reușit ”Ramon” să umple sălile de cinema în toată România și să vândă toate biletele în doar trei zile la Botoșani? 
Bogdan Horga, înainte de premiera filmului ”Ramon” la Botoșani: În Pavel Bartoș am descoperit un om extraordinar / Eu joc acolo cu două premii GopoFOTO&VIDEO
Pe 8 martie, la ora 18.00, la Botoșani are loc cel mai așteptat eveniment al acestui început de an: primul covor roșu la Cinematograful Unirea. 
La 39 de ani, al doilea om din Nova Apaserv! INTERVIU Alin Cirimpei, noul director adjunct de la „Apă” : Este alegerea fiecăruia dacă să fie membru sau nu VIDEO
Așa cum Botoșăneanul a anunțat în exclusivitate, noul director al SC Nova Apaserv SA este Alin Cirimpei, un tânăr în vârstă de 39 de ani care vine din domeniul privat, unde a lucrat la o firma de telefonie și la o alta de instalații, pe posturi de conducere.
Ana Maria Micu, artista care creează în Botoșani și expune la Taipei și New York: Pictura nu este o imagine pusă în ramă, agățată ca să nu stea peretele gol!GALERIE FOTO
Aproape necunoscută în Botoşani, expune în galerii din toată lumea, de la Taipei la Beijing, de la Moscova la Bucureşti, dar și la New York, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Edinburgh sau Viena.
Doctorița din Botoșani care cântă la pian și pictează: Îmi găsesc echilibrul emoțional / Am iubit foarte mult medicina de familie și lumea satului - GALERIE FOTO
După ce a terminat Medicina, a plecat să profeseze într-un sat, la zeci de kilometri de casă. Asta nu a oprit-o să deschidă un nou capitol în viața ei: pictura. Pentru medicul din Botoșani, echilibrul vieții s-a construit prin artă, fie că a fost muzica, fie că a fost pictura. Tablourile ei se află astăzi pe simeze, dar doctorița spune că asta nu îi conferă niciun statut, nu îi adaugă niciun orgoliu de artist.
Gheorghe Iavorenciuc: ”Necuprinsul înțelepciunii lui Constantin Dracsin este că noi toți în el ne aflăm și din el ne tragem” – FOTO&VIDEO
În urmă cu 24 de ani, pe 7 ianuarie, se stingea din viață Constantin Dracsin. ”Poate nu m-ați dorit, și totuși fără mine nu mai ajungeați buni”, sunt cuvintele testamentare ale poetului fără aripi, omul care și-a construit propriul destin scrijelind hârtia cu creionul între dinți.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” - FOTO&VIDEO
Cum devine ”geniu” un copil de 7 ani, din Botoșani, care îl iubește pe Eminescu? Unde începe celebritatea și, mai ales, cine o validează într-o societate în care social-media creează eroi de o clipă?
Protosinghel Siluan Antoci: Am fost martor la ultima vizită a Părintelui Cleopa în locurile natale / Cu atâta drag povestea despre Botoșani!
Pentru România, Botoșani înseamnă în primul rând Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Însă mai există un tezaur duhovnicesc unic în spațiul românesc, și este de ajuns să amintim câteva nume: Sfântul Onufrie, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dionisie Ignat de la Colciu, Patriarhul Teoctist, dar și Avva Iulian Lazăr, trăitor astăzi în Muntele Athos...   
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„De la preluarea mandatului, am pus accent pe colectarea datelor de contact de la consumatori, în vederea corespondării cu aceștia, prin diverse metode, e-mail, mesaje, conturi în aplicație. Am reușit să strângem până în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.4 o C
Dorohoi
3.4 o C
Bucecea
2.5 o C
Darabani
1.9 o C
Saveni
2.7 o C
Ştefăneşti
7.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.