Interviuri
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO

Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.

Probabil că ai fi capabil să o asculți vorbind zeci de minute în șir fără să realizezi cum trec minutarele ceasului. Și nu ar fi nicidecum un timp pierdut, pentru că de la doamna Șfaițer pleci cu ceva învățăminte. Și cu dorința de a deveni un om mai bun.

 

Daniela Șfaițer este soție, mamă și femeie de afaceri. Este căsătorită de 33 de ani cu singurul bărbat pe care l-a cunoscut în viață, Cornel Șfaițer care i-a devenit pe lângă soț și prieten, partener în afaceri, sfetnic, stâlp. Și mama a două fete frumoase, Kathy (29 de ani) și Alice (22 de ani).

 

La 53 de ani, Daniela Șfaițer se poate considera o femeie împlinită și puternică deopotrivă. Viața i-a oferit multe și din fiecare zi, întâmplare, necaz sau bucurie a extras câte ceva. Și-a educat fiicele să respecte oamenii, să nu întoarcă spatele nimănui și să vorbească cu toată lumea, să-și respecte cuvântul dat și să nu uite de nicio promisiune făcută. Și să pună cel mai mare preț pe familie.

 

„Dacă cineva îmi critică familia, devin leoaică”, spune râzând Daniela Șfaițer.

 

 

 

Cum ar trebui să fie o femeie puternică?

 

Daniela Șfaițer: O femeie puternică trebuie să fie o femeie cerebrală în primul rând, din toate punctele de vedere. Să fie sănătoasă în primul rând, să aibă sprijinul familiei, pentru că fără familie nu se poate. Al copiilor, a angajaților. O femeie cu suflet, fără suflet, nu se poate face nimic. Eu asta am considerat, în toată activitatea mea, dacă nu ai suflet nu faci nimic. Și pentru ca succesele tale  să fie îndeplinite trebuie să faci zeciuiala. Eu am făcut zeciuiala. Ce înseamnă? Ca în Biblie, să dai a zecea parte din profitul tău pe un an. Eu asta fac.

 

Și cui dați?

 

Daniela Șfaițer: Oamenilor care mă ajută. Fac înmormântări. Ajut oameni săraci, copii. La Biserică. Eu, de exemplu, se fac pomeniri de bătrâni. Noi, familia Șfaițer sprijinim asta. La Anul Nou, copiii care vin cu uratul. Eu consider că aia este o zeciuială. Și asta îți dă putere să mergi mai departe. Ai realizat și de multe ori spui așa: muncesc ce muncesc dar trebuie să donez acea a zecea parte.

 

De când continuția tradiția asta?

 

Daniela Șfaițer: De când mă știu. De când sunt căsătorită. Soțul meu, Cornel Șfaițer m-a învățat chestia asta. El asta face în viața de zi cu zi. Așa suntem noi. Deci, este o zeciuială care trebuie dată.

 

 

 

Dv. vă considerați o femeie puternică?

 

Daniela Șfaițer: Da. Mă consider, de ce? Pentru că am pornit de jos. Am fost un om foarte modest la origini. Acum 33 de ani când m-am căsătorit cu Cornel Șfaițer, fără tată de la 16 ani, am luat viața în piept de la 16 ani. Mi-am ajutat fratele, mama. Iar Cornel Șfaițer m-a schimbat, m-a educat practic să fiu un om puternic. Mi-a dat niște sarcini pe care trebuia să le duc la capăt. Plângeam de multe ori pe la colțuri și apoi mă arătam că sunt bine, dar numai Dumnezeu mă știe cum eram.

 

Pe lângă soț v-a fost și partener…

 

Daniela Șfaițer: Da. Partener în primul rând. Nu știu, fără el cred că reușeam. Dar nu, cum se spune că, în spatele unui bărbat puternic, stă o femeie puternică. La fel, în spatele unei femei puternice stă un bărbat, oricânt spune ea că nu recunoaște chestia asta. Pentru că așa e societatea românească, asimilează o femeie și un bărbat. Doi. Asta înseamnă întotdeauna, nu unul, ci doi. Doiul acela care este datorită soțului și a soției. Altfel, dai din aripi, dai din mâini și înoți în vid. Așa e societatea românească. Eu totdeauna am fost asociată ca soția lui Cornel Șfaițer. La început m-am supărat, dar după aceea mi-am dat seama că numai asociată cu el eu pot fi ce sunt. Cu toate că meritele mele sunt personale. El m-a lăsat să muncesc, să mă zbat, să văd ce înseamnă să fiu mamă, să fiu soție, să fiu partener de afaceri. M-a educat în spiritul nemțesc. Educație nu cu biciul, dar pusă la punct prin vorbe, prin dojană.

 

 

 

Pe lângă ajutorul dat de soț cum ați reușit să dobândiți succesul și pe plan profesional dar și în viața personală, cu o familie model?

 

Daniela Șfaițer: Când m-am căsătorit la 21 de ani, am considerat că familia este sfântă. Din ce am văzut și la părinți, eu provin dintr-o familie modestă cu frică de Dumnezeu. Și familia trebuie să fie unită ca să putem merge mai departe. Și m-am împărțit. La început, când eram mai tânără, făceam opisul dimineața. De la ora 4:00, că eu făceam și naveta cu fetele, de la ora 4:00 până la ora 8:00 când le lăsam la școală eram mamă. Micul dejun, pregătit, îmbrăcat, pieptănat, spălat, făcut codițe, ghiozdane, lăsat copil la școală, la grădiniță. După ce le lăsam pe ele, eram femeie de afaceri până la ora 14:00, 15:00. Cât erau mici. După ce le luam de la școală eram din nou mamă, lecții, mâncare, menaj. Și după aceea în weekend, când Cornel spunea că avem petreceri, eram doamnă.

 

Ce credeți că este mai greu, să fii mamă de băiat sau de fată?

 

Daniela Șfaițer: Nu știu, eu am fete. Eu cred că adolescenții toți sunt la fel. Aceeași atenție, au nevoie și băieții și fetele. Când sunt mici au nevoie de o anumită atenție, când sunt mari, mai ales adolescența. La generația asta e cruntă. Diferența între fetele mele este de 7 ani și 1 lună. Diferența din Kathy și Alice, copiii mei, adolescența lor a fost total diferită. Zbuciumurile au fost totale și altfel. Trebuie să fii prietenă cu ei, trebuie să te joci. Eu m-am jucat, am făcut excursii, am pictat, am desenat, am făcut tot ce înseamnă activități școlare și extrașcolare. La un moment dat, fiica mea spunea: auzi, fată, știi…- Da, fată…- Aa, tu ești mama. Deci, mă considera ca pe o prietenă, uita cu cine vorbește. Să știi să le atragi, mai ales că-s fete. Ce înseamnă pubertatea, relația cu un băiat, ce înseamnă o prietenie. La băieți probabil că la fel este. Și atenția, măcar un părinte trebuie să o aibă asupra copiilor. Că-i pierzi. Le pierzi sufletul. Și dacă le-ai pierdut sufletul nu poți să-i mai câștigi. Foarte greu. Măcar un părinte, dacă unul este foarte ocupat. Trebuie să stai cu ochii pe ei: s-a lovit, plânge din dragoste, prima iubire ratată. Prima căzătură de pe bicicletă. Eu le-am învățat să meargă pe role. Pe biciclete, pe patine. Cu mașinuțele, tot ce înseamnă copilărie.

 

 

 

 

Care a fost cel mai fericit moment din viața dv?

 

Daniela Șfaițer: Nașterea copiilor. Nu știu, m-am împlinit ca soție, ca femeie. Toatele cele 9 luni cât au stat în mine, simțeam cum mișcă, vorbeam cu ele. De multe ori, Cornel era plecat, mi-a fost greu mai ales cu asta mică, am avut o sarcină toxică. Vorbeam cu ea și spuneam: să știi că acum uite asta fac, tu trebuie să fii cuminte. Și mă asculta. Și simțeam că toate supărările mele le transmit copilului. Când eram foarte supărată, copilul era agitat și când eram veselă era altfel. Ceea ce transmite mama copilului intrauterin, se adeverește. Eu și acum de exemplu, dacă mă gândesc la o fată: oare Kathy ce face? Nu durează mult și ea mă sună: mama, ce faci? Esteo legătură invizibilă, sufletească, dragostea aia necondiționată. Când au fost bolnavi copiii mei eu am fost nebună. Au trecut prin toate, rupt mâini, picioare, pojar, alte probleme ale lui Alice mai grave, eu făceam treburile dar sufletul mi-era acolo, lângă copil.

 

Și cea mai mare dezamăgire a dv.?

 

Daniela Șfaițer: Când m-au trădat prietenii. Am vreo cinci, șase ani de când m-am retras din așa zisa lume mondenă. Deci, m-am retras. Sunt foarte reticentă, nu mai sunt cea care am fost, pentru că am fost trădată de foarte mulți oameni și eu mi-am dat sufletul pentru oricine. La mine prieten a fost chiar o simplă cunoștință sau un om care m-a ajutat la greu. Mai ales copiii. Am avut oameni care m-au ajutat, asistenți, medici. Femeia din casă, am o femeie, pe dna Antonica care m-a ajutat când am avut probleme foarte mari. Pentru femeia aceea rămân veșnic îndatorată, nu am cuvinte să-i mulțumesc până când nu închid ochii. Fără ea nu rezistam în anumite momente. Și am dat sufletul și pentru finii pe care i-am botezat. Oricând mi-au bătut la ușă i-am ajutat și la bucurie și la necaz, finii de cununie. Dar atunci când ți-ai bătut joc de numele meu și de mine ca persoană, te-am exclus din viață. Ridic așa un zid, vorbesc cu toată lumea, nu sunt omul care nu vorbesc, bună ziua, dar nu mai pot sta la o cafea și să vorbesc liber. Nu mai pot. Am fost trădată de prea multe ori și nu mai vreau.

 

Care este modelul dv feminin în viață, femeia care v-a inspirat cel mai mult?

 

 

 

Daniela Șfaițer: Bunica mea dinspre mamă. Maria o chema. O femeie mărunțică de la țară, mi-o aduc aminte, o femeie trecută prin toate greutățile, o femeie de fier. Din nimic făcea o ciorbă pentru noi, nepoții. Bani nu erau atunci, dar era veselie. Cea mai frumoasă copilărie a fost la țară, la bunica mea. Și vedeam ea cum se zbate, era croitoreasă, făcea rochii, fuste. Din bănuțul care-l făcea, sau făcea un troc, îi aducea o găină, ori 3 lei cum era pe atunci. Și bunica mea a fost o femeie care nu s-a lăsat, răzbea așa bolnavă. Țin minte a venit prin ploaie ca să aducă vaca, o vedeam că e femeia care poate orice. Nu a fost o femeie plângăcioasă și nici eu, m-am lovit, m-am ridicat. Și totdeauna bunica îmi spunea: tu trebuie să fii cea puternică, să o ajuți pe maică-ta. Să nu lași ceva să te îngenucheze, niciodată. Și pe ea nimeni nu a îngenuncheat-o. Numai boala, a murit tânără, la 67 de ani. A fost o femeie extraordinară.

 

La nuntă la mine, Doamne, nu am să uit. Mi-a adus cadou și acum le am, o oală de tuci, un ceaun, o mașină de carne și o plapumă. Plapuma o am și acum în pod, pentru că o țin amintire. Oala o am și ceaunul. Sunt de la bunica. – Să ai amintire fată când pornești în viață, îți trebuie oala, îți trebuie ceaunul. Cum erau bătrânii. Și ce s-a distrat bătrâna la nunta mea, ce a dansat, cu toată lumea vorbea, nu-i cunoștea, dar vorbea cu toată lumea. A fost o femeie extraordinară. Mama mea nu, a fost altfel, mai prăpăstioasă.

 

 

Ce vă doriți să realizați de acum încolo?

 

Daniela Șfaițer: Copiii mei. În primul rând, Alice să o ajut să-și termine studiile, e anul trei la FEAA. Îmi doresc să facă masterul și ea a zis că-și dorește master tot în afaceri. Să-i fac și ei o nuntă cum i-am făcut lui Kathy și să fiu sănătoasă, să-mi dezvolt activitatea mea, cu franciza „La doi pași”. Și să fiu sănătoasă.

 

Daniela Șfaițer se ocupă de Salonul Crescendo din Vorona și de magazinul „La doi Pași”. Muncește chiar și 12 ore pe zi, alături de angajații ei cu care, de-a lungul anilor a legat prietenii strânse. Are salariați cu vechime de 22, 17 sau 10 ani. Spune că nicio afacere nu este una de succes dacă nu ai oameni în jurul tău pe care să te poți baza. Și dacă nu ești om la rândul tău.

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Nuntă de poveste la Vorona: fata cea mare a soților Șfaițer, mireasă pe mătase albă - VIDEO & GALERIE FOTO
(P) Supermarket sub franciză Metro deschis la 20 km de Botoșani, are de la pâine și mezeluri la televizoare și mașini de spălat – GALERIE FOTO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Ana Maria Micu, artista care creează în Botoșani și expune la Taipei și New York: Pictura nu este o imagine pusă în ramă, agățată ca să nu stea peretele gol!GALERIE FOTO
Aproape necunoscută în Botoşani, expune în galerii din toată lumea, de la Taipei la Beijing, de la Moscova la Bucureşti, dar și la New York, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Edinburgh sau Viena.
Doctorița din Botoșani care cântă la pian și pictează: Îmi găsesc echilibrul emoțional / Am iubit foarte mult medicina de familie și lumea satului - GALERIE FOTO
După ce a terminat Medicina, a plecat să profeseze într-un sat, la zeci de kilometri de casă. Asta nu a oprit-o să deschidă un nou capitol în viața ei: pictura. Pentru medicul din Botoșani, echilibrul vieții s-a construit prin artă, fie că a fost muzica, fie că a fost pictura. Tablourile ei se află astăzi pe simeze, dar doctorița spune că asta nu îi conferă niciun statut, nu îi adaugă niciun orgoliu de artist.
Gheorghe Iavorenciuc: ”Necuprinsul înțelepciunii lui Constantin Dracsin este că noi toți în el ne aflăm și din el ne tragem” – FOTO&VIDEO
În urmă cu 24 de ani, pe 7 ianuarie, se stingea din viață Constantin Dracsin. ”Poate nu m-ați dorit, și totuși fără mine nu mai ajungeați buni”, sunt cuvintele testamentare ale poetului fără aripi, omul care și-a construit propriul destin scrijelind hârtia cu creionul între dinți.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” - FOTO&VIDEO
Cum devine ”geniu” un copil de 7 ani, din Botoșani, care îl iubește pe Eminescu? Unde începe celebritatea și, mai ales, cine o validează într-o societate în care social-media creează eroi de o clipă?
Protosinghel Siluan Antoci: Am fost martor la ultima vizită a Părintelui Cleopa în locurile natale / Cu atâta drag povestea despre Botoșani!
Pentru România, Botoșani înseamnă în primul rând Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Însă mai există un tezaur duhovnicesc unic în spațiul românesc, și este de ajuns să amintim câteva nume: Sfântul Onufrie, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dionisie Ignat de la Colciu, Patriarhul Teoctist, dar și Avva Iulian Lazăr, trăitor astăzi în Muntele Athos...   
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Dan Sociu: În momentele cele mai dure pe care le-am trăit, acelea de durere fizică extremă, era un punct în care eram salvat
Este unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi ai generaţiei douămiiste, dar şi un jurnalist de atitudine, fiind deseori implicat în activismul ecologist. 
POVESTEA tânărului din Botoșani care aduce pe Pietonalul Unirii un festival culinar cum n-a mai fost: Pături pe iarbă, hamace între copaci, concerte stradale și... chef Foa – VIDEO & GALERIE FOTO
Botoșaniul și botoșănenii au rămas de prea mult timp captivi în seria festivalurilor care presupun mici și bere la pahar, într-un decor de terase învăluite în fumul grătarelor.Orașele mari se bucură de aproape 10 ani de evenimente stradale cu muzică de calitate și incursiuni culinare în jurul lumii.
Povestea impresionantă a Alexandrei, ”Fata cu cărțile”: Din Botoșani în Cipru și înapoi în România, pentru a ajuta copiii bolnavi – GALERIE FOTO
A visat mereu în cuvinte. Să le scrie, să ademenească poveștile și să le redea vieții. Cu timpul, între ea și cuvânt a apărut o sfiiciune de neînțeles, un soi de teamă, de neîncredere. Atunci a avut curajul să pună punct și să o ia de la capăt. Nu știa că, într-un alt fel, într-o altă lume, se va întoarce la cuvânt. Cuvântul din carte.
Elena Cardaș, viața printre meteoriți și destinul ”dulce-amărui” al unui medic scriitor: Pentru mine cancerul a fost o mare lecție / Nu cred în familiile perfecte, nici în profesioniștii perfecți
Pe Elena Cardaș o cunoaște multă lume. Mai ales de când și-a asumat în comunitate roluri care multora le-au fost incomode. Este omul care a luptat cu birocrații și cu mentalități învechite. Este scriitorul care s-a salvat de propriul destin scriind în trei săptămâni un roman ”în mare parte” autobiografic. Este medicul care a învățat lecția pacientului atunci când cancerul i-a arătat că ”limita e cerul”.
Roxana Gherasim: Am învățat să apreciez mai mult oamenii care vin pentru o scurtă perioadă în viața mea / Sărbătorile vor fi mereu cu un ochi care plânge și cu unul care râde
A fost profesoară, dar s-a implicat și în tot ce înseamnă cultură, voluntariat, jurnalism. Chiar dacă trăiește de ani buni în Germania, nu s-a desprins niciodată cu adevărat de Botoșani. Revine acasă de câte ori se ivește prilejul. Primul drum îl face mereu la părintele duhovnic, apoi se oprește la mormântul mamei. Și-a păstrat prietenii, pășește pe aceleași alei și se bucură de oamenii orașului după care va tânji mereu.
Tânără referent de la Centrul de Creație și arta încondeierii ouălor: Așa ar fi corect să fie de culoare roșie / Tehnica cu ciorapul este cea mai cunoscută
Ouăle încondeiate nu lipsesc de pe masa românilor în zilele de Paști. De toate culorile sau doar roșii fac parte mereu din meniul pascal. Majoritatea gospodinelor păstrează cu sfințenie tradițiile și își arată măiestria în fiecare an.
INTERVIU Constantin Boștină, fost secretar personal al lui Ceaușescu și ex-prim-vicepreședinte al Consiliului Popular Botoșani: Ceaușescu trebuia înlocuit, dar nu așa, nu prin împușcare / M-am simțit foarte bine și în perioada de dinainte de 1989 și mă simt bine și acum - VIDEO
După 32 de ani în care s-a manifestat aproape exclusiv ca un capitalist, Constantin Boștină a reapărut în atenția publică din postura de fost demnitar în regimul totalitar. Aceasta după ce a scos pe piață cartea ”În ochii ciclonului, am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu” plină cu dezvăluiri din intimitatea cuplului dictatorial.
Istoricul Remus Tanasă: Locuitorii Botoșanilor par să trăiască doar cu regretul că orașul a pierdut rolul (mai) însemnat pe care l-a avut în trecut
Născut în Botoșani, cu trei ani înainte de căderea regimului comunist, Remus Tanasă este astăzi – la doar 36 de ani - nu doar un apreciat istoric, ci și unul care are curajul de a aduce din trecut valori la care societatea, nu doar cea românească, pare să fi renunțat de mult.
INTERVIU premieră cu Doru Constantin, administratorul șef de la „Apă”! Nova Apaserv își schimbă direcția: Era o delăsare, un dezinteres VIDEO 
Povestea oamenilor care s-au autodeclarat „salvatorii” companiei Nova Apaserv de la Botoșani a fost răsfoită de botoșăneni de prea multe ori. Și nu a fost una cu happy-end. Planuri, strategii, obiective, reforme și schimbări de paradigmă. Suntem în fața unui nou „punct și de la capăt”, care poate însemna o călătorie într-un sentiment de deja-vu. Sau poate direcția corectă. 
sa fi OM e lucru mare in ziua de azi,pentru doamna Dana si don Cornel numai cuvinte de lauda, voroneni cu suflet mare.....
5 septembrie 2019, 14:45
Un articol absolut superb! In general, cand Botosaneanul face astfel de articole cam da cu oistea in gard, dar uite ca de aceasta data a reusit sa scrie si ceva demn de citit, ceva din care sa ai de invatat, idiferent de varsta. Inteligenta, realism, sinceritate, pragmatism, omenie, toate la un loc, tot ce-ti trebuie sa fii OM! Felicitari, doamna Sfaiter, ma bucur enorm ca v-am " cunoscut" pe aceasta cale si va doresc tot ce-i mai bun, sa va ingaduie Dumnezeu sa va impliniti toate aspiratiile!Cu aceasta ocazie sper sa afle toti cititorii ca banul poate fi asociat si cu bunul simt, si cu inteligenta, si cu eleganta, cu rafinamentul; se intampla rar in zilele noastre, dar o astfel de ocazie este, cel putin pentru mine, o mare bucurie!
5 septembrie 2019, 10:34
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să investească într-un stadion nou?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am spus foarte, foarte clar de la început, încă de când erau zvonuri de cum se scria PNRR. Acest PNRR a fost scris pe ascuns, secretizat, nedezbătut cu partenerii sociali, cu societatea civilă. Nu au vrut să dezbată cu ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9209 lei
USD
Dolarul SUA
4.5755 lei
CHF
Francul elveţian
4.9434 lei
GBP
Lira sterlină
5.6037 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4595 lei
XAU
Gramul de aur
289.3735 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2465 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2595 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0548 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3477 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6609 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.1 o C
Dorohoi
15.1 o C
Bucecea
14.5 o C
Darabani
14.6 o C
Saveni
16.0 o C
Ştefăneşti
15.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.