Interviuri
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…

Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.

Ioan Buzilă pozitiv la COVID 

 

Directorul economic al Casei Județene de Pensii (CJP) a fost pozitivat la virusul chinezesc pe data de 10 mai 2020. Vestea a venit ca un șoc pentru el și familie, la acel moment. Pe lângă teama de a se afla în fața unei boli necunoscute, Ioan Buzilă s-a gândit în primul rând la familia lui.

 

Și dacă el a fost cel care a dus virusul acasă, la cele mai importante persoane din viața lui. Ulterior, a fost martorul propriei experiențe și a trăit-o, negândidu-se vreodată că va fi parte activă în vremurile în care se scrie o parte in istoria medicală a umanității.

 

Deși aflat în spital și simțindu-se în continuare rău, Ioan Buzilă a acceptat să povestească pentru Botoșăneanul.ro despre experiența sa.

 

Când ești pozitiv, totul ia altă întorsătură

 

 1. Care a fost sentimentul pe care l-ați încercat atunci când ați avut bănuiala că ați contactat virusul de care vorbește toată lumea?

 

Ioan Buzilă: Cred că a fost un sentiment de frică, de necunoscut. Citim, vedem filmulețe despre el, dar în momentul când cosideri că, chiar îl ai, totul e altfel. Practic, în acel moment începi lupta cu el, cu virusul. Dacă până la confirmare mai spui că poate este sau poate nu este, în momentul în care ești pozitiv, totul ia altă întorsătură.

 

 1. Cum ați primit rezultatul?

 

Ioan Buzilă: Din punctul meu de vedere, în acest moment devine foarte important medicul și medicamentația. Eu, de exemplu, am fost preuat de dna dr. Morcov, eu personal fiind mulțumit de cum au decurs lucrurile. Pe parcurs au mai apărut unele sincope, momentam fiind alt medic care răspunde de secția unde sunt internat.

 

 

 1. De unde credeți că ați luat boala?

 

Ioan Buzilă: Sursa exactă nu o cunosc. Posibil unul din cei doi colegi confirmați în acest moment. Interesant este faptul că, sunt aproape convins, că nu am infectat pe nimeni, la rândul meu. Familia, cei care locuiam împreună, adică unul dintre fii și soția sunt bine, urmează să iasă din izolare pe 23 mai.

 

 

 1. Ce simptome ați avut în primă fază?

 

Ioan Buzilă: În prima fază simptomele au fost cumva neclare: durere de cap, lipsă poftă de mâncare, după care a apărut o lipsă completă a mirosului, moment în care am fost sfătuit de către medicul de familie să mă testez. Duminica cealaltă m-am testat la Uunitatea de Primiri Urgențe, iar de luni după amiază pe 10 mai parcă, sunt pozitiv. 

 

 

 1. Pe parcurs, s-a agravat starea dvs. de sănătate?

 

 

Ioan Buzilă: Da, pe parcurs s-a agravat. Vineri am efectuat un computer tomograf care a condus la modificarea în parte a tratamentului. De vineri am început să mă simt mai bine. Și sper și în continuare. 

 

Internat pe Oncologie

 

 1. Unde sunteți internat în acest moment?

 

Ioan Buzilă: În acest moment sunt internat pe Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati. Momentan am rămas singur în salon, o parte din pacienți fiind externați ca negativi. Doamne ajută să fiu și eu cât mai curând. 

 

 

 1. Care este atmosfera în general în spital?

 

Ioan Buzilă: În spital se muncește. Imaginea mea este cam așa... Niște pinguini simpatici și profesioniști care și fac munca în condiții deosebite. Aproape pe niciuna din aceste persoane nu vom ști cum arată. Doar un nume pe o vizieră. Să le dea Dumnezeu sănătate!  

 

 

 1. Primiți un anumit tratament?

 

Ioan Buzilă: Da, primesc anumite medicamente. Nu știu exact ce, dar primesc. Sper să am tratament până mă voi face bine. Există o frică a noastră, a bolnavilor, că probabil ce va fi dacă nu mai primesc tratament? Nu cred că e posibil. Acum manifestările bolii nu prea mai sunt vizibile. Aștept testul, dar cred că mai am câteva zile de așteptare.

 

 

 1. Cum suportă familia situația, având în vedere că nu vă pot vizita?

 

Ioan Buzilă: În legătură cu familia... Am considerat că atât timp cât ei nu au contactat virusul este cel mai bun lucru care s-a întâmplat. Mă ajută trimițând prin anumiți cunoscuți lucruri de necesitate. Mulțumesc pe această cale și prietenilor.

 

 

 1. Cum se comportă cadrele medicale din spital?

 

 

Ioan Buzilă: Cadrele medicale sunt OK. Dorința mea este să nu simt durere, la nici un moment, sau că suntem lăsați mai pe mâine. În rest, nu am nici un reproș la adresa dumnealor. 

 

 

 

 1. Ce le transmiteți oamenilor care nu cred în COVID?
   

 

Ioan Buzilă: Știți cum e cu a crede sau nu... E cam așa: până nu am eu, e foarte greu, boală grea etc. Dar în momentul când devii Pozitiv se cam oprește ceasul câteva momente și te întrebi dacă chiar e adevărat? Și e chiar adevărat! Rămâi, încă o dată în viață, să lupți cu tine în primul rând, după care cu boala. Cred că, cel mai greu moment a fost să accept existența virusului, după care începe ceva între noi și el, Covid 19. Consider că o să-l învingem noi toți împreună, medici, pacienți, prin medicamente, credință și voința fiecăruia de a reveni la viața frumoasă dinainte.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Mărturisirea botoșăneanului de 92 de ani vindecat de COVID: Eram distrus, eram deshidratat

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google playdownload from apple store
Protos. Siluan Antoci: Părintele Dionisie nu a uitat nicio zi de unde a plecat, de oamenii blânzi din Botoșani / A văzut ce e mai bun și mai frumos la neamul românesc
Părintele Dionisie Ignat s-a născut în 22 septembrie 1909, în comuna Vorniceni din județul Botoșani, și a plecat la Domnul pe 11 mai 2004. A viețuit 95 de ani, dintre care 78 de ani petrecuți în Sfântul Munte.
Viața fericită a medicului Gheorghe Avram povestită de el însuși: Nu pot să evaluez eu cât rău, cât bine a făcut României Silviu Brucan
Gheorghe Avram a avut curajul destăinuirii. Vorbește fără patimă. Uneori fără falsă modestie, alteori cu necesare justificări.
FLASH INTERVIU Svetlana Bivol, managerul Filarmonicii Chișinău: Botoșaniul este un oraș de suflet și de atmosferă. Întotdeauna mă simt aici ca în sânul unei familiiVIDEO
Anul trecut, la două luni după învestirea în funcția de manager al Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani, Mirel Manea s-a deplasat la Chișinău unde a perfectat un acord cu Svetlana Bivol, directoarea Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” din Republica Moldova.
Regizorul Emanuel Pârvu aduce ”Marocco” la Botoșani: ”Este un film care sper să ridice niște întrebări” FOTO&VIDEO
Joi, 27 aprilie, de la ora 19.00, cinefilii botoșăneni vor avea parte de o nouă proiecție specială.
20 de întrebări cu o scriitoare din Botoșani:  Este foarte greu să trăiești din scris
Interviul a fost realizat de către jurnalistul Sibiana Mirela Antoche în cadrul unui proiect intitulat „Să ne cunoaștem scriitorii”. 
Pavel Bartoș la Botoșani: Ramon a activat un public care de 10-15 ani nu a mai fost la film / Jesus del Cerro a spus: ”O facem pentru Bogdan!”
Cum a reușit ”Ramon” să umple sălile de cinema în toată România și să vândă toate biletele în doar trei zile la Botoșani? 
Bogdan Horga, înainte de premiera filmului ”Ramon” la Botoșani: În Pavel Bartoș am descoperit un om extraordinar / Eu joc acolo cu două premii GopoFOTO&VIDEO
Pe 8 martie, la ora 18.00, la Botoșani are loc cel mai așteptat eveniment al acestui început de an: primul covor roșu la Cinematograful Unirea. 
INTERVIU Ivana Znacom, tânăra make-up artist originară din Botoșani care colaborează cu televiziuni, producători de filme și fotomodele: Poți crea orice prin machiaj GALERIE FOTO
(P) A început cu un curs de machiaj și pe parcurs și-a descoperit o veritabilă pasiune căreia i-a acordat tot mai mult timp și pe care a transformat-o într-o meserie. Despre începuturile Ivanei Znacom în lumea machiajului, despre realizările din ultimul an, tendințe și planuri, puteți citi în interviul de mai jos.
La 39 de ani, al doilea om din Nova Apaserv! INTERVIU Alin Cirimpei, noul director adjunct de la „Apă” : Este alegerea fiecăruia dacă să fie membru sau nu VIDEO
Așa cum Botoșăneanul a anunțat în exclusivitate, noul director al SC Nova Apaserv SA este Alin Cirimpei, un tânăr în vârstă de 39 de ani care vine din domeniul privat, unde a lucrat la o firma de telefonie și la o alta de instalații, pe posturi de conducere.
Ana Maria Micu, artista care creează în Botoșani și expune la Taipei și New York: Pictura nu este o imagine pusă în ramă, agățată ca să nu stea peretele gol!GALERIE FOTO
Aproape necunoscută în Botoşani, expune în galerii din toată lumea, de la Taipei la Beijing, de la Moscova la Bucureşti, dar și la New York, Rotterdam, Haga, Amsterdam, Edinburgh sau Viena.
Doctorița din Botoșani care cântă la pian și pictează: Îmi găsesc echilibrul emoțional / Am iubit foarte mult medicina de familie și lumea satului - GALERIE FOTO
După ce a terminat Medicina, a plecat să profeseze într-un sat, la zeci de kilometri de casă. Asta nu a oprit-o să deschidă un nou capitol în viața ei: pictura. Pentru medicul din Botoșani, echilibrul vieții s-a construit prin artă, fie că a fost muzica, fie că a fost pictura. Tablourile ei se află astăzi pe simeze, dar doctorița spune că asta nu îi conferă niciun statut, nu îi adaugă niciun orgoliu de artist.
Gheorghe Iavorenciuc: ”Necuprinsul înțelepciunii lui Constantin Dracsin este că noi toți în el ne aflăm și din el ne tragem” – FOTO&VIDEO
În urmă cu 24 de ani, pe 7 ianuarie, se stingea din viață Constantin Dracsin. ”Poate nu m-ați dorit, și totuși fără mine nu mai ajungeați buni”, sunt cuvintele testamentare ale poetului fără aripi, omul care și-a construit propriul destin scrijelind hârtia cu creionul între dinți.
Fenomen, geniu sau ”copil normal”? El este Rareș, cel mai aplaudat botoșănean de Ziua României: ”Este atât de bucuros să ducă numele orașului și al lui Eminescu mai departe!” - FOTO&VIDEO
Cum devine ”geniu” un copil de 7 ani, din Botoșani, care îl iubește pe Eminescu? Unde începe celebritatea și, mai ales, cine o validează într-o societate în care social-media creează eroi de o clipă?
Protosinghel Siluan Antoci: Am fost martor la ultima vizită a Părintelui Cleopa în locurile natale / Cu atâta drag povestea despre Botoșani!
Pentru România, Botoșani înseamnă în primul rând Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian. Însă mai există un tezaur duhovnicesc unic în spațiul românesc, și este de ajuns să amintim câteva nume: Sfântul Onufrie, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dionisie Ignat de la Colciu, Patriarhul Teoctist, dar și Avva Iulian Lazăr, trăitor astăzi în Muntele Athos...   
Radu Romaniuc, scenaristul filmului ”Oameni de treabă”: Iubesc necondiționat și irațional Botoșaniul, Flămânziul și tot ce e între ele și în jur FOTO&VIDEO
Înainte de premiera filmului ”Oameni de treabă”, Botoșăneanul.ro vă oferă un interviu cu actorul și scenaristul Radu Romaniuc. Despre film, teatru, actorie și câte puțin despre Botoșaniul adolescenței, pentru a ajunge la povestea pe care a scris-o și care, în final, l-a adus din nou acasă.
Campionul din clasamentul mondial WKF care face zilnic 150 de km pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului - GALERIE FOTO
Pe 15 octombrie împlineşte 24 de ani. Este campion la karate şi profesor. În Turcia, Italia, Croația Spania, Cipru, Austria sau Canada luptă pentru România. La Botoşani duce altă luptă: în fiecare zi străbate 150 de km până la graniță, pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.
Daniela Bejinariu: Sunt binecuvântată să fi reușit să văd țesătura propriei vieți și să îmi înțeleg, în sfârșit, misiunea!
Daniela Bejinariu crede în Cuvânt ca poezie și rugăciune. O delicatețe sufletească dublată de un șuvoi de gânduri preumblate prin săli de tribunal, pe scene de folk sau în cenacluri literare. A ales Poezia, dar crede în forța lor, a tinerilor, de a schimba un sistem care, acum, ”fără scrupule ia puștoaice fascinate de instituțiile juridice și le mestecă și le scuipă când s-a stricat toată bucuria în ele”.
Angelo Segall: În Botoșani sunt clădiri cu arhitecturi de invidiat / Teatrul e legat de istoria orașului, mândria populației
S-a născut în Botoșani, oraș pe care l-a părăsit în urmă cu multe decenii, stabilindu-se în Canada. A rămas, însă, fidel amintirilor. Amintiri despre locuri, oameni, întâmplări care acum au ajuns în paginile unei cărți.
Nepoata lui George Enescu, mărturisiri emoționante despre fratele și fiica marelui muzician: George compusese prima Rapsodie înainte să se nască tata
Geniile au purtat dintotdeauna pe umeri poveri care în timp au devenit legende. Iubiri neîmplinite, fugare răscoliri ale destinului, frământări artistice care trec de limita normalului omenesc. George Enescu nu a făcut excepție. Cu toate acestea, geniul botoșănean a reușit până la final să păstreze nu doar în aparență un caracter integru, o fidelitate tulburătoare față de neamul şi de familia sa, un respect neștirbit pentru omul simplu.
Ștefan Teișanu: Nu ajungi ușor și nici des la Darabani / Cu cât mai imposibil, cu atât mai dătător de energie și de speranță totul
În fiecare sfârșit de vară urci către Nord. Un spațiu până în urmă cu niște ani aproape fără nume, fără identitate, fără speranță. A urca în Nord a devenit, astăzi, o călătorie către cunoscut. De la un an la altul mai cunoscut! De nouă ani, Darabaniul își dezvăluie comorile istorice, culturale, turistice, chiar și economice sau sociale. Pentru că Nordul începe să se dezvolte, să nu se mai rușineze de ale sale, dar mai ales învață Nordul să primească oaspeți.
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Dacă nu se respectă anumite reguli, în general nu doar în bucătărie, se pot întâmpla anumite lucruri care să-ți strice mâncarea, să aibă un gust mai sărat decât trebuie sau să fie arsă sau diferite particularități de ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
12.8 o C
Dorohoi
12.8 o C
Bucecea
12.0 o C
Darabani
12.3 o C
Saveni
13.2 o C
Ştefăneşti
14.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.