Este o clădire emblematică pentru municipiul Botoșani care a stat în conservare din 2010 și până în prezent.
Odată modernizat, imobilul prezintă o imagine plăcută privirilor prin elementele de arhitectură, mai ales că se află într-o zonă intens circulată a orașului.
Este vorba despre „Casa Zamfirache”, o fostă casă boierească de pe Pietonalul Unirii care a fost revendicată ani la rând de urmații boierului care a trăit undeva pe la începutul anilor 1900. Trei acțiuni înaintate instanței s-au soldat cu respingeri pentru persoanele care au dorit clădirea care a rămas astfel în patrimoniul statului.
Tocmai aceste litigii din instanță au întârziat demararea lucrărilor de reabilitare, având în vedere că la întocmirea documentațiilor necesare, imobilul nu trebuia să facă obiectul vreunui litigiu.
În prima parte a anului trecut s-a reușit adjudecarea contractului de lucrări care avea ca termen de execuție șase luni. S-a prelungit cu încă trei din cauza unor probleme ivite pe parcurs și s-a ajuns la momentul în care clădirea de pe Pietonalul Unirii devine funcțională.
O va utilizat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) cu destinație de centru de formare profesională a adulților.
La acest moment sunt obținute toate avizele necesare funcționării.
Anca Apăvăloaie, director AJOFM
„Având în vedere faptul că s-au obținut toate avizele de funcționare pentru desfășurarea activității de formare profesională a adulților, adică aviz eliberat de Direcția de Sănătate Publică, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în perioada următoare se va proceda la dotarea cu echipamente necesare desfășurării activității de formare”,
În aceste zile sunt mutate echipamentele pentru desfășurarea activității urmând ca la finele lunii să fie organizate primele cursuri de formare profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, de la Botoșani.
De asemenea, în această clădire vor fi organizate și două burse pentru persoanele disponibilizate din domeniul confecțiilor.
Anca Apăvăloaie, director AJOFM
„Acolo vom organiza și alte activități legate de stimularea ocupării cum ar fi deschiderea Centrului de Orientare în Carieră, activitate prinsă în planul de sustenabilitate a proiectului CO-PROF, proiect finalizat de AJOFM la 31 decembrie 2023 precum și alte activități de genul burselor locurilor de muncă speciale, care presupun prezența unui număr mai mic de participanți, persoane în căutarea unui loc de muncă comparativ cu bursele clasice, cea generală din luna mai și cea a absolvenților din luna octombrie a fiecărui an”,
Lucrările de modernizare ale sediului AJOFM din strada Unirii au durat nouă luni în total și au costat în jur de 1,3 milioane de lei.
La începutul toamnei în această clădire va avea loc Bursa Locurilor de Muncă pentru aproximativ 200 de persoane disponibilizate de la Artsana. A doua acțiune de acest fel va veni în ajutorul celor de la Serconf, în acest caz fiind vorba despre 163 de salariați care au primit preaviz.
Reguli noi în toate școlile din Botoșani: Trebuie să dați o atenție sporită...
Oana Sava
Sep 08, 2024
Lucrări începute pe drumul din Botoșani unde au protestat șoferii
Oana Sava
Sep 08, 2024
Tânăr drogat la volan dus cu Poliția la spital
Oana Sava
Sep 08, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile