În cursul lunii septembrie 2015, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor au desfăsurat activități de control în unitățile din industria agroalimentară.
Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare — alimentare, semințe, legume fructe. Controlul unităților a vizat în principal aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum și cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, controlul dăunătorilor, evidența documentelor, condițiile de igienă și de funcționare a unității.
Pentru neconformitățile constatate, la Botoșani a fost aplicată o amendă de 600 lei din cauza spațiilor neigienizate, se arată într-un comunicat al ANSVSA. De asemenea în cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
ANUNȚ Direcția Servicii Publice: Licitație pentru spațiile disponibile din piețe
Redacția Botoșăneanul
May 20, 2024
Salarii mai mari pentru profesori de la 1 iunie: CUM arată noile grile de salarizare
Redacția Botoșăneanul
May 20, 2024
Post scos la concurs la Casa de Asigurări, se cere vechime de 7 ani
Oana Sava
May 20, 2024
Două mașini s-au izbit pe o stradă din municipiu, femeie ajunsă la spital
Oana Sava
May 20, 2024
Pui de bufniță găsit pe stradă, un botoșănean cu suflet mare a chemat jandarmii
Redacția Botoșăneanul
May 20, 2024