Breaking news
Punct final în uriașul proces al Baroului Bota: După mai bine de un deceniu de anchete și procese nu a fost condamnat nimeni - Ni s-au furat 10 ani și jumătate din viață

Procesul mamut intentat mai multor membri ai Baroului Bota, în principal pentru practicarea fără drept a meseriei de avocat, s-a terminat astăzi la Curtea de Apel Suceava după șase amânări ale pronunțării.

S-au prescris faptele. Dacă au existat...

 

Nu există vreun condamnat fiindcă magistrații din județul vecin au decis practic încetarea procesului penal pentru mai multe infracțiuni.


Astfel, atât Pompiliu Bota, inițiatorul baroului care îi poartă numele, cât și botoșăneanul Marian Jurgiu și alți juriști care fuseseră trimiși în judecată, au fost absolviți de orice faptă întrucât, în baza unor decizii din 2018 și 2022 ale Curții Constituționale din România, s-a constatat că faptele, dacă au existat, s-au prescris.


Mai mult, deși a fost inițial condamnat de Tribunalul Suceava la trei ani cu suspendare pentru participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu, în formă continuată și de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, Marius Jurgiu a fost absolvit și de aceste fapte.


Acestea pe lângă cele de folosire fără drept a denumirilor «Barou», «Uniunea Naţională a Barourilor din România», a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei şi purtarea robei de avocat și pentru săvârşirea infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

 

Poveste începută tocmai în 2013


Toată povestea a început pe 28 iunie 2013 cu descinderi ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și a durat deci 10 ani și 5 luni.


Consilierul juridic botoșănean a comentat cu amar cele întâmplate.


”11 procurori și 16 judecători.                                                                                                           
De atât a fost nevoie pentru a se cerceta și judeca un dosar penal.
Un dosar început de un procuror cu reale probleme. De toate felurile. O portocală a sistemului juridic din Romania și de un sistem pe care nu vreau să-l comentez deoarece deja românii îl cunosc.       
Un dosar terminat de 3 complete de apel ale Curții de Apel Suceava.   
Un dosar ce a avut de toate: percheziții fără mandat, rețineri televizate, mandate de arestare urmate de netrimiteri, show și linșaj mediatic, sechestre pe case, conturi și mașini. 798 de persoane (clienți) părți civile făcute fără voia lor și târâte prin sălile de judecată de către aceeași portocală.   
A mai fost o judecată în fond de ani de zile cu 10 judecători dintre care ultimul a dat o soluție de care, în mod cert și lui i-a fost jenă.  A găsit de cuviință să dea și două condamnări aiuristice.                
A mai fost o judecată în apel cu 3 complete de doi judecători care în final au stopat și au închis una din marile rușini ale justiției din această țară.      
Din toată nebunia cu care s-a început, ca rușinea lor să nu fie maximă, au păstrat câteva cheltuieli de judecată, absolut modice, precum și robele cu care am profesat. Se pare că absolut legal.               
Am fost găsiți nevinovați, am fost achitați și ne-am mai legitimat o dată, dacă mai era cazul.                   
Dar dincolo de asta, dosarul ăsta a mai avut viețile noastre, a celor care am fost victimele unui procuror și a unui sistem. Vieți care timp de 10 ani au fost supuse oprobiului public, stigmatului social, a neîncrederii celor cu care interacționam (familie, prieteni, cunoștințe) și de multe ori a refuzurilor de tot felul. De la refuzuri de simplă interacțiune până la refuzuri de angajare.       
Ni s-au furat 10 ani și jumătate din viață. De sistemul juridic a unei țări eșuate. Romania”.

Marian Jurgiu, consilier juridic


Instanța din județul vecin a hotărât ca Marian Jurgiu să suporte cheltuieli de judecată de 1.200 de lei, iar Pompiliu Bota de 1.500 de lei.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Juriștii arestați pentru practicarea (ne)legală a avocaturii, achitați după 8 ani: Sechestre de sute de mii ridicate, li se dau înapoi inclusiv ștampilele și... capsatoarele 
Avocatul căruia i se contestă calitatea de avocat : Mă bucur că a terminat Parchetul

 

Tânăr actor împușcat la o repetiție de la Teatrul „Mihai Eminescu”
Incidentul a avut loc la repetițiile din prima parte a zilei de astăzi, 9 februarie 2023.
Iftime ar fi câștigat meciul pentru conducerea PNL Botoșani, Șoptică ar renunța la funcția de președinte
Întâlnirea de la București care a avut loc cu președintele PNL, Nicolae Ciucă s-a finalizat cu o concluzie pentru Filiala Județeană de la Botoșani.
AUR, protest cu sicriu, cruce și lumânări la sediul PSD: Vrem dreptate, nu comasate - VIDEO & GALERIE FOTO
Cu aproximativ 20 de minute după ora anunțată, câteva zeci de membri și simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor au ajuns în fața sediului PSD Botoșani.
ACUM: Sediul PSD înconjurat cu garduri, s-au blocat mai multe locuri de parcare, inclusiv circulația pe o stradă – VIDEO & GALERIE FOTO
Sediul PSD Botoșani este la această oră o fortăreață, în așteptarea protestului organizat de AUR. Partidul condus la Botoșani de o studentă este nemulțumit de intenția coaliției de guvernare PSD – PNL de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare și a anunțat organizarea unui protest începând cu o
Șef nou pregătit pentru Direcția de Sport și Agrement: Mâine voi emite o altă dispoziție
Primarul Cosmin Andrei a semnat dispoziția de desfacere a contractului de muncă al lui Eugen Țurcanu în cursul zilei de luni, 5 februarie 2024.
Eugen Țurcanu demis din funcția de director
Liberalul a fost destituit din funcția de conducere pe care o ocupa la Direcția de Sport și Agrement (DSA) a Primăriei. Edilul șef Cosmin Andrei a semnat ieri dispoziția, pe care Eugen Țurcanu a primit-o astăzi.
Cutremur în rândul liberalilor, Verginel Gireadă a răbufnit: PNL nu se cumpără la tarabă / Îl invit pe dl Iftime la muncă
Prim-vicepreședintele PNL Botoșani a avut o ieșire furtunoasă în urma informațiilor referitoare la înlăturarea lui Costel Șoptică.
Iftime confirmă discuțiile cu Ciucă: PNL la Botoșani e mort / Nu sunt nici speriat, nici trist
Omul de afaceri a confirmat pentru Botoșăneanul discuțiile avute la nivel central cu președintele PNL, Nicolae Ciucă. 
Lovitură de palat la PNL Botoșani, Șoptică tremură pentru funcția de președinte
După discuții purtate timp de mai bine de jumătate de an între liderii centrali ai PNL și omul de afaceri Valeriu Iftime, părțile ar fi convenit ca președintele grupului Elsaco să preia conducerea Organizației Județene a Liberalilor.
Doina Federovici a ieșit după 14 ore din sediul DNA Suceava: Nu am nicio calitate în acest dosar – VIDEO & FOTOGALERIE
Președintele Consiliului Județean a ieșit în jurul orei 22:30 din sediul Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție. Doina Federovici s-a prezentat dimineață pe la 8:30 pentru a asista la o percheziție informatică.
Șefa Consiliului Județean, de 12 ore în sediul DNA Suceava – VIDEO & FOTOGALERIE
Doina Federovici a ajuns la DNA Suceava astăzi, în jurul orei 8:30 și de atunci nu a mai ieșit. Șefa Consiliului Județean Botoșani a fost chemată de procurori în dosarul angajărilor trucate de la Spitalul Mavromati, instituție unde a numit-o manager pe Doina Caba, aflată în arest încă din decembrie.
Primarul Andrei s-a autosuspendat din PSD: Voi pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile
Primarul municipiului Botoșani a avut în jurul orei 14:00 o primă reacție după descinderea DNA de astăzi, de la Primărie.
Dosarul angajării de la ”Taxe și Impozite” – CUM s-ar fi întâmplat totul
Serviciul Teritorial Suceava s-ar fi sesizat din oficiu, pe 16 ianuarie, cu privire la facilitarea ocupării unui post de funcționar public în cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale (DITL) din subordinea Primăriei Botoșani, de către o fostă angajată a unei bănci din Botoșani.
Secretara de la „Mavromati” adusă în cătușe la DNA Suceava  – VIDEO
La sediul DNA Suceava a ajuns astăzi și secretara de la Spitalul Județean „Mavromati”, Mirela Focșa.
Primarul Cosmin Andrei plasat sub control judiciar pentru o angajare – FOTO & VIDEO
Decizia a fost comunicată în urmă cu puțin timp de DirecțiaNațională Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava.
Avocata lui Cosmin Andrei, după audierile de la Suceava: A ales dreptul la tăcere – VIDEO
În urmă cu puține momente, avocata lui Cosmin Andrei a ieșit din sediul DNA Suceava.
OFICIAL de la DNA: Două locații vizate la perchezițiile care au legătură cu Primăria
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au transmis un comunicat oficial prin care confirmă activitățile pe care le-au demarat în această dimineață la Botoșani.
ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ: Descinderi la Primăria Botoșani, biroul primarului a fost sigilat
La primele ore ale dimineții trei ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) au descins la Primăria Botoșani.
Doina Federovici, la moartea consilierului județean Tiberiu Nichiteanu: Este o pierdere mare pentru toți
Președintele Consiliului Județean Doina Federovici a transmis un mesaj la moartea consilierului Tiberiu Nichiteanu.
Comunicat PNL Botoșani: Drum lin, dragul nostru Tiberiu!
Colegii din cadrul Filialei Județene a PNL Botoșani au transmis un mesaj de condoleanțe, după moartea fulgerătoare a lui Tiberiu Nichiteanu.
Si procurorul Bujorean a fost rasplatit pentru aceasta fapta cu titlul de avocat in baroul Suceava. O mita mascată pentru infractiunea de cercetare abuzivă.
29 noiembrie 2023, 13:13
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
4.9 o C
Dorohoi
5.6 o C
Bucecea
5.3 o C
Darabani
5.1 o C
Saveni
5.4 o C
Ştefăneşti
6.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.