Breaking news
BOMBĂ în dosarul Alexandra: Averea doctoriței a fost mutată pe soț, polițiștii au aflat când au vrut să instituie sechestru

Tranzacția a fost făcută la aproximativ trei săptămâni de la momentul în care medicul de la Secția de Obstetrică și Ginecologie a fost declarată suspect în dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov.

O bună parte din avere trecută la soț

 

În cursul zilei de astăzi, 29 septembrie 2023, Marianei Pitrop i-a fost solicitată prezența la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

 

A venit însoțită de doi avocați din Iași care o reprezintă în acest dosar.

 

A fost chemată pentru a i se aduce la cunoștință instituirii măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor pe care le deține.

 

Această etapă a urmăririi penale a fost asistată și de cealaltă parte legală, respectiv apărătorii legali ai familiei Alexandrei, respectiv Biroul de Avocatură Gianina Vera Poroșnicu.

 

La momentul confirmării tuturor bunurilor deținute, Mariana Pitrop ar fi arătat că mai are pe numele său câteva terenuri situate în municipiul Botoșani, precum și o casă cu terenul aferent. Totodată, două autoturisme care erau pe numele său au fost vândute recent.

 

Restul bunurilor i-au fost cedate soțului printr-un contract de partaj care a fost încheiat la notar în prima parte a acestei luni.

 

Nu se cunoaște la acest moment cât anume din avere a fost trecută pe soț. Cert este faptul că valoarea bunurilor pe care le mai are pe numele său se ridică la suma de 314.544 de lei.

 

Motivația Marianei Pitrop în fața polițiștilor ar fi fost o serie de neînțelegeri familiale pe fondul dosarului penal în care este cercetată pentru decesul pacientei Alexandra Ivanov.

 

Contractul de partaj a fost încheiat pe timpul căsătoriei.

 

Se solicită arestarea suspectei și anularea partajului

 

Avocatul Gianina Poroșnicu s-a arătat siderată de comportamentul medicului și a transmis că luni dimineață va depune la procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava o solicitare prin care Marianei Pitrop să-i fie schimbată calitatea actuală de suspect în cea de inculpat.

 

„Solicităm să se dispună cu celeritate arestarea preventivă. Iar argumentele și de fapt și de drept le va avea toată opinia publică luni, imediat după depunere. Vom iniția două acțiuni: una este de natură civilă, unde cerem anularea tranzacției făcute, și din punct de vedere strict penal, din punctul de vedere al dosarului aflat pe rol, acolo solicităm să i se schimbe calitatea în inculpat”,

Gianina Vera Poroșnicu, avocatul familiei Alexandra Ivanov

 

 

Anularea contractului de partaj va fi solicitată având în vedere că acest act a fost perfectat pe parcursul cercetării penale, iar legislația în vigoare, potrivit avocatei femiliei decedate, interzice acest lucru.

 

Între timp, Mariana Pitrop s-ar fi mutat la Iași și ar fi transmis că va locui în județul vecin pe parcursul anchetei penale, fiindu-i teamă pentru viața sa.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
MOTIVUL pentru care Spitalul Județean contestă amenda în cazul Alexandra
Este OFICIAL! Daune de peste 7 milioane de euro solicitate de familie în cazul Alexandra

 

Tânăr actor împușcat la o repetiție de la Teatrul „Mihai Eminescu”
Incidentul a avut loc la repetițiile din prima parte a zilei de astăzi, 9 februarie 2023.
Iftime ar fi câștigat meciul pentru conducerea PNL Botoșani, Șoptică ar renunța la funcția de președinte
Întâlnirea de la București care a avut loc cu președintele PNL, Nicolae Ciucă s-a finalizat cu o concluzie pentru Filiala Județeană de la Botoșani.
AUR, protest cu sicriu, cruce și lumânări la sediul PSD: Vrem dreptate, nu comasate - VIDEO & GALERIE FOTO
Cu aproximativ 20 de minute după ora anunțată, câteva zeci de membri și simpatizanți ai Alianței pentru Unirea Românilor au ajuns în fața sediului PSD Botoșani.
ACUM: Sediul PSD înconjurat cu garduri, s-au blocat mai multe locuri de parcare, inclusiv circulația pe o stradă – VIDEO & GALERIE FOTO
Sediul PSD Botoșani este la această oră o fortăreață, în așteptarea protestului organizat de AUR. Partidul condus la Botoșani de o studentă este nemulțumit de intenția coaliției de guvernare PSD – PNL de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare și a anunțat organizarea unui protest începând cu o
Șef nou pregătit pentru Direcția de Sport și Agrement: Mâine voi emite o altă dispoziție
Primarul Cosmin Andrei a semnat dispoziția de desfacere a contractului de muncă al lui Eugen Țurcanu în cursul zilei de luni, 5 februarie 2024.
Eugen Țurcanu demis din funcția de director
Liberalul a fost destituit din funcția de conducere pe care o ocupa la Direcția de Sport și Agrement (DSA) a Primăriei. Edilul șef Cosmin Andrei a semnat ieri dispoziția, pe care Eugen Țurcanu a primit-o astăzi.
Cutremur în rândul liberalilor, Verginel Gireadă a răbufnit: PNL nu se cumpără la tarabă / Îl invit pe dl Iftime la muncă
Prim-vicepreședintele PNL Botoșani a avut o ieșire furtunoasă în urma informațiilor referitoare la înlăturarea lui Costel Șoptică.
Iftime confirmă discuțiile cu Ciucă: PNL la Botoșani e mort / Nu sunt nici speriat, nici trist
Omul de afaceri a confirmat pentru Botoșăneanul discuțiile avute la nivel central cu președintele PNL, Nicolae Ciucă. 
Lovitură de palat la PNL Botoșani, Șoptică tremură pentru funcția de președinte
După discuții purtate timp de mai bine de jumătate de an între liderii centrali ai PNL și omul de afaceri Valeriu Iftime, părțile ar fi convenit ca președintele grupului Elsaco să preia conducerea Organizației Județene a Liberalilor.
Doina Federovici a ieșit după 14 ore din sediul DNA Suceava: Nu am nicio calitate în acest dosar – VIDEO & FOTOGALERIE
Președintele Consiliului Județean a ieșit în jurul orei 22:30 din sediul Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție. Doina Federovici s-a prezentat dimineață pe la 8:30 pentru a asista la o percheziție informatică.
Șefa Consiliului Județean, de 12 ore în sediul DNA Suceava – VIDEO & FOTOGALERIE
Doina Federovici a ajuns la DNA Suceava astăzi, în jurul orei 8:30 și de atunci nu a mai ieșit. Șefa Consiliului Județean Botoșani a fost chemată de procurori în dosarul angajărilor trucate de la Spitalul Mavromati, instituție unde a numit-o manager pe Doina Caba, aflată în arest încă din decembrie.
Primarul Andrei s-a autosuspendat din PSD: Voi pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile
Primarul municipiului Botoșani a avut în jurul orei 14:00 o primă reacție după descinderea DNA de astăzi, de la Primărie.
Dosarul angajării de la ”Taxe și Impozite” – CUM s-ar fi întâmplat totul
Serviciul Teritorial Suceava s-ar fi sesizat din oficiu, pe 16 ianuarie, cu privire la facilitarea ocupării unui post de funcționar public în cadrul Direcției Impozite și Taxe Locale (DITL) din subordinea Primăriei Botoșani, de către o fostă angajată a unei bănci din Botoșani.
Secretara de la „Mavromati” adusă în cătușe la DNA Suceava  – VIDEO
La sediul DNA Suceava a ajuns astăzi și secretara de la Spitalul Județean „Mavromati”, Mirela Focșa.
Primarul Cosmin Andrei plasat sub control judiciar pentru o angajare – FOTO & VIDEO
Decizia a fost comunicată în urmă cu puțin timp de DirecțiaNațională Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava.
Avocata lui Cosmin Andrei, după audierile de la Suceava: A ales dreptul la tăcere – VIDEO
În urmă cu puține momente, avocata lui Cosmin Andrei a ieșit din sediul DNA Suceava.
OFICIAL de la DNA: Două locații vizate la perchezițiile care au legătură cu Primăria
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au transmis un comunicat oficial prin care confirmă activitățile pe care le-au demarat în această dimineață la Botoșani.
ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ: Descinderi la Primăria Botoșani, biroul primarului a fost sigilat
La primele ore ale dimineții trei ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) au descins la Primăria Botoșani.
Doina Federovici, la moartea consilierului județean Tiberiu Nichiteanu: Este o pierdere mare pentru toți
Președintele Consiliului Județean Doina Federovici a transmis un mesaj la moartea consilierului Tiberiu Nichiteanu.
Comunicat PNL Botoșani: Drum lin, dragul nostru Tiberiu!
Colegii din cadrul Filialei Județene a PNL Botoșani au transmis un mesaj de condoleanțe, după moartea fulgerătoare a lui Tiberiu Nichiteanu.
De ce nu publicați toate comentariile ?!
30 septembrie 2023, 08:00
As sugera doamnei Vera să se intereseze cam cât sunt daunele în cazul accidentelor de vânătoare - că acolo se apasă pe trăgaci, iar dumneaei îi place să exemplifice pe mistreți, dar există si precedent uman. Aici nu a apăsat nimeni, dar problema arzătoare este dacă această fată putea fi salvată. Cât costă viața unui om? Oficial, nici măcar o coală A4, cei chemați in unele locuri au primit un fel de A4 tăiat în două pe verticală. Păcat că avocații exagerează, totul a fost de bun simț o vreme. Părerea mea!
29 septembrie 2023, 22:47
Vanzarea e deghizata, rapiditatea cu care a vandut spune multe. Asta se demonteaza in instanta. Eu ma intreb altceva. De unde naiba are bunuri in valoare de peste 300 000 lei? Spaga ca din salar nu prea ai cum. De aici tupeul lor.
29 septembrie 2023, 21:00
Italia - hotărâre definitivă, septembrie 2023. Spitalul (NU MEDICII) trebuie să plătească familiei pacientului decedat (diagnostic greșit) un milion de euro. Aici cât se cere??? Alo! Trezirea! Sforăiți prea tare! P.S. Drăguță mașina doamnei avocat! Dar se cere un update, nu?
29 septembrie 2023, 20:00
La asa zisa doctorița Pitrop trebuie pus sechestru si pe dinții și parul de pe cap.
29 septembrie 2023, 16:48
Veți afla curând că dna dr locuiește cu chirie și are o mașină la mâna a doua, mai ieftină decât deodorantele ei... Astea-s tehnici obișnuite; la fel fac și bișnițarii puși pe jaf și care ajung parlamentari, eventual divorțează de cum au în mână mandatul... Măcar în unele cazuri ar trebui aplicată confiscarea bunurilor deținute la momentul infracțiunii. Tot firesc mi s-ar părea ca răspunderea pentru daune să fie a angajatorului, adică a Spitalului, recte a firmei de asigurări pentru malpraxis. Numai într-o țară cu autorități formate din imbecili aleși democratic paguba rămâne a victimei.
29 septembrie 2023, 16:35
Poate că soțul în cauză a câștigat și el ceva la viața lui, iar bunurile sale nu ar trebui să fie obiectul pretențiilor avocatei.
29 septembrie 2023, 16:15
După cum v-am mai spus, sumele fabuloase vehiculate de presă la cererea avocatei minune se vor dezumfla repejor. Stați liniștiți, nici instanța nu va admite asemenea sume. Și asta am mai scris, dar nu ați publicat. ???? Oh, deontologia asta!...
29 septembrie 2023, 14:28
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Avem colaborare cu o echipă să putem să facem aceste cursuri. Împreună cu dna director de îngrijiri ne vom ocupa de acest aspect. Mai sunt sincope și vrem și aceste cursuri pentru că sunt necesare să readucem în mintea ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
4.0 o C
Dorohoi
5.1 o C
Bucecea
5.0 o C
Darabani
4.6 o C
Saveni
4.6 o C
Ştefăneşti
6.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.