Blog
Corona-jurnal: Am ieșit din Starea de Urgență și am intrat în Starea de Demență

De obicei îl recunoști după rubrica ”studii”, unde se laudă cu ”Școala vieții”.


Nu este nici epidemiolog, nici medic de vreun fel, nici biolog. Nu este nici profesor de biologie, fizică sau chimie și nici inginer în tehnologia informației.


Schimbă vreo trei-patru locuri de muncă într-un an fiindcă nu a găsit încă patronul care să se ridice la înălțimea așteptărilor sale.

Este primul medic, inginer, IT-ist, cercetător, profesor al țării

 

Până de curând a trăit într-un relativ anonimat.


Dar tocmai a găsit prilejul să se afirme.


A văzut pandemia drept o trambulină spre o iluzorie celebritate și, cu toate că absolut nimic nu îl califică pentru treaba asta, ține tot felul de prelegeri despre boli, infecții, pandemii cu accent pe Covid-19 bineînțeles.


În lipsa studiilor de specialitate este însă un autodidact desăvârșit și oferă lecții medicilor, inclusiv epidemiologilor, chimiștilor, cercetătorilor, savanților.


Nu a pus piciorul în curtea unui spital de când am intrat în pandemie, dar știe el sigur că ”fata aia nu a murit de Covid”. Nu îi este rudă, prietenă, colegă, n-a văzut-o în viața lui, dar știe el mai bine decât toți medicii și asistenții care au consultat-o și tratat-o.


Împroașcă zilnic și regulat înjurături și invective spre cei care își pun mintea cu el și îi răspund, de exemplu, că s-a dovedit științific cât de mult scade riscul infectării simpla purtare a unei măști.

 

El are însă experimentele sale


 
Și ca atare îi liniștește pe toți: NU există boala asta. Dar cu siguranță Bill Gates vrea să vaccineze toți pământenii. I-a spus lui un prieten la o bere. Iar prietenul ăla are chiar și calculator.


Știe el sigur. A citit pe un site de tipul celor care scriu că în Munții Ceahlău tocmai au sosit militarii americani ca să monteze antene 5G. (Și apoi tot el face scandal pentru fake-news - urile din pandemie). Că așa procedează acum corporațiile, nu mai au salariați, angajează direct soldați în uniforme cu mitralierele în spate ca să le monteze instalațiile. Care instalații sunt neapărat în munți, printr-o pădure pe undeva, că dacă spunea că sunt amplasate în Centrul Vechi sau pe bulevardul Eminescu, atunci fugeau toți botoșănenii acolo și vedeau că-i o glumă proastă.

 

”Deschideți bisericile” că eu oricum nu dau pe acolo


În general și din principiu contestă orice măsură anti-Covid. Își pune ”Deschideți bisericile” la profil că așa e în tendințe, deși nu dădea pe acolo nici când era ”la liber”. Face scandal că îi ia temperatura la intrarea în hipermarket, deși nu îl obligă nimeni să își facă acolo cumpărăturile. Nu poartă mască fiindcă ”eu nu cred în Covid”.


E în stare să contrazică orice medic, profesor, inginer. Pur și simplu el știe mai bine, iar ”ăștia toți sunt cumpărați de Bill Gates”. Eiii, cum nu l-ați văzut pe Bill când împărțea sacoșe cu dolari la ”Mavromati”?

 

Este același om care urla că ”gripa aviară este o cacealma” și că ”gripa porcină ne-au adus-o europenii ca să ne omoare porcii noști și să îi mâncăm pe-ai lor”.


Aproape că uitasem să vă spun... Deși NU crede în Covid și ne asigură pe toți că ”boala asta nu există”, n-a mișcat un deget să ajute un om infectat cu boala asta. Eventual, ar fi putut să îi ia pe toți în brațe să ne liniștească definitiv că este o vrăjeală.

 

Dar nu ar mai avea timp de dat lecții prețioase despre neCovid.

 

Numai că aici nu e pe crezute. Nu este vorba despre ceea ce credem sau nu noi. Pur și simplu există niște legi care trebuie respectate de toată lumea, indiferent de convingerile personale. Fiecare român are probabil legile sale ”în care nu crede”, pe care le consideră idioate, proaste, nelalocul lor, dar pe care trebuie să le respecte.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Sute de botoșăneni au venit acasă, după deschiderea granițelor! Au intrat în izolare
Botoșănean aflat în centrul de carantină, ceartă de pomină cu soția: Jandarmii l-au amendat

 

 

Cât de onorabil mai este cetățeanul nostru de onoare?
Ce este mai onorabil?
Un târg al bătrânelor sărmane și al copiilor amărâți alergați prin păduri... pe când?!
Azi pe adresa redacției am primit un nou comunicat. Cu șefi de instituții care se încăpățânează în ideea târgului de produse agroalimentare în Piața Revoluției, prin ocuparea integrală a parcării. S-a găsit un nou prilej de „sărbătoare”. Și din nou, se face o deschidere oficială (?!). A câta oare, anul acesta?
Când donațiile ating limita ridicolului
Ajung la redacție după activitatea matinală de teren, în căsuța electronică de la una dintre paginile de socializare mă așteaptă un mesaj. De un la cont anonim ce nu poate fi asociat unei persoane vii și reale. Cu o rugăminte nobilă de altfel, așa se face că răspund, pentru că în general mesajele la adresa jurnaliștilor sunt injurioase.  
Rockerul care ne conduce a vrut să ne trimită la Monte Carlo, dar am ajuns la Jupiter
În programul de guvernare, în oferta electorală, oamenii aceștia spun niște lucruri, iar când ajung la guvernare fac cu totul altceva decât au promis.
Prima zi de școală cu tupeu se sărbătorește
Am scris astăzi despre banii aruncați pe fereastră de Consiliul Județean pentru laptopurile aleșilor. S-au cheltuit vreo 30.000 de euro pentru ca doar un singur ales să folosească acel computer primit de la CJ.
Ziua în care am devenit milionar
Prin 2009, când discutam cu un vechi prieten despre lansarea ziarului Botoșăneanul, m-a întrebat ”ce obiectiv aveți tu și Gaby cu ziarul ăsta?”. I-am răspuns pe nerăsuflate: ”un milion de cititori pe lună”.
Trăiască Poșta Română! Aventura „vieții” pentru o banală tavă din silicon
Recunosc, sunt o campioană a cumpărăturilor online și am depășit de mult bariera neîncrederii în produsele care arată extraordinar în magazinul virtual și dezamăgitor în pachetul livrat la ușă de curier. Bine, am avut și experiențe nefericite pe care mi le-am asumat, după care mi-am promis continuu că voi înceta să comand online, fără a mă ține de cuvânt de fapt. Însă au fost și comenzi mulțumitoare, în număr mai mare decât cele negative.
Un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. (Cât) Mai stăm?
Ieri s-a împlinim exact un an de când ”#statiacasa doar o lună ca apoi să putem reveni la normalitate”. După 12 luni ni se cere același lucru...
FC Botoșani, clienta nou promovatelor: Amenințări, geamuri sparte, campanie electorală, multe înjurături și puțin fotbal
De vreo cinci luni nu am mai câștigat un meci acasă. Am pierdut pe Municipal inclusiv cu nou promovatele UTA și FC Argeș.
Când te apucă greața de propria meserie
”Spre deosebire de alții eu am o meserie” este placa pe care am auzit-o de sute și sute de ori din partea unor parlamentari, prefecți, președinți și vicepreședinți de Consiliu Județean, primari și viceprimari. Este răspunsul standard pe care îl dau atunci când sunt întrebați: ”ce o să faceți dacă nu obțineți un nou mandat?”.
Nu v-ați mirat când 22.000 de botoșăneni au votat un ”senzațional” care le-a promis câte 20.000 de euro la fiecare și vă mirați acum?
Pentru cei care încă se mai miră de votul botoșănenilor...
Covid, partenerul meu de viață din ultimele două săptămâni
Primul contact
La 5 ani de la #Colectiv, 10 oameni au ars la urgențe, într-un spital... Singura speranță rămasă vine de la ”Flăcările iadului”
Tocmai s-au împlinit 5 ani de la tragedia din #Colectiv, în care au murit peste 60 de oameni și la câteva zeci de minute după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț deja se discuta despre transportul pacienților arși în străinătate.
Mortul primar
La Botoșani, primarul PNL se plânge că i-au fost furate voturile la alegerile organizate chiar de Guvernul PNL.Și tot la Botoșani, PSD-iștii susțin că n-au furat nici măcar un vot, dar refuză renumărarea.
”Golaniada” și curiosul caz Valeriu Iftime: când trebuie să vorbească și când trebuie să tacă un om de afaceri
Avem câteva mii de candidați la alegerile locale din acest an, dar vedeta absolută pare să fie un om care nu a intrat în bătălia electorală, cel puțin din postura de candidat. Nici acum, nici în 2016 și nici în vreun alt an.
Talibanii vor iar la Primărie și CJ... după 20 de ani botoșănenii au de ales cam între aceiași oameni ca în anul 2000
Vă propun o scurtă întoarcere în timp pentru a înțelege mult mai bine ce se întâmplă astăzi și, mai ales, de ce nu se întâmplă mai nimic bun în Botoșani la nivel macro și de ce am ajuns să batem pasul pe loc de atâția ani și să privim cu jind la alte zone din România.
Vorbim puțin și despre numărul record de teste efectuate?
Discutăm zi de zi de noile recorduri de infectări. Nu se amintește însă aproape deloc sau se trece în plan secundar faptul că, aproape la fel de des se stabilesc și noi recorduri la numărul de teste efectuate.
Corona-jurnal: Pandemia nesimțiților
Noi nu trebuie să uităm un lucru: La Botoșani avem al patrulea cel mai mare număr de infectări la nivel național. Dacă ne raportăm la numărul de locuitori suntem chiar pe 3 la nivel național. Nu se poate!
Corona-jurnal: Cum am devenit un județ plin de eroi
Au trecut vreo șapte săptămâni de la instituirea Stării de Urgență, iar Botoșani a devenit un veritabil județ al eroilor. De la primari la parlamentari și de la ei la o mulțime de oameni care au inițiat strângeri de fonduri, cu toții ne vorbesc despre ”eroi”. ”Eroi” în numele cărora se claxonează la ore fixe prin oraș, se fac colecte mai mult sau mai puțin publice, se fac achiziții directe în loc de licitații.
Corona-jurnal: Afacerea politică ”starea de urgență” - cum folosești Covid-ul ca să muți alegerile și să schimbi o directoare
Austria, cu de trei ori mai multe infectări decât România, începe să ridice restricțiile, Iohannis mai bagă o stare de urgență... haideți să vedem de ce.
Sondaj
Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale?
Da
Nu
Nu votez
Declaraţia zilei
„Dacă nu se respectă anumite reguli, în general nu doar în bucătărie, se pot întâmpla anumite lucruri care să-ți strice mâncarea, să aibă un gust mai sărat decât trebuie sau să fie arsă sau diferite particularități de ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Vremea
astăzi
Botosani
12.7 o C
Dorohoi
12.0 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
13.2 o C
Ştefăneşti
14.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2024 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.