Ancheta săptămânii
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO

În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.

”M-au trădat”


Pe 30 iunie, Viorica Dăncilă a fost invitată la ”Botoșăneanul TV”, emisiune în care a făcut mai multe dezvăluiri despre pierderea guvernării și a alegerilor prezidențiale.


Fosta lideră a social-democraților a relatat că, doar cu o zi înainte ca în Parlament să se supună la vot moțiunea de cenzură, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și la acea dată, i-a dat asigurări că va fi respinsă.


În ziua ședinței a văzut câțiva parlamentari PSD ieșind din biroul acestuia și tocmai aceia au fost cei care au votat alături de PNL pentru destituirea Executivului, asigurând numărul necesar de parlamentari pentru îndepărtarea partidului de la putere.


La doar șase zile de la demiterea Guvernului, a avut loc primul tur al alegerilor prezidențiale, în care Viorica Dăncilă a obținut calificarea în turul al doilea.


La ”Botoșăneanul TV” a relatat că între cele două scrutine a primit mai multe semnale că în teritoriu social-democrații au încetat acțiunile electorale.


”Între turul 1 și turul 2 unii lideri ai PSD telefonau ca să se dea jos afișe, să se dea jos bannere. Știam acest lucru, am fost informată că m-au trădat”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  

 

”Dacă ar fi să reproșez ceva Doinei...”


A pierdut cursa pentru președinția României, iar a doua zi a fost constrânsă să demisioneze din funcția de președinte al PSD, succesorul Marcel Ciolacu promițându-i public șefia Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) și un loc eligibil la alegerile parlamentare.


Nu s-a întâmplat nici una, nici cealaltă. Ba mai mult, după scrutinul local și cel general din 2020, la care nu s-a regăsit pe vreo listă a PSD, președinția OFSD a fost preluată în urma unei decizii a forurilor centrale tocmai de către Doina Federovici, partidul dorind astfel să o recompenseze pentru câștigarea președinției Consiliului Județean Botoșani.


Viorica Dăncilă a relatat că, după ce a fost numită președinte OFSD, în opinia sa chiar fără să vrea acest post, Doina Federovici nu a contactat-o vreodată, nici măcar pentru clasicele operațiuni de predare-primire.


”M-a surprins faptul că nu am avut o discuție înainte. Dacă voia să preia Doina președinția Organizației de Femei, era foarte bine, făceam un pas înapoi. Dar acea abordare, fără să ai o discuție înainte, mi s-a părut o abordare care denotă lipsă de bărbăție, lipsă de demnitate pentru că atunci când iei o decizie trebuie să ți-o asumi, să ai o discuție cu persoana respectivă, să dai dovadă de onestitate, nu să o pui în fața unui fapt împlinit”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  


Supărarea sa cu privire la îndepărtarea de la conducerea OFSD nu se îndreaptă însă spre succesoare.


”Marcel Ciolacu, nu Doina, întrucât cu Doina nici nu știu dacă a avut o discuție înainte, deci nu pot să vorbesc de Doina Federovici că m-a dezamăgit în privința aceasta. Dacă ar fi să reproșez ceva Doinei este că niciodată de atunci nu a mai vorbit cu omul care a fost președintele Organizației de Femei, premierul României și care cred eu că a depus foarte multe eforturi pentru județul Botoșani și le-a făcut de fiecare dată cu mare drag”,


 Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  

 


Budăi? O îmbrățișare pentru uitare

 


De același tratament a răspuns că a avut parte și când a fost întrebată despre Marius Budăi, care a fost ministrul Muncii în Cabinetul Dăncilă. Deși l-a catalogat drept unul dintre miniștrii buni ai Guvernului pe care l-a condus, fostul premier a României a arătat că, în ciuda faptului că ministrul botoșănean a fost singurul care a îmbrățișat-o public imediat după anunțarea votului privind moțiunea de cenzură, mărturisindu-i că îi pare foarte rău, după aceea nu a mai dat vreun semn de viață.


”Nu pot să-i reproșez lui Marius Budăi, a fost cu mine în campanie. Ceea ce pot să îi reproșez, și acest lucru îl spun prietenește, este că din partea acelui cabinet, nici măcar o dată, nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  


De altfel, Viorica Dăncilă a povestit că după pierderea guvernării, a prezidențialelor și a conducerii PSD, parlamentarii social-democrați din Botoșani nu au mai contactat-o vreodată.


Aceasta cu toate că, atunci când era prim-ministru, veneau regulat la cabinetul său cu tot felul de solicitări.


”Din păcate, după ce a trecut moțiunea de cenzură, după ce am pierdut alegerile prezidențiale, mulți au uitat numărul de telefon. Nu aveam nevoie de vreun lucru, nu aveam nevoie decât de un «la mulți ani» de sărbători și o întrebare neprotocolară prietenească despre sănătate, despre familie. Nu am mai ținut legătura cu foarte mulți de atunci. Nu pentru că nu mi-aș fi dorit eu, sunt un om care iubește oamenii și care nu ar face niciodată un rău cuiva, dar mi-aș fi dorit totuși să fie acea prietenie”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  

 

Ultimul mesaj al lui Dragnea înainte de închisoare


După tot ceea ce s-a întâmplat din 2019 încoace, de la trădarea de care a avut parte și până la intrarea PSD la guvernare alături de PNL, Viorica Dăncilă crede acum că a fost un plan bine pus la punct pe axa Klaus Iohannis – PNL – PSD, căruia i-a căzut victimă.


Și crede că predecesorul său în funcție nu a avut vreo legătură cu îndepărtarea sa din funcție.


De altfel, fostul premier a relatat ultima întâlnire pe care a avut-o cu fostul președinte al PSD.


”Liviu Dragnea a fost arestat a doua zi după alegerile europarlamentare. Când am văzut rezultatul la alegerile europarlamentare, m-am dus în Băneasa – eram premierul României, eram premier politic – împreună cu mai mulți miniștri. Am discutat cu dânsul atunci, mi-a spus că are judecata a doua zi. Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze, cel puțin eu nu mă așteptam că o să-l aresteze pe dl Dragnea și mi-a spus că, indiferent de ce s-ar întâmpla, să păstrez guvernarea”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI  

 


”NOI”-le provocări

 


Întrucât nu se mai regăsea într-un astfel de PSD, Viorica Dăncilă a aderat la Partidul „Națiune Oameni Împreună – NOI” și la congresul din data de 12 aprilie, cu 247 de voturi „pentru” din cele 251, a fost aleasă președintele acestei formațiuni politice.


Fostul europarlamentar din perioada 2009 – 2018 crede că...


”Este timpul celor 70% care nu au mai făcut politică să facă un pas înainte și să își creioneze România pe care o vor. Să creioneze destinul județului, al localităților. Nu poți sta deoparte. E adevărat, este o stare de confort, dar trebuie ca toți să ne implicăm dacă vrem într-adevăr o schimbare. Ei (fondatorii Partidului NOI - n.r.) au înțeles acest lucru și acum au deschis porțile larg pentru oamenii care au făcut politică, dar o politică pentru România, nu anti România. De aceea au venit la mine. Ei au analizat tot ceea ce s-a întâmplat în timpul guvernării Dăncilă, au văzut că pentru mine a fost foarte important să mă lupt pentru țară și pentru oameni și atunci au venit să îmi propună să fiu liderul partidului”.

 

Pe 26 mai NOI și-a constituit organizație și la Botoșani, care este coordonată de fostul consilier de stat pentru managementul situațiilor de urgență din Cabinetul Dăncilă.


”M-am uitat la tot ceea ce a făcut Radu Țipișcă și mi-am dat seama că a fost foarte implicat și că pentru el important a fost să salveze vieți. Este un om care iubește oamenii și care niciodată nu face un pas în spate atunci când este nevoie de ajutorul lui”,


Viorica Dăncilă, președinte Partidul NOI.


A mărturisit că s-a consultat cu colonelul în rezervă înainte de a decide dacă se implică la Partidul NOI și că a remarcat ”viziunea foarte bună” a acestuia.  


Consideră că ea în calitate de om de stat nu trebuie să stea deoparte: ”Nu poți fi fericit într-o țară în care vezi atâta nefericire în jurul tău”.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Viorica Dăncilă și-a făcut partid și la Botoșani, un colonel abia trecut în rezervă este președinte interimar: N-am făcut politică până acum, dar sper ca acum să-mi iasă - VIDEO
Vioricăi Dăncilă i se cere oficial DEMISIA de la Botoșani: Nu ne mai permitem să pierdem timpul

 

Este OFICIAL: Drumul Botoșani – Târgu-Frumos rămâne cu piatră spartă, gropi și alunecări de teren la granița dintre județe, se lucrează la un nou proiect
În timp ce prefectul, președintele Consiliului Județean și unii parlamentari ai Puterii își fac deja poze de la întâlniri pe tema autostrăzii Pașcani – Suceava, care ar urma să asigure conectivitatea județului cu Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Unirii (A8), la granița Botoșaniului cu Iașul este dezastru.
Angajații unei benzinării, la băut și fumat alături de alți oameni, la câțiva metri de un rezervor GPL, stația NU are autorizație de mediu – VIDEO & GALERIE FOTO
Mai mulți cetățeni din satul Hudum au reclamat autorităților că trăiesc cu teama unei tragedii din cauza unei stații GPL situate în apropierea drumului Botoșani – Suceava. Oamenii susțin că SKID-ul respectiv este amplasat ilegal și au solicitat ridicarea autorizației.
Reforma administrativă: CINCI instituții ar urma să dispară la Botoșani, cu tot cu directorii din fruntea lor
Proiectul legislativ privitor la unele măsuri fiscale aplicate în mediul privat, dar și cu o serie de măsuri care afectează aparatul de stat a intrat în transparență decizională.Mai multe instituții publice ar urma să dispară inclusiv la Botoșani prin desființare, comasare sau absorbție.
Procurorii de la Suceava, ”undă verde” pentru intrarea familiei cu cererea de peste 7 milioane de euro în dosarul decesului Alexandrei - MOTIVAȚII oficiale
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a preluat dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov în data de 29 august 2023, la 11 zile de la deces. Suspect la acest moment în ancheta penală este medicul care se afla de gardă în noaptea de 17 spre 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Pietre, pământ și nori de praf pe Botoșani – Târgu-Frumos în ziua când drumul trebuia să fie gata, contractul se termină fără să se mai asfalteze la intrarea în județ – VIDEO & GALERIE FOTO
Promisă de trei decenii, reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos nu este gata nici după ce s-au alocat fondurile necesare, s-a organizat o licitație, a fost desemnat un câștigător și a expirat și termenul, prelungit și el, de executare a lucrărilor.
Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Liberalismul la Botoșani: Iliuță a plecat din PNL supărat pe colaborarea cu PSD după ce a făcut campanie cot la cot cu PSD-iștii, a candidat alături de ei și cu votul lor a devenit viceprimar – GALERIE FOTO
Chiar dacă a plecat din PNL reproșând partidului colaborarea cu PSD, Viorel Iliuță a dobândit în 2012 un mandat de consilier local și apoi unul de viceprimar tocmai în cadrul unei alianțe a celor două partide.
Polițiști europeni cu toalete în curte, fără apă și săpun: Poliția Botoșani cumpără șase WC-uri din lemn pentru sediile din județ după ce a primit BMW-uri pentru oraș – FOTOGALERIE
Acțiune mai puțin obișnuită a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în aceste zile are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice).
Plângere pentru tentativă de omor împotriva unui primar, un consilier local a cerut protecția Poliției: Omori lumea pe stradă
Disputele politice și administrative dintr-o comună s-au mutat din Consiliul Local la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), acolo unde un ales din Gorbănești a depus o plângere împotriva primarului Ionuț Melinte. Conflictul este unul mai vechi, însă a degenerat la sfârșitul lunii precedente.
Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă
Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.
Lasa bre, s_au votat si turcanii, vergineii, sopticii, achitii si am vazut jaf, nu gluma.
18 iulie 2022, 07:51
Ati votat doinite si doinei pana ati ajuns ultimul judet din tara..mai jos nu se poate..brava!
11 iulie 2022, 16:55
Veorica nu accepta ideea ca nimeni nu este etern atunci cand vine vorba de sinecura politica. Desi atitudinea ei fata de Dragnea a fost nesimtita, acum vrea recunostinta. Pentru ce? Doinita este cea pe care botosanenii o voteaza. Cine duce voturi la partid, este sef suprem si metita recunostinta trantorilor de pe functii, de la Bucuresti. In rest, sanatate!
11 iulie 2022, 14:16
Toti ne luptam pentru tara. NImeni nu-si vinde mama pentru un sac de bani. Dar tara este la pamant. Traim din imprumuturi facute lunar de Guvern care nu stim de unde o sa le dam inapoi. Primim fonduri europene nerambursabile pe care de obicei le investim in obiective care nu ne vor aduce plusvaloare. Din aceste fonduri europene si din cele guvernamentale -unele din imprumuturi- o parte importanta se fura prin comisioane si prin parti de lucrari neexecutate.
11 iulie 2022, 13:45
cred ca acum se vede mai bine ca oricand ce caracter are Doina!, asa-s toti jegosii astia , dupa ce se vad cu sacii in caruta, daca nu mai au un interes, nu mai raspund la telefon, ei in bula lor de autosuficienta, preostesc lumea si apoi se ascund 4 ani la muls, am sa o votez pe aceasta doamna, mi-a placut de ea, a fost singura care s-a luptat cu un barbat in campanie, chiar a cerut o confruntare directa cu iohann dar acesta a refuzat, halal barbatie....cum naiba sa nu tii cu partidul si oamenii care te-au ajutat?, ce fel de caracter poti avea?.e clar!
11 iulie 2022, 11:36
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„De la preluarea mandatului, am pus accent pe colectarea datelor de contact de la consumatori, în vederea corespondării cu aceștia, prin diverse metode, e-mail, mesaje, conturi în aplicație. Am reușit să strângem până în ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
29 noiembrie 2023
EUR
Euro
4.9726 lei
USD
Dolarul SUA
4.5313 lei
CHF
Francul elveţian
5.1634 lei
GBP
Lira sterlină
5.7463 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0662 lei
XAU
Gramul de aur
296.8710 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2543 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3150 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0003 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2047 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.4 o C
Dorohoi
3.4 o C
Bucecea
2.5 o C
Darabani
1.9 o C
Saveni
2.7 o C
Ştefăneşti
7.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.