Ancheta săptămânii
”Un joc de glezne, ca la fotbal!” / ”O mare prostie” - Cum s-au mâncat vechii PNL-iști cu PDL-iștii în orașul în care PSD-ul a câștigat toate alegerile, iar primarul PSD îl face director pe contracandidatul de la PNL

Dacă vă imaginați că doar la Botoșani fuziunea PNL – PDL a fost una de formă vă înșelați. Municipiul Botoșani nu este singurul unde unii lideri proveniți din fostele formațiuni au ca principală preocupare anihilarea celeilalte tabere și abia apoi, eventual, lupta cu celelalte partide.

Unul candidează la Primărie, altul la... spital?


La Dorohoi a fost atins stadiul în care unul dintre foștii copreședinți ai organizației municipale a părăsit partidul și a candidat ca independent la alegerile din 2020.


Aceasta cu toate că la scrutinul anterior, din 2016, cu el cap de listă la Consiliul Local Dorohoi, PNL a obținut cel mai mare scor de după revoluție, 25,2%. La Primărie adunase 17,4%, al doilea cel mai bun rezultat al liberalilor după '89. Și aceasta în condiții oarecum vitrege.


Vorbim despre Constantin Bursuc, din decembrie 2022 noul președinte al PNL Dorohoi. În platoul ”Botoșăneanul TV” a povestit că la scrutinul din 2016, înainte de lupta cu PSD, a avut una grea cu fostul PDL, care teoretic fuzionase cu PNL.


”Eu am fost copreședinte la PNL Dorohoi cu dl Andrieș. Dl Andrieș era tot copreședinte, că așa a vrut, deși la nivel național s-a dat că, candidații vor fi președinți și atât. Așa s-a hotărât la nivel județean, ca la Dorohoi să rămână doi copreședinți. Și am rămas amândoi. Ei, acolo a fost o fricțiune, a fost o ruptură. Ca drept dovadă, ați văzut după aceea o numire în funcția de director”,


Constantin Bursuc, președinte PNL Dorohoi.


Cum a fost prima campanie după unificarea PNL – PDL?


”A fost o tensiune la nivel municipal, în cadrul organizației, în mijlocul organizației. Adică eu aveam două lupte, trebuia să fiu extrem de abil să pot să limitez luptele interne și să mă ocup de extern și mi-a mâncat foarte mult timp și stare de bine sau de confort în timpul campaniei. Și tot timpul am fost să îmi urmăresc colegii și mi-am dat seama de foarte multe situații și în urma spuselor colegilor mei că totuși campania a fost făcută pe două planuri”,


Constantin Bursuc, președinte PNL Dorohoi.

 

Cu cel mai bun rezultat de după revoluție, a fost trimis la plimbare ca să nu încurce


Chiar dacă rezultatele din 2016 au fost dintre cele mai bune, Constantin Bursuc s-a retras din fruntea filialei, considerând că, în ciuda scorului bun, înfrângerea rămâne înfrângere și trebuie să facă un pas înapoi.


Provenit din rândul vechilor liberali, a ajuns în 2020 să candideze independent atât la Primărie, cât și la Consiliul Local.


În studioul ”Botoșăneanul TV”, Constantin Bursuc a povestit cum s-a produs ruptura:


”În 2019, de mai multe ori, că am fost și în Biroul Politic Județean și le-am spus: dlor, dacă vă pot ajuta cu ceva la Dorohoi, vă stau la dispoziție. Nu poți să faci mai mult. Când există alt președinte nu poți să te duci cu forța. Și tot am stat la dispoziție. Iar cineva mi-a spus: «decât să încurci, mai degrabă lasă așa, oricum nu contează». Cel mai tare m-a durut când a spus că, «oricum nu contează». Era cu o săptămână înainte de depunerea candidaturilor. Atunci am luat decizia. Mai era o săptămână de precampanie, toată lumea avea bannere și eu nu aveam. Și am mers la cineva și am spus: vreau să fac și eu că e precampanie, să pun și eu că toată lumea are bannere prin oraș. «Dar mai ai o săptămână». Pune-le mă, lasă să știe lumea că și eu candidez!”


Independent a făcut un scor apropiat de al PNL-ului


Ce s-a întâmplat mai departe?


În iunie 2020, cu doar trei luni înaintea alegerilor locale, primarul social-democrat Dorin Alexandrescu și totodată președinte al PSD Dorohoi l-a numit director al Spitalului Municipal Dorohoi tocmai pe Valerian Andrieș, președintele PNL Dorohoi.


În septembrie s-au confruntat în campania pentru funcția de primar.


Valerian Andrieș, candidatul liberalilor provenit din fostul PDL, a întrunit 13,83% din sufragii, iar PNL doar 16,71% la Consiliul Local. Intrat singur în cursa electorală și hotărându-se să facă acest lucru cu doar o săptămână înainte de începerea campaniei, Constantin Bursuc a obținut 8,99% la Primăria Dorohoi, la doar 0,66% de viceprimarul în funcție și 5,71% la Consiliul Local. S-a clasat atât în competiția pentru primar, cât și în cea pentru CL, pe locul al patrulea, devansând partide precum USR și PMP, ambele parlamentare la acea dată.


”Eu nu cred că acela a fost rezultatul PNL. Adică, ca un independent să aducă voturi cât Partidul Național Liberal nu se poate! Deci nu se poate! S-a rupt ceva, undeva (...). A fost un joc de glezne, ca la fotbal. S-au jucat doar, s-a mimat că fac campanie electorală. Aceasta a fost părerea mea”,


Constantin Bursuc, președinte PNL Dorohoi.

 

Liberalii au realizat greșeala și l-au rechemat în partid


Dar povestea nu se termină aici. După eșecul usturător de la alegerile locale, continuat și la cele parlamentare, șefii PNL de la județ au demarat negocieri cu Constantin Bursuc pentru a reveni în fruntea filialei din Dorohoi.


Discuțiile s-au întins pe aproape un an, iar în toamna lui 2022 a fost mai întâi numit președinte interimar al PNL Dorohoi, pentru ca în decembrie să fie și ales. Aceasta după ce Valerian Andrieș a trebuit să opteze între funcția de manager al Spitalului Municipal Dorohoi și cea de președinte al organizației municipale.


”La rugămintea colegilor mei din PNL Botoșani, a președintelui. În urma scorului pe care l-am obținut la alegerile din 2020, am demonstrat că, totuși, municipiul Dorohoi mă acceptă și mă votează într-o anumită parte și am fost de acord să preiau din nou PNL Dorohoi ca președinte (...). După doi ani am revenit totuși în barca liberală pentru că acolo m-am regăsit tot timpul și tot timpul n-am făcut altă politică decât cea liberală și prin activitatea mea, adică eu sunt om din business, vin din mediul economic și acolo mă îndrept”,


Constantin Bursuc, președinte PNL Dorohoi.

 

constantin bursuc

 


Care a fost lecția învățată din acest traseu PNL – Independent – PNL?


”Am trăit pe pielea mea. Totdeauna războaiele interne trebuie să fie foarte mici în comparație cu cele externe, contracandidatul tău este altcineva, nu colegul tău, adică trebuie să fie din exterior, nu din interior. Dar peste tot există și o muncă în interior. Dacă e pe chestiuni concrete, pe principii...”,


Constantin Bursuc, președinte PNL Dorohoi.


Cât despre alegerile din 2024, se va face un sondaj și care liberal va ieși mai bine va obține candidatura la Primăria Dorohoi.  

 

Dorohoi, municipiu roșu de 33 de ani


Politic vorbind, Dorohoiul este un caz absolut aparte la nivelul județului și posibil chiar și la nivel național. Este singurul centru urban din județ unde de la revoluție și până în ziua de astăzi toate alegerile pentru funcția de primar, dar și cele pentru Consiliul Local, au fost câștigate de PSD. Primarii în funcție care au părăsit rândurile social-democraților și au candidat apoi din partea altor partide, au pierdut alegerile.


Astfel, după ce în 2000 a obținut 43,81% pe lista PSD și a ieșit primar în turul al doilea, în 2004 Vasile Gherasim, fiindcă la el ne referim, a scos doar 14,23% din postura de candidat al PRM.


Sergiu Lungu a avut aceeași soartă. Trecerea de la PSD la PDL l-a costat aproape jumătate din totalul voturilor. Mai exact, în 2004, când a candidat din partea PSD, a avut un scor de 61,73%, pentru ca după numai patru ani, când a intrat în cursa electorală din partea PDL, să adune doar 33,24% și să piardă în turul al doilea tocmai în fața candidatului PSD, Dorin Alexandrescu, nimeni altul decât viceprimarul de la acea dată.


Dorin Alexandrescu (foto jos) pare să fi înțeles cât se poate de bine lecția și nu s-a supărat vreodată atât de tare pe social-democrați încât să schimbe partidul. Așa că, din postura de social-democrat, a câștigat toate alegerile pentru Primărie: 2008, 2012, 2016 și 2020.

 

dorin alexandrescu

 

”În campanie nu eram director, eram doar medic”


Fostul președinte al PNL Dorohoi, care a fost nevoit să renunțe la funcție deoarece devenea între timp incompatibil cu postul de manager al Spitalului Municipal, vede lucrurile în alt mod.


Medicul Valerian Andrieș susține că nu a existat vreodată o înțelegere între el și primarul Dorin Alexandrescu prin care lui să i se asigure conducerea unității sanitare, iar edilului șef calea spre obținerea unui nou mandat.


”Este o mare prostie, eu atunci în campanie nu eram director (campania din 2016 – n.r.). Sunt director doar de doi ani, acum sunt pe al treilea an, în iunie împlinesc trei ani. În campanie nu eram director, eram doar medic. Iar când am fost numit director de dl primar m-am simțit onorat că a venit și mi-a solicitat să fiu director ținând cont de faptul că am mai fost directorul acestui spital timp de opt ani. Și ce am făcut în spital știu toți dorohoienii și dl. primar știa. I-am propus o colaborare în spiritul unui respect reciproc, asta există, Primăria și primarul au ajutat spitalul, n-am ce să spun în momentul acesta, dar eu am rămas membru PNL”,


Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi.


În opinia sa, doi oameni care au opinii politice diferite nu înseamnă că trebuie să se dușmănească și, dimpotrivă, pot colabora.


Cât despre campania din 2020, ar fi vrut să îl aibă în echipă pe Constantin Bursuc, numai că alegerea acestuia ar fi alta.


”Este părerea dlui, chiar nu vreau să intru într-o polemică cu dl Bursuc. Partidul a fost deschis, este și acum. Dacă dorea să ajute cu adevărat, ajuta, nu era nici o problemă. Eu știu că, atât cât am fost, mi-am făcut treaba, am creat o echipă puternică, îi doresc succes în continuare. Dacă o să aibă nevoie de serviciile mele, poate apela și o să ajut. Dacă nu, îi doresc succes, nu este vreo problemă, nu am de ce să comentez spusele dlui Bursuc”,


Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi.

 

Valerian Andries

 

”Este greu să bați PSD-ul aici” pentru că ”sunt și realizări în ultimul timp”


Cum se face totuși că în Dorohoi nu reușește să câștige nici un alt partid de la revoluție încoace? Unul dintre motive ar fi realizările actualului edil șef.


”Sunt mulți factori, nu pot să îi spun în câteva secunde. Zona este de așa natură, sunt și realizări în ultimul timp care s-au făcut și o să fie foarte greu în orice campanie și pentru oricine ar conduce o campanie aici, împotriva PSD, ar fi foarte greu. Pentru că , dacă vrei să vezi, vezi. Sunt lucrări făcute, sunt proiecte. La spital am proiect de 70 de milioane, deci numai în spital. Cu ajutorul, bineînțeles, și al PNL-ului, dar și al Primăriei care a cofinanțat multe din aceste proiecte sau toate. Este greu să bați PSD-ul aici”,


Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi.

 

30%, cel mai bun rezultat care ar putea fi obținut


Și totuși, se poate face ceva măcar pentru ca înfrângerile liberalilor să nu mai fi atât de drastice în al doilea municipiu al județului?


”Cu o echipă puternică se poate obține un rezultat foarte, foarte bun. Dar cu o echipă puternică în care, atunci când vii președinte, să nu fugărești oamenii, ci să îi aduni. Eu așa am făcut și așa sper să facă și actualul președinte, să adune oamenii valoroși din oraș care au o altă opinie într-o echipă puternică și vot cu vot să obțină un rezultat foarte bun. Se poate obține un rezultat foarte bun și pe Dorohoi”,


Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi.


În opinia sa, liberalii pot obține în jur de 30%, însă doar dacă se muncește în echipă.


”Dacă un om crede că singur va face cu încă doi-trei, așa cum este actuala părere, se înșală. Și vor dovedi viitorul și următoarele alegeri că se înșală dacă continuă pe aceeași linie. Eu sper să coaguleze o echipă, am și spus cu ocazia alegerii dlui Bursuc că sunt dispus să ajut partidul dacă mi se solicită și să fiu parte în deciziile partidului. Dacă mi se solicită, dacă nu, sănătate multă”,


Valerian Andrieș, manager Spitalul Municipal Dorohoi.

 

Rezultatele obținute de PNL la alegerile locale din Dorohoi

 

1996


Primărie: Petru Nechita – 7,63%
Consiliul Local – PNL a candidat în cadrul CDR, alături de PNȚCD și alte partide, scorul nefiind edificator  

 

2000


Primărie: Petru Nechita – 6,61%
Consiliul Local - PNL – 4,97%

 

2004


Primărie: Sorin Clim – 9,02%
Consiliul Local – PNL 10,29%

 

2008


Primărie: Sorin Clim 22,09%
Consiliul Local - PNL 19,66%

 

2012


PNL nu a avut candidat la Primărie întrucât partidul a participat la scrutin pe lista USL, alături de PSD, PC și UNPR, astfel încât nici scorul pentru Consiliul Local nu este edificator

 

2016


Primărie: Constantin Bursuc – 17,4%
Consiliul Local: PNL 25,2%

 

2020


Primărie: Valerian Andrieș – 13,83%
Consiliul Local: PNL 16,71%.

 

2022


Medicul Valerian Andrieș a obținut punctajul maxim la evaluarea anuală efectuată de o comisie numită de către primarul Dorin Alexandrescu.

 

2023


Povestea continuă...


Dorin Alexandrescu de la PSD continuă să fie primarul municipiului Dorohoi.  

 
Valerian Andrieș de la PNL continuă să fie directorul Spitalului Municipal Dorohoi.


Liberalii au avut senatori, deputați, au avut președinte de Consiliu Județean și inclusiv primar al municipiului Botoșani.


Dar nu au avut niciodată primar la Dorohoi.


”Botoșăneanul TV” în care a fost invitat Constantin Bursuc o puteți vedea integral în materialul video de mai jos.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Partidul Amploiaților?! Liberalismul botoșănean pe mâna unei găști de bugetari și directori la stat în care privații sunt suprimați
S-a dezlănțuit Șoptică! Către Flutur: Tot timpul ați băgat bățul prin gard! Președintele PNL discurs furtunos despre pierderi și trădări

 

Fost parlamentar vizat de DNA: Era în același timp director la București și administrator de Primărie la Botoșani – DOCUMENT
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au ajuns din nou la Botoșani. Sunt vizați un fost deputat în Parlamentul României și un primar în funcție.
AUR-ul se umple de traseiști, de la administratorul de la ”Apă” și candidatul cu 4 partide în 12 ani, la consilierul care le promitea sătenilor mall în comună
Este o imagine care se repetă obsesiv în politica de după revoluție. La două-trei cicluri electorale apare un partid cu un pronunțat mesaj populist care intră în Parlament și atrage ca un magnet botoșăneni, care după ce au petrecut ani buni pe la unul sau mai multe partide, sesizând formațiunea aflată pe val, realizează brusc că nu se mai regăsesc în partidul din care fac parte și intră în noul partid.
O rușine epocală: Botoșaniul a ratat șansa istorică de a construi un spital nou, n-am încăput nici măcar pe lista unităților respinse - liderii politici aruncă vina unii pe alții
Aproape jumătate din județele țării vor beneficia de unități medicale printr-o linie de finanțare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) gestionată de Ministerul Sănătății (MS) la care, din motive încă neclare, autoritățile botoșănene nu au avut acces. Sau poate că au avut, dar nu au putut ori nu s-au zbătut ori nu și-au unit eforturile pentru a obține finanțarea.
Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
Andrieș zis Iuda
6 februarie 2023, 11:08
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.6 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
10.0 o C
Darabani
7.9 o C
Saveni
8.8 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.