Ancheta săptămânii
TRAGEDIA de la Huțani reprodusă după 41 de ani! Cât de pregătit e Botoșaniul să intervină la un accident de o asemenea amploare? – VIDEO 

Seria articolelor privitoare la cea mai mare tragedie rutieră a României se încheie cu un exercițiu de imaginație. 
Colonelul Decebal Muraru, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga”, a participat alături de Botoșăneanul la acest demers după un salt în trecut, pornind de la momentul în care s-a aflat de accident. 

29 iunie 1980 / 28 februarie 2022 


Ar mai fi posibil un asemenea accident în contextul actual? Cine ar interveni într-un eveniment rutier cu un autobuz căzut în apă? Și, ce este cel mai important, câte vieți s-ar salva cu dotările și tehnologia de astăzi?


Care ar fi primul ordin?

 

Dacă ar fi să facem un exercițiu de imaginație, să presupunem că primiți un apel prin numărul 112 cu un autobuz căzut într-o mlaștină cu presupuse victime. Care sunt primele ordine pe care le dați?

 

-    Orice apel a unei situații de urgență se face prin dispeceratul integrat. Având în vedere situația pe care dvs. o expuneți și face referire la un eveniment major și care din start prezintă anumite elemente în sensul că se cunoaște numărul real sau potențial al victimelor, pentru că, într-adevăr dacă vorbim de un autobuz sau un autocar, luăm în calcul și capacitatea acestuia care în ziua de astăzi este de peste 52 de locuri. E clar că, din start se presupune declanșarea Planului Roșu de intervenție, acțiuni care presupun în primul rând informarea prefectului de către inspectorul șef. Ulterior se are în vedere, și aici vreau să spun că sunt activități care se derulează la nivelul dispeceratului într-un timp foarte scurt, de ordinul secundelor și chiar într-un minut, maximum două pentru că trebuie să mergi pe alertarea forțelor care sunt disponibile la momentul respectiv și concentrarea acestora către locul evenimentului. Sunt cele care sunt la nivelul structurilor MAI, care sunt prevăzute în Planul Roșu de intervenție, un plan care la nivelul ISU se reactualizează anual pentru că sunt forțe la nivel județean și forțe care lucrează la nivel regional. 
Concomitent cu aceste activități se ia în calcul și alertarea unităților sanitare de la nivelul județului, inclusiv alertarea printr-o fișă dedicată a spitalelor județelor limitrofe. Vedeți, spuneam mai devreme că sunt activități care se realizează la nivelul dispeceratului de ordinul secundelor sau minutelor. În acest interval se informează și eșalonul superior (IGSU) pentru a fi alertate forțele din județele limitrofe, Suceava, Iași, chiar și Piatra Neamț. 


De la Botoșani până la Huțani care ar fi timpul de reacție al celor care intervin?


-    Dacă mergem pe criterii de performanță și pe legislație cred că sunt aproximativ 18 km, cred că în cel mult 16 minute forțele sunt prezente la locul evenimentului. 

 


O armată de salvatori ar pleca spre Huțani 

 

Și cine pleacă mai exact spre locul accidentului?

 

-    Vedeți că Planul Roșu de intervenție este un plan care este structurat pe etape de intervenție, în sensul că pleacă toate capacitățile și toate forțele care le avem disponibile la momentul respectiv. Posibil ca resursele medicale să fie angrenate către alte situații și urgențe medicale. Se dislocă forțele existente ale structurii - SMURD, SAJ - sunt structuri care sunt dislocate la nivelul MAI: poliție, jandarmi, poliție de frontieră, având în vedere și locul producerii evenimentului pentru că trebuie asigurate, pe lângă partea de urgență medicală și partea de ordine publică, identificarea victimelor la momentul respectiv și sunt în competența acelor instituții. Nu în ultimul rând sunt alertate și serviciile voluntare pentru situații de urgență sau operatori economici aflați în zona de producere a evenimentului pentru că, vedeți, la un eveniment similar celui de la Huțani trebuie angrenate și utilaje grele: macarale, buldoexcavatoare sau alte echipamente specifice. Pe lângă aceste capabilități medicale, noi punem la dispoziție și autospeciale pentru descarcerare, transport victime multiple și personal dedicat pentru a fi suplimentat numărul de forțe care pot interveni, pentru că este o intervenție ce presupune un efort din punctul meu de vedere, de resurse umane și de asemenea, și motopompe de mare capacitate. Este un fapt îmbucurător că în ultima perioadă la nivelul ISU avem motopompe de mare capacitate care pot evacua 10.000 l de apă pe minut. 

 


Scafandrii...


Deci, dacă ar fi să reproducem accidentul de la Huțani, acolo era o mlaștină în care a căzut autobuzul. Spuneți că ați interveni cu aceste motopompe pe care le aveți în dotarea ISU? Ar fi necesară și prezența scafandrilor?


-    Dacă discutăm de scafandri, este o procedură mai complicată din punctul de vedere al alertării și al constituirii echipei de scafandri. Orice forță este binevenită, chiar dacă vorbim de o mlaștină și din punct de vedere procedural scafandrii nu intervin într-o mlaștină. Dar trebuie să luați în calcul alte resurse și putem folosi ambarcațiuni pneumatice ușoare de patru sau zece persoane care pot interveni pentru salvarea victimelor. Vedeți că, prin definiție, dacă vorbim de scafandri, deja scafandrul este acea persoană specializată care intră în adâncime și deja vorbim de un mediu acvatic, nu de suprafață, în sensul că e un fapt îmbucurător dacă ar putea salva victime. Dar, de regulă scafandrul intervine pentru recuperarea unor corpuri neînsuflețite. Dacă era o mlaștină probabil nu intra tot autobuzul, a intrat și deja vorbim de o apă și probabil tulburarea acesteia s-a produs prin acțiunea oamenilor care au încercat să se salveze și să iasă din acea situație neplăcută și este într-adevăr un eveniment trist la nivel național. Pentru că dacă căutăm în site-urile de specialitate, Wikipedia sau alt site, când vorbim de accidentul de la Huțani, vedem că este cel mai grav accident produs pe teritoriul național. 


Cadavrele încărcate în morga mobilă


În accidentul de la Huțani, a rezultat un număr de 50 de morți. Astăzi unde ar fi transportați și cu ce?

 

-    Da, sustenabilă întrebarea. Vedeți, aici este apreciabil efortul depus la nivelul IGSU pentru că a luat în calcul orice eveniment care are potențial de a produce victime multiple. La nivelul IGSU s-au achiziționat și se află în dotarea unor inspectorate la nivel zonal, a unor autospeciale cunoscute și ca acea morgă mobilă, care are o capacitate de depozitare de 52 de corpuri neînsuflețite. Întrebarea este unde vor fi transportate? E clar că, după ce autoritățile abilitate de a evalua și constata cauza decesului, aceste corpuri vor fi transportate la solicitarea familiei către domicilii. Pentru că, cred că aveam 7 ani atunci când s-a produs evenimentul și părinții normal că aveau prieteni. Și mi-aduc aminte că am fost cu mama la un priveghi și într-adevăr era o femeie decedată cu doi copii la stânga și la dreapta. Un fapt tulburător, un aspect absolut tulburător. Sunt momente care rămân în memorie...


În zilele de astăzi cu tehnologia și dotările care sunt puse la dispoziția instituțiilor de intervenție, din cei 83 de călători care se aflau în autobuz câți credeți că ar putea fi salvați?

 

-    O întrebare destul de delicată pentru că structural, noi ca misiune la nivel național, o avem aceea de protecție a unității și de salvare a persoanei. Personal îmi doresc să-i salvez pe toți, dar trebuie luat în calcul și timpul de alertare și timpul de răspuns care nu mai depind de noi ca salvatori. Cronsider și personal cred că, colegii mei vor depune tot efortul. Și nu vorbesc de colegii mei la nivel instituțional, ci instituțiile cu care colaborăm pentru că, vedeți această situație de activare a Planului Roșu presupune o coordonare unitară. Și vedeți că, prin 2010 s-a emis și un ordin comun între Ministerul Sănătății și MAI prin care s-a creionat o structură cadru de intervenție în sensul în care orice conducere a intervenției la locul evenimentului, de asemenea este făcută de inspectorul șef care are titulatura de comandant al operațiunii de salvare, acesta fiind sprijinit în actul medical de medicul șef UPU-SMURD care are atributul de director medical al operațiunii de salvare. 

 

Colonelul Muraru: Neprevăzutul lucrează

 


La aproape 42 de ani de la producerea acestui tragic eveniment rutier credeți că ar mai fi posibil să mai aibă loc unul similar?

 

-    Similar și la amploarea acestuia consider că nu ar mai fi posibil. Dar nu excludem pentru că neprevăzutul lucrează și spun și de ce. Pentru că s-a schimbat legislația din momentul respectiv, orice transportator nu mai poate duce capacitatea persoanelor destinate pe locurile fiecărui autocar. Dacă rețin bine și având în vedere capacitățile structurale acel autobuz era un RD111 care avea o capacitate de 43 de locuri pe scaune, în afara școlii. 

 

În documentație era prevăzut un număr de 35 de locuri...


-    Vedeți, dacă din construcție sunt 35, deja aici e o problemă, probabil a transportatorului de a dubla capacitatea acelui autobuz. Personal consider că nu se poate întâmpla dar revin, nu doar în România se pot întâmpla astfel de evenimente în sensul că, dacă rețin bine și în 2013 a fost un eveniment în Muntenegru prin care pe lângă alte etnii, 19 români au fost declarați decedați.


Aveți cunoștință de existența unor locuri în județul Botoșani care prezintă grad de periculozitate ridicat, cum a fost și această mlaștină, de la Huțani, despre care nu se știa nimic înainte de accident?

 

-    Nu aș merge pe ideea că nu se știa...


Nu se știa adâncimea....


-    Normal, nu cunoaștem adâncimea niciunui luciu de apă și locuri similare cred că nu ar fi existente în județul Botoșani cu toate că noi am făcut orice recunoaștere a locațiilor, a podurilor unde sunt cursuri de apă, am făcut și exerciții pe această temă și chiar am avut și intervenții. Îmi aduc aminte, sper să nu greșesc, undeva în 2013 a fost o intervenție la Cărămărăști Deal în care un taxi a căzut într-o albie de apă și a fost o salvare undeva la o adâncime de 8 metri față de nivelul podului. De asemenea, am avut și exerciții pe această temă, cred că în 2018 în cadrul unei situații tactice în zona Trușești, pe râul Jijia, tot cu un accident rutier, cu o mașină intrată într-un curs de apă și normal cu intervenție, cu capacități, cu descarcerare, cu preluare, cu scoaterea autovehiculului din cursul de apă. Atunci am avut o intervenție și la campusul de la Trușești, inclusiv cu implicarea elicopterului SMURD la nivel regional pentru că în funcție de nevoi și acesta este solicitat pentru a putea transporta victime către alte unități medicale 

 

 

Cea mai mare alertă de la Botoșani 


În real, de câte ori a fost aplicat Planul Roșu la Botoșani?

 

-    În real, eu aș lua-o ca pe un aspect îmbucurător, nu ca pe un aspect negativ, cu toate că facem exerciții și suntem obligați prin normative să facem exerciții de punere în aplicare a Planului Roșu. O singură dată mi-aduc aminte că am fost la fața locului cu comandatul unității de salvare. Cred că a fost un accident rutier prin ianuarie 2020, mi-aduc aminte în care am intervenit urmare a impactului unui autovehicul cu un microbuz. Inițial, prin dispecerat au fost comunicate date că ar fi supuse acestui risc un număr de 12 persoane, de asta s-a activat Planul Roșu de intervenție, cu toate că la fața locului doar un număr de 8 persoane au avut nevoie de asistență medicală de specialitate și transport către UPU.


Din ce vă amintiți dvs., care a fost cea mai dificilă misiune în care a fost implicat ISU Botoșani?

 

-    Am putea spune că sunt misiuni dificile și de lungă durată, luăm în calcul inundațiile din 2008 – 2010 și nu în ultimul rând deszăpezirile din iarna 2013 care au fost activități non-stop, de lungă durată, care au durat și două, trei săptămâni. Luând în calcul ajutor, evacuarea persoanelor și nu în ultimul rând refacerea și readucerea la starea de normalitate posibilă a unor situații, pentru a putea pune la dispoziție populației spații cât de cât acceptabile a ducerii unui nivel de trai adecvat.


Deci au fost mai degrabă misiuni generate de fenomene naturale și mai puțin de culpa umană...

 

-    Sunt misiuni generate și de culpa umană. Dacă vorbim de incendii, ca să fac și o altă comparație, cred că undeva prin luna aprilie 2017 a fost un incendiu cu risc de producere a unui impact mediatic. Vorbesc de acel incendiu care s-a produs la punctul de transformare aflat pe strada Mobilei, unde peste 24 de ore sau 36 de ore, oamenii au lucrat non stop în primul rând pentru a stinge incendiul și pentru a răci un rezervor, un bazin în care se aflau 11 tone de ulei specific de transformator, ulei care se știe că are proprietăți de substanță toxică și impact de mediu. 
 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Anchetă eveniment: Accidentul de la Huțani, cea mai mare tragedie rutieră din istoria României – VIDEO
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Am trimis opt jucători la echipa a doua. Ei toți, cei opt jucători, vor evolua în Cupa României, acum, cu Botoșani. Niciun jucător de bază nu va face deplasarea. Îi dăm posibilitatea lui Iftime, poate câștigă și el un meci ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9126 lei
USD
Dolarul SUA
4.6804 lei
CHF
Francul elveţian
4.9667 lei
GBP
Lira sterlină
5.6911 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4228 lei
XAU
Gramul de aur
266.7598 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2374 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1838 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1421 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6605 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.0 o C
Dorohoi
0.8 o C
Bucecea
1.9 o C
Darabani
0.1 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.