Ancheta săptămânii
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele

Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.

Supărări de la o funcție care juridic nici nu există

 

Iar asta în contextul demisiei depusă de Viorel Iliuță care a părăsit astfel și plenul județean , unde avea calitatea de lider al grupului consilierilor județeni liberali, deși această titulatură nu a fost vreodată oficializată, însă funcționează în cutuma politico-administrativă.

 

Ulterior, Costel Șoptică, președintele Organizației Județene a PNL Botoșani, ar fi luat decizia ca persoana potrivită pentru rolul de lider să fie Mirela Saucă, vocală mai ales la interpelări politice.

 

Hotărârea ar fi fost anunțată cu jumătate de oră înaintea ședinței de Consiliu Județean din 29 iunie, la o întâlnire care ar fi avut loc în biroul prefectului Sorin Cornilă.

 

Anunțul ar fi stârnit stupoare printre consilierii județeni PNL, unele voci indicând că într-o ierarhie stabilită automat în grupul liberal, firească ar fi fost desemnarea consilierului Agnes Holca. Iar principalul criteriu ar fi fost faptul că este economist la bază și alături de fostul lider, Viorel Iliuță, a analizat toate proiectele de hotărâre de la ședințele CJ pentru a fi explicate colegilor și astfel s-ar fi decis votul, pro sau contra.

 

Decizie înghițită cu noduri 

 

Revenind la ziua întrunirii CJ, imediat după anunțul lui Costel Șoptică privind desemnarea Mirelei Saucă în poziția neoficială de lider de grup, consilierii PNL ar fi mers la ședință, însă la un moment dat Agnes Holca ar fi părăsit plenul.

 

Neoficial, au circulat zvonuri că și-a anunțat demisia din PNL și CJ din cauza hotărârii luate de președintele PNL, fără a exista în prealabil consultări cu liberalii din plenul județean.

 

Pentru a liniști spiritele, Costel Șoptică alături de Sorin Cornilă ar fi invitat-o pe Agnes Holca la o ședință de mediere la care s-ar fi spus extrem de multe lucruri și care în cele din urmă ar fi fost convinsă de prefect să nu părăsească partidul, întrucât situația ar urma să fie clarificată.

 

Contactată de Botoșăneanul, Agnes Holca a explicat că a luat decizia să rămână temporar în PNL, într-un gest făcut pentru Sorin Cornilă. Însă a evitat să se lanseze în alte comentarii despre discuțiile care au avut loc ulterior.

 

Ce face un lider de grup?

 

A explicat în schimb, care este rolul unui lider de grup.

 

Odată cu publicarea proiectelor de hotărâre pe pagina electronică a Consiliului Județean, cu o zi sau două înainte de ședințe, liberalii obișnuiau să aibă o serie de întâlniri pentru dezbaterea acestora.

 

Mai ales atunci când rapoartele de specialitate aveau la bază analize financiare. Aceste întâlniri aveau loc pe Zoom, iar ulterior pe aplicația WhatsApp.

 

Cel care analiza cu atenție rapoartele de specialitate era Viorel Iliuță, secondat fiind de Agnes Holca, date fiind domeniile de activitate și profesiile pe care le au.

 

După analiza pe proiecte a celor doi specialiști, consilierii județeni PNL primeau concluzii pe același canal și sugestii privitoare la vot, bazate pe argumentații.

 

„Noi chiar citeam proiectele alea. Și nu că le citeam, eu personal cu pixul și cu hârtiuța adunam, scădeam, împărțeam, mă uitam în urmă să văd dacă e adevărat că a crescut, că a scăzut, că s-a evaluat, că s-a reeveluat și de câte ori s-a reevaluat. Deci chiar am luat-o în serios”,

Agnes Holca, consilier județean PNL

 

De aceea, după plecarea lui Viorel Iliuță din CJ, unii consilieri se așteptau ca Agnes Holca să preia calitatea de lider de grup.

 

Contactat de redacție, Costel Șoptică nu a răspuns la telefon, însă din surse liberale, motivația sa a fost că Mirela Saucă ar fi fost preferată datorită interpelărilor din plenul CJ, care ar fi considerate mai presus decât analizele financiare pe anumite proiecte de hotărâre supuse dezbaterii.

 

Din scandal în scandal. Pe funcții. 

 

Cea vizată de acest zbucium liberal din plenul județean susține că de fapt motivul scandalului ar fi fost altul. Mirela Saucă susține că acest scandal ar fi fost generat de numirea unie persoane într-un consiliu de administrație și nu neapărat de desemnarea sa în calitatea de lider de grup.

 

„Nu ăsta a fost motivul pentru care Agnes a amenințat cu demisia, nu ăsta. Nu este adevărat, nu acesta a fost motivul principal. Sursa unei discuții pe tema asta a pornit de la altă chestie”,

Mirela Saucă, lider de grup PNL în CJ Botoșani

 

Lidera femeilor liberale a ocolit să dezvăluie cealaltă ceartă care a avut loc între liberali, pe principiul că acest lucru ar trebui să fie făcut de președintele Costel Șoptică.

 

De fapt, în cadrul aceleiași întâlniri dinaintea ședinței ordinare, ar fi existat într-adevăr o serie de reproșuri, prin care unul dintre consilierii județeni PNL și-ar fi dorit locul lăsat liber de Viorel Iliuță, în CA-ul de la Casa de Asigurări de Sănătate.

 

Ori decizia conducerii a fost ca, aceste poziții să fie ocupate de „moștenitorii” locurilor din CJ. În cazul de față, noul liberal care a depus jurământul și i-a luat locul lui Viorel Iliuță în plen, să-i „moștenească” toate funcțiile avute în consilii de administrație.

 

Când do(uă)i se bat...

 

Într-un final, după mai multe discuții aprinse, care ar fi degenerat la un moment dat, folosindu-se și cuvinte nu tocmai elegante, spiritele s-au mai liniștit după ce Costel Șoptică și Sorin Cornilă au promis că „vor regla” situația.

 

Iar o soluție de compromis ar fi ca din toamnă, calitatea de lider de grup să revină unei persoane cu experiență în domeniul economic, alta decât Agnes Holca. Neoficial, ar fi luat în calcul pentru acest rol Cristian Andrici, consilierul care i-a luat locul lui Viorel Iliuță în CJ.

 

Cristian Andrici este președintele Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice, fiind unul dintre cei mai mari businessmeni din agricultura județeană.

 

Culmea este că tot scandalul a avut loc în condițiile în care Mirela Saucă și Agnes Holca obișnuiau să participe împreună la o mulțime de manifestări, deseori luând loc chiar una lângă cealaltă și întreținându-se reciproc pe parcursul acțiunilor.

 

12 consilieri județeni

au fost aleși pe listele PNL la alegerile din 2020.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
DEMISII votate la Județ cu zâmbete „ascunse' și mici glumițe, liberalii „fără voce” în plen – VIDEO
Scandal de weekend între vechii PNL-iști și foștii PDL-iști cu amenințări cu tribunalul: Blocați toată organizația / Vreți să ne dizolvați

 

Ordonanța lui Ciolacu strânge cureaua, dar nu prea: Oameni dați afară din primării doar „pe hârtie”! Primar: Trebuie să plec eu și cu vicele obligatoriu
Întâi a fost un proiect de ordonanță peste care s-a intervenit succesiv și care a paralizat practic activitatea din instituțiile publice vizate.Bugetarii erau mai degrabă preocupați să citească paragrafele care i-ar afecta direct și care i-ar fi lăsat fără o bună parte din salarii ori mai rău, chiar fără locul de muncă.
Este OFICIAL: Drumul Botoșani – Târgu-Frumos rămâne cu piatră spartă, gropi și alunecări de teren la granița dintre județe, se lucrează la un nou proiect
În timp ce prefectul, președintele Consiliului Județean și unii parlamentari ai Puterii își fac deja poze de la întâlniri pe tema autostrăzii Pașcani – Suceava, care ar urma să asigure conectivitatea județului cu Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Unirii (A8), la granița Botoșaniului cu Iașul este dezastru.
Angajații unei benzinării, la băut și fumat alături de alți oameni, la câțiva metri de un rezervor GPL, stația NU are autorizație de mediu – VIDEO & GALERIE FOTO
Mai mulți cetățeni din satul Hudum au reclamat autorităților că trăiesc cu teama unei tragedii din cauza unei stații GPL situate în apropierea drumului Botoșani – Suceava. Oamenii susțin că SKID-ul respectiv este amplasat ilegal și au solicitat ridicarea autorizației.
Reforma administrativă: CINCI instituții ar urma să dispară la Botoșani, cu tot cu directorii din fruntea lor
Proiectul legislativ privitor la unele măsuri fiscale aplicate în mediul privat, dar și cu o serie de măsuri care afectează aparatul de stat a intrat în transparență decizională.Mai multe instituții publice ar urma să dispară inclusiv la Botoșani prin desființare, comasare sau absorbție.
Procurorii de la Suceava, ”undă verde” pentru intrarea familiei cu cererea de peste 7 milioane de euro în dosarul decesului Alexandrei - MOTIVAȚII oficiale
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a preluat dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov în data de 29 august 2023, la 11 zile de la deces. Suspect la acest moment în ancheta penală este medicul care se afla de gardă în noaptea de 17 spre 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Pietre, pământ și nori de praf pe Botoșani – Târgu-Frumos în ziua când drumul trebuia să fie gata, contractul se termină fără să se mai asfalteze la intrarea în județ – VIDEO & GALERIE FOTO
Promisă de trei decenii, reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos nu este gata nici după ce s-au alocat fondurile necesare, s-a organizat o licitație, a fost desemnat un câștigător și a expirat și termenul, prelungit și el, de executare a lucrărilor.
Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni
Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Liberalismul la Botoșani: Iliuță a plecat din PNL supărat pe colaborarea cu PSD după ce a făcut campanie cot la cot cu PSD-iștii, a candidat alături de ei și cu votul lor a devenit viceprimar – GALERIE FOTO
Chiar dacă a plecat din PNL reproșând partidului colaborarea cu PSD, Viorel Iliuță a dobândit în 2012 un mandat de consilier local și apoi unul de viceprimar tocmai în cadrul unei alianțe a celor două partide.
Polițiști europeni cu toalete în curte, fără apă și săpun: Poliția Botoșani cumpără șase WC-uri din lemn pentru sediile din județ după ce a primit BMW-uri pentru oraș – FOTOGALERIE
Acțiune mai puțin obișnuită a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în aceste zile are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice).
Plângere pentru tentativă de omor împotriva unui primar, un consilier local a cerut protecția Poliției: Omori lumea pe stradă
Disputele politice și administrative dintr-o comună s-au mutat din Consiliul Local la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), acolo unde un ales din Gorbănești a depus o plângere împotriva primarului Ionuț Melinte. Conflictul este unul mai vechi, însă a degenerat la sfârșitul lunii precedente.
Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă
Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.
Oraliștii pe funcții și tehnocratii la muncă????????????????
14 iulie 2023, 07:11
Uite ca mai sunt naivi care comenteaza pentru galbejiti. Gheorghe ia-ti mumiile din consiliul si prefectura si valea. Ne-am umplut de tot felul de mumii care fac sedinte foto. Hai luati-va neamțul si roiu, ca numai de plimbari cu avionul sunteti buni. Ati prostit populatia cu Citu si cu vaccinurile. Ne-au inchis in case si puneau fraierii de militieni sa ne puna muzica din masini. Vedeti voi voturile acusi. Cineva zicea 6 %. Eu cred ca nu veți trece pragul de 5. Urmati CDR si PDL cat de curând. Corabia se scufundă. Innecare plăcută
6 iulie 2023, 18:20
Despre asta este vorba. Când ai 6% in Botosani cauți motive sa pleci din partid. Stupoarea stupizilor gălbejiți este ca la anul vor plimba bustul lui Maricel cel Mic si intelectual pe o nasalie cu fulare colorate legate la mânere. Este valabil si pentru celelalte panarame care taie panglici si se ocupa cu reprize foto dramatice si cu tanatopraxia unei babe care a fost cândva servitoare .
6 iulie 2023, 14:42
PeSeDistii de serviciu: Gigi, cetatean si Ion. Nimic spus, doar jigniri.
6 iulie 2023, 12:22
Alegerile în PNL Botoșani sunt niște farse în conformitate cu principiile democrației românești-botoșănene, de tip Agamiță Dandanache ( pentru cei neavizați - politician fară scrupule ). Saucă și Holcă intr-un meci fără miză, mediate de Șoptică și Cornilă. Cum să nu-i iubești ????.
6 iulie 2023, 12:14
Jalnici!, daca pt un kkt de reprezentare fara valoare, a iesit scandal, va dati seama cata lupta va fi ptr a face bine botosanenilor, cat sufket vor pune katzele ptr popor ca doar de aia-s platite din bani publici, ca sa le doara de alegatori.....cand colo, se paruiesc pt nica......la alegeri, astia din pnl trb trimisi acasa de tot ca doar ei imparteau vaxxuri, inchideau lumea in case, cumparau izolete si masti pt binele poporului, cu al lir Citu pirtu!
6 iulie 2023, 10:13
Doamna cu pozele sexy din muzeul de la Stafanesti ar fi trebuit exclusa sau macar retrasa din toate functiile publice, nu promovata lider de nu stiu ce.
6 iulie 2023, 08:24
Niște parveniti interesați de functii. Muierile PNL, partid pe cale de dispariție. Dupa alegeri veți dispare din peisajul botoșănean.
6 iulie 2023, 08:02
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Sinucigașii dau niște semnale de alarmă, pe care oamenii din jur le pot decodifica și trebuie să se ia măsuri imediat. Eu pe șefii lor i-aș trage la răspundere: nu își cunosc oamenii? Nu le știu problemele? Trebuie să aibă ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9681 lei
USD
Dolarul SUA
4.6029 lei
CHF
Francul elveţian
5.2648 lei
GBP
Lira sterlină
5.8001 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1236 lei
XAU
Gramul de aur
299.3672 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2586 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3052 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0248 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3895 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2043 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.0 o C
Dorohoi
0.0 o C
Bucecea
-0.7 o C
Darabani
-0.4 o C
Saveni
0.5 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.