Ancheta săptămânii
Nu execută doar Primăria! Lichidatorul a vândut de la Termica păcură, țevi, coturi, puncte termice, o cale ferată și o... locomotivă. Și mai are de vândut!

Executarea silită a Primăriei Botoșani în urma proceselor pierdute la Curtea de Apel Suceava cu Cabinetul Individual de Insolvență (CII) Constantin Lulu Dascălu reprezintă cheia de boltă a activității pe care lichidatorul judiciar al SC Termica SA o desfășoară de zece ani la fosta societate de termoficare a orașului.

De la păcură, țevi și coturi...


Lulu Dascălu a fost numit lichidator judiciar la unitatea Consiliului Local Botoșani printr-o sentință pronunțată în 2011 de Tribunalul Botoșani.


De atunci și până la a demara executarea silită a municipalității botoșănene a vândut o mulțime de bunuri, care mai de care mai diverse, care se aflau în proprietatea SC Termica SA, firmă rezultată din fuziunea dintre SC CET SA și SC Termodistribuție SA.


Intrarea în faliment a prins fostul furnizor de căldură și apă caldă cu ceva păcură în rezervoare, care a tot fost valorificată până în 2015, suma totală încasată fiind de exact 15.390 de lei.


Deschiderea procedurii a găsit SC Termica SA și cu țeavă și coturi, care au fost vândute cu 6.421 de lei.


Aceste lucruri pot fi însă trecute la capitolul ”mărunțișuri” în comparație cu ce urmat.  

 

... La o cale ferată și o locomotivă


Cea mai mare tranzacție s-a perfectat în 2017, an în care lichidatorul a vândut 3.726 metri pătrați de teren și 331 metri liniari de cale ferată uzinală la prețul de 639.460 lei. Este vorba de acea șină prin care se făcea aprovizionarea unității de termoficare cu păcura sosită în gară.

 

SC Electro Alfa CM SRL, firmă membră a grupului ”Electroalfa” controlat de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, a achiziționat atunci terenul și calea ferată în vederea extinderii capacității de producție. Șina și terenul au fost cumpărate la valoarea de evaluare și cu toate că inițial părțile au convenit ca plata să se facă în patru rate, ulterior agentul economic menționat a achitat întreaga sumă într-o singură tranșă pentru a putea accelera intrarea efectivă în proprietate.


Dar aceasta nu este însă singura valorificare cu parfum feroviar a activului SC Termica SA. În 2013 lichidatorul a reușit să vândă și o locomotivă LDH (locomotivă diesel hidraulică) la prețul de 175.000 de lei.

 

Hai și cu punctele termice


Iar vânzarea menționată către SC Electro Alfa CM SRL nu este nici singura imobiliară. În anul 2015, CII Lulu Dascălu a valorificat cu 114.751 lei ”PT Calea Națională 2”, un punct termic de cartier. Imobilul avea ceva peste 300 de metri pătrați și câștigătorul licitației a fost desemnat Adrian Caba, ca reprezentant al SC Karomi Fabrica SRL, firmă care în acel an abia se înființase.


Un an mai târziu lichidatorul a vândut încă un punct termic, ”PT Piață”, cu 121.930 de lei.


Aceste puncte termice nu mai erau folosite în sistemul de termoficare după reabilitarea prin program european cu circa 45 milioane de euro.


1.072.953 de lei


s-a încasat din toate aceste tranzacții

 

Mult a fost, mult mai este... de vândut și recuperat


Iar vânzările nu se vor opri nici la aceste proprietăți și nici la executarea municipalității botoșănene. Conform unui raport depus de SC Termica SA la Primăria Botoșani, valoarea bunurilor rămase de valorificat depășește semnificativ cuantumul celor deja înstrăinate, ceea ce indirect ar însemna că, în ciuda nemulțumirilor exprimate inclusiv în Consiliul Local, Lulu Dascălu nu își va termina prea curând activitatea la SC Termica SA.


Așadar, printre altele, amintitul cabinet de insolvență mai are de vândut peste 1,1 ha de teren intravilan, alți peste 300 metri liniari de cale ferată uzinală interioară plus peste 900 ml de linie ferată uzinală exterioară, două cabine de cale ferată și o conductă metalică de peste 50 ml. Nu lipsesc nici materiale și echipamente din magazia de materiale, ceva mijloace fixe și obiecte de inventar.


De asemenea, încă mai are de recuperat 3,3 milioane de lei de la debitori persoane fizice, adică în mare parte de la familiile de la blocuri care aveau datorii la apă și căldură atunci când SC Termica SA a intrat în faliment și 4,8 milioane de lei de la restanțieri persoane juridice.

 

Cum a ajuns o firmă în faliment să devină proprietara unei sumedenii de imobile care nu îi aparțineau în momentul deschiderii procedurii


CII Constantin Lulu Dascălu nu s-a limitat însă doar la a vinde bunurile aflate în proprietatea unității la momentul intrării în faliment și a încasa contravaloarea facturilor neachitate de la foștii abonați ai SC Termica SA, fie ele persoane fizice sau juridice. Suplimentar, lichidatorul judiciar a deschis acțiuni pentru recuperarea unor bunuri care nu se mai aflau în proprietatea societății la data intrării în faliment.


Și astfel ajungem și la executarea silită a Primăriei Botoșani. Și aceasta pentru că Lulu Dascălu a cerut în instanță anularea unei facturi emise în iulie 2010 prin care SC Termica SA transferase către UAT Municipiul Botoșani 42 de puncte termice. Lichidatorul a obținut anularea facturii cu consecința repunerii părților în situația anterioară, ceea ce a însemnat că punctele termice au trebuit înapoiate societății Termica SA, putând fi valorificate de către lichidator. Doar că s-au cerut în instanță și daune pentru perioada în care SC Termica SA nu a putut să utilizeze acele puncte termice și să încaseze chirii.


Prin anularea amintitei facturi CII Constantin Dascălu a reușit să pună în sarcina Primăriei Botoșani și o creanță de 40,1 milioane de lei, care cu tot cu penalități a făcut să se ajungă la acea sumă uriașă de 89,9 milioane de lei și care reprezintă ”echivalentul imobilizărilor corporale, determinat la valoarea de circulație din momentul transferului patrimonial realizat în baza facturii fiscale”. Potrivit legii, imobilizările corporale cuprind terenuri, construcții, instalații tehnice și mașini, alte instalații, utilaje și mobilier, avansuri și imobilizări corporale în curs de execuție.

 

După zece ani și atâtea vânzări, datoriile Termica SA către stat au rămas gigantice


După zece ani de lichidare și vânzarea unor bunuri cât se poate de diverse, SC Termica SA este departe de a-și achita datoriile. Tabelul definitiv consolidat de creanțe ajustat cu sumele distribuite se ridică la 161 milioane de lei, echivalentul a 32,6 milioane de euro.

 

Până la jumătatea lunii martie a acestui an, în cursul procedurii de lichidare se achitase 9 milioane de lei, adică în jurul a 1,8 milioane de euro. Cu alte cuvinte, nici dacă Primăria Botoșani ar plăti mâine întreaga sumă pentru care s-a declanșat procedura de executare silită nu s-ar reuși să se stingă debitele societății, care în proporție de 95% reprezintă obligații bugetare.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
ANCHETĂ administrativă la Primărie, sunt căutați vinovații pentru pericolul de insolvență
Botoșani în pragul colapsului: Primăria executată silit pentru aproape 20 de milioane de euro după falimentul Termica - Situația este dramatică - VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Actele civile sau cele administrative prin care bunurile proprietate publica sunt înstrainate, sunt lovite de nulitate absoluta! întrucât se încalcă principiul inalienabilității!Se încalcă Constituția oameni buni! nu se sezizează nimeni? Pe asta nu l întreaba nimeni de sanătate? Nu l ascunde nimeni?
27 mai 2021, 12:12
Chiar astăzi am primit de la executor o somaţie să plătesc o "datorie" la Termica. În 2002 am făcut instalaţia de gaz pentru centrala termică, pentru a primi aprobarea de construire a instalaţiei mi s-a cerut de către centrala de la Tg. Mureş o adeverinţă de la asociaţia de proprietari că nu am datorii la SC Termica SA, ceea ce am şi făcut. Am primit de la asociaţie adeverinţa solicitată şi astfel mi-am construit instalaţia de gaz. Atunci în ce bază lulu obţine hot. judecătorească că eu sunt dator la Termica SA? De fapt el preia datorii de la asociaţiile de proprietari şi nelegal te dă în judecată pentru a recupera datoria către asociaţie bine-nţeles contra unui peșcheș mai mare ca datoria ta. Aceasta nu face parte din activitatea de bază de lichidator de a recupera datorii pentru terţi. Practic din această activitate ilegală îşi face rost de bani lungind astfel boala!
24 mai 2021, 19:22
"mai are de recuperat 3,3 milioane de lei de la debitori persoane fizice, adică în mare parte de la familiile de la blocuri care aveau datorii la apă și căldură atunci când SC Termica SA a intrat în faliment" E greu de crezut că persoane fizice au rămas datoare la termica. Sumele datorate le plăteau asociaţiei de proprietari, cine e fraier să creadă că persoanele fizice nu au plătit aceste sume iar asociaţia iar fi iertat. Conform legii 230 asociaţiile erau obligate să afişeze tabele cu cheltuielile şi datoriile asociaţiei. Am avut ocazia să văd tabele de la 4 asociaţii, pe nici un tabel asociaţia nu figura cu datorii la Termica, noua lege a asociaţiilor de proprietari nu mai prevede aşa ceva, manglitorii de la parlament ştiu de ce. Practic lulu făcea un serviciu unor asociaţii de proprietari care dădeau în judecată diverşi proprietari pentru neplata lunară a acestora, sume care erau trecute în cererea de dare în judecată ca datorii ale asociaţiei către termica. O escrocherie la care închideau ochii judecătorii mai ales că lulu ar fi trebuit să primească acceptul Protecţiei consumatorului pentru a putea recupera aceste aşa zise datorii ale asociaţiilor. La escrocherie au pus botul şi parlamentarii care i-au scutit pe "şmecherii" din conducerea asociaţiilor de a mai afişa tabelele cu sumele cheltuite sau datorate de asociaţii. Practic lulu recupera datorii umflate cu penalizarea de 0,2% de care beneficia asociaţia, penalităţi calculate abuziv peste penalităţile calculate de firma furnizoare de utilităţi. Şi uite aşa lulu se v-a pensiona ca executor al SC Termica!
24 mai 2021, 15:04
Vrei sa se sesizeze DNa din proprie initiativa? Sesizati-o!
24 mai 2021, 12:34
Domnul deputat Budăi, atoatestiutorul si autostivuitorul (pardon) Psd, când vine cu o initiativa legislativă care sa corecteze anomaliile din legea insolventei? dar una care sa corecteze sau să puna STOP retrocedarilor frauduloase?
24 mai 2021, 12:29
Cam aceleasi șicane ca si in perioada in care era Portariuc primar. Prieteniile domnului Flutur, crează efecte ! Dacă nu e el primar, trebuie”dat foc orașului” și ”otravite fântânile”. Când nu este primar, nici”marea iubire” pentru botoșăneni nu mai există. Incercare de destabilizare care va dura fix mandatul lui C. A. .După aceea lucrurile se vor regla dacă va câstiga ”cine trebuie”, pentruca ceea ce se intâmplă este injust, ilegal și imoral, dar si bazat pe faptul ca in primarie nu sunt profesionisti adevărați in tabăra pesedistă. Cu neamurile lui Conțac, vâzdoagă nasul lui Flutur si alte neamuri ,nu poți merge la ”războiu”!
24 mai 2021, 12:24
Bravooo Fluturaș !!!!!!
24 mai 2021, 11:47
poate nu ati inteles corect! Cum sa fie obligatii bugetare? daca nu-mi platesc o diferentă de doi lei ramasa restanta, imi blocheaza conturile si ma executa sili cei de la finante. de ce nu-l chemati pe flutur sa explice cum de o parte a domeniului public care prin lege este inalienabil, imprescriptibil si insesizabil a ajuns subiect de poker intre primaria Bt si executori?poate plateste dumnealui, ca are de unde!
24 mai 2021, 11:36
Bunurile apartinand domeniului public au caracter inalienabil, imprescriptibil si insesizabil.
24 mai 2021, 11:11
Vreți să spuneți ca Justiția a decis cum că o parte a domeniului public să treacă in proprietatea unei firme lichidată de un domn special?
24 mai 2021, 10:55
După ce distrugi un oras, după ce te tii de mafiotisme, este foarte potrivită o pensionare din aia la 45 de ani cu pensie specială. Totuși, cei care au făcut legile acestea nu au fixat niste termene rezonabile de insolventă. Tocmai primaria ceruse insolventa pe motiv ca operatorul se apropia de faliment. Pui un tip din asta să execute fix primaria? Si asta după 10 ani dupa ce a vandut pe nimic o parte din domeniul public si a incasat milioane? La fel ca si legea cu retrocedarile care a lasat drum liber hotiei si au ajuns tot soiul de escroci proprietari, la fel si această lege lasă drum liber spre jaf. Domnul de la Finantele Botosaniului care a numit acest ins, ce parere are? Pana nu vor iesi botosanenii in strada , nu se vor astampara. Ei sunt cei furati, o dată de către managerii necinstitoi de la aceste doua firme-apagrup si termica, si a doua oară de indiviozii astia pusi pe jaf de zeci de ani. Cei ce conduc apa si termia, după atata nenorocire, au fost monitorizati de catre securitate, fiindca urmarile faptelor lor sunt un atentat la siguranta natională, in ritmul asta Romania ajunge la faliment. Nu poate Cosmin Andrei sa dicteze la Termica, societate cu conducere autonomă, nici dacă se intampla acolo lucruri grave. Insa institutiile cu rol determinant in siguranta statului, se pot autosesiza si interveni. Fiindca, la urma urmei, statul este cetățeanul simplu. Cel puțin asa pare, cetățeanul pierde, cetățeanul plăteste. Cine il protejează?
24 mai 2021, 10:41
fix aceeasi megaescrocherie o aplica acum cu fosta APA GRUP. Este imperios necesar a se sesiza DNA
24 mai 2021, 08:56
Cladirile si terenurile apartin domeniului public si nu pot face obiectul acestei megaescrocherii girate de catre institutii de forta ale statului.
24 mai 2021, 08:14
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.2 o C
Dorohoi
-3.2 o C
Bucecea
-2.8 o C
Darabani
-3.8 o C
Saveni
-2.9 o C
Ştefăneşti
-2.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.