Ancheta săptămânii
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
  • Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.
  • Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.

Îngrijitoarele de lux

 

Am luat exemplul îngrijitoarelor, cum sunt preferate în nomenclatorul de meserii. Posturi cu activități considerate adeseori rușinoase, însă extrem de necesare, pentru că vorbim de servicii la care nu se poate renunța.

 

Unele femei de serviciu muncesc câte opt ore pe zi, uneori și în plus dacă activează în privat, iar la final de lună se mulțumesc cu salariul minim pe economie.

 

Altele, în schimb, pentru un volum de muncă mai mic sunt remunerate după 30 de zile cu salarii care concurează cu cele de ingineri, economiști sau chiar directori.

 

Bineînțeles că, de departe, cele mai bine plătite îngrijitoare par a fi cele de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati. Pe lângă salariul de bază, femeile de serviciu de aici mai beneficiază de spor dacă lucrează de sărbătorile legale, spor pentru turele de noapte sau normă de hrană.

 

Cel mai mare salariu încasat de o îngrijitoare de la Spitalul Județean, conform situației financiare publicată la data de 16 martie 2022, este de 9.683 de lei, fiind compus din: 3.092 lei salariul de bază + 671 lei spor pentru ore lucrate în zile de sărbătoare + 5.256 lei spor de epidemie + 346 lei norma de hrană.

 

Iar acesta este un singur exemplu. În cazul femeilor de serviciu de la „Mavromati”, care sunt de ordinul zecilor în organigramă, salariile de bază pornesc undeva de la 3.000 de lei. Sporurile diferă de la o angajată la alta, însă adunate se ajunge la venituri lunare de 6.610 lei sau 6.760 lei sau 7.942 lei sau 8.663 lei.

 

 

O eroare... adică au luat într-o lună sporurile pe două luni

 

La Anatomopatologie, adică la Morgă, salariile de bază ale îngrijitoarelor pornesc de la 4.000 de lei, la care se adaugă sporurile amintite mai sus, care variază în jurul sumei de 2.000 de lei. Norma de hrană este neschimbată pe toate secțiile, cuantumul fix fiind de 346 lei.

 

Contactați, sindicaliștii din sfera serviciilor sanitare au explicat că ar fi vorba despre o eroare. 

 

„A fost o problemă, o excepție, o greșeală la nota de fundamentare care s-a făcut pentru sporul de epidemie. Acesta este de 85% din salariul de bază. S-a făcut o greșeală la o notă de fundamentare, prin urmare nu le-au dat banii în luna ianuarie și le-au dat în februarie, cumulat pentru două luni. 85% din 3.092 cât are îngrijitoarea vine vreo 2.600 de lei. Pentru două luni vine 5.200 și de acolo este suma respectivă”,

Daniel Bulboacă, președintele Cartel Alfa

 

Dincolo de erori în notele de fundamentare, respectivele îngrijitoare au beneficiat efectiv de respectivele sume și nu se regăsesc în situația de a înapoia eventual diferența de calcul. 

 

Cum este în administrație

 

La Consiliul Județean Botoșani, conform statutului de funcții aprobat de plenul consilierilor județeni, salariile îngrijitoarelor sunt de la zero la 5 gradații de ocupare și pornesc de la 2.684 de lei, suma brută.

 

Cele mai mari salarii sunt de 3.660 lei (3.183 salariul de bază + 477 lei spor de condiții vătămătoare), respectiv 3.847 lei (3.345 lei salariul de bază + 502 lei spor de condiții vătămătoare de muncă).

 

Salariile de la CJ Botoșani AICI

 

Femeile de serviciu de la Primăria Botoșani nu se pot lăuda cu venituri de bugetar. Pentru că pleacă acasă cu sume apropiate de cele din mediul privat. Pentru un îngrijitor gradația 4, la Primăria Botoșani se plătește un salariu de 2.984 lei brut, și un altul în cuantum de 3.059 lei pentru gradația 5.

 

(*gradațiile sunt acordate în funcție de vechimea la locul de muncă).

 

Salariile îngrijitoarelor de la Primăria Botoșani AICI

 

La Prefectură nu se cunoaște venitul unei îngrijitoare, având în vedere că situațiile financiare nu sunt publicate pe posturi profesionale distincte.

 

Există un paragraf unde se prevede că salariile personalului contractual sunt cuprinse între 2.344 lei și 5.592 lei. De altfel, situația veniturilor salariale din Prefectura Botoșani, anul acesta încă nu a fost actualizată.

 

Detalii AICI

 

În lista locurilor de muncă vacante publicată săptămânal de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) apar și posturi de îngrijitoare. Spre exemplu, un liceu din Botoșani oferă un salariu brut de doar 2.163 lei, adică minimul pe economie. În cel mai fericit caz, conform aceleiași surse, în privat, o femeie de serviciu poate avea un salariu brut de 2.550 de lei.

 

Exact cât se oferă unui economist. Sau unui inginer.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
”Săracii” care muncesc la bancă: În Botoșani sunt cele mai mici salarii din România
Doi foști directori din termoficare la un pas să fie dați în judecată pentru măriri de salarii de aproape 300.000 de lei

 

 

 

Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
„Omul care mânca două pâini” la companiile orașului, dat afară de la societatea în faliment care a îngropat Primăria în datorii
S-au câștigat și se câștigă bani frumoși la societățile Consiliului Local Botoșani, indiferent de situația lor financiarăDirectorul cu două salarii din termie și-a încheiat contractele de șef și a rămas doar cu statutul de angajat la Modern Calor
Cât și cui trebuie să dau șpagă pentru un post? Fară șpagă nu se fac angajări, dar nu știu cui să dau.
11 aprilie 2022, 13:31
Vom scăpa curând și de Guvernul Trădării Naționale cu maciuci supuse președintelui Iohannis care încurajează în continuare tinerii sa plece din tara. Vor rămâne în tara doar bugetarii si asistații sociali.
11 aprilie 2022, 13:22
De ce sunteti carcotasi? Femeile de serviciu se pot " accidenta " grav atunci cand folosesc matura sau mopul si de aceea au dreptul la sporul privind conditii vatamatoare de munca.
11 aprilie 2022, 13:19
Noi platim din salar pt sistemul de sanatate ca sa fim bine ingrijiti cand ajungem la spital nu ca sa li se faca salarii nesimtite la acelea care dau cu mopul.Asta ma face sa cred ca exista mult nepotism prin spitale si de aceea li se dau asa de multi bani.La spitalul de copii am vazut ca femeea de servici dormea la schimbul de noapte impreuna cu asistenta .Cei de la CJ ce fac dorm si ei nu vad unde se duc banii nostri ?Cate masterate au aceste maturatoare de li s a facut salarii asa de mari ?
11 aprilie 2022, 10:22
NU SE POT VEDEA SALARIILE DIN GRILA LA SPITAL.CAT DESPRE BULBOACA ...SE STIE CU CE SE OCUPA SI CUM PROSPERA EROII DIN SPITALE...FARA COMENTARII
11 aprilie 2022, 10:06
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
De Sfântul Nicolae copiii vor primi un pachețel simbolic cu dulciuri din partea mea. Le-am cumpărat biscuiți, bombonele, ciocolățică și o napolitană. De Crăciun vor primi un dar din partea Primăriei. Așa că, nu vom mai strâ ...
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9297 lei
USD
Dolarul SUA
4.6851 lei
CHF
Francul elveţian
5.0142 lei
GBP
Lira sterlină
5.7419 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4938 lei
XAU
Gramul de aur
271.1673 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2417 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2044 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1935 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4860 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2023 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6629 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.3 o C
Dorohoi
-0.4 o C
Bucecea
0.1 o C
Darabani
-1.0 o C
Saveni
-0.1 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.