Ancheta săptămânii
Femeia aruncată printre cadavre care a înviat la morgă: Mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?VIDEO & FOTOGALERIE

Aproape 42 de ani trecuți din ziua accidentului de la Huțani nu au fost nici pe departe suficienți pentru ca Virgina Varvarei, astăzi pensionară, să uite clipele îngrozitoare prin care a fost nevoită să treacă. Povestea acesteia este probabil cea mai tulburătoare dintre toate cele ale supraviețuitorilor pe care Botoșăneanul a reușit să îi găsească și să îi intervieveze.

Pierderea unei curse din zorii zilei a trimis-o în ”autobuzul morți”


Absolventă a ceea ce astăzi se numește Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Virginia Varvarei lucra pe atunci la Trustul de Construcții pe post de contabil.


Sâmbătă, pe 28 iunie 1980, a plecat la socrii săi din Solca, județul Suceava. Aflat în concediu, soțul său era deja acolo alături de fata lor, care pe atunci avea 5 ani.


Fiind sfârșit de săptămână, a fost să îi vadă. A petrecut noaptea acolo cu gândul că a doua zi, dis-de-dimineață, va pleca spre Botoșani și de aici la Coțușca întrucât pe tatăl său îl chema Petru și pe 29 iunie se sărbătoreau Sfinții Apostoli Petru și Pavel.


N-ar fi trebuit să urce în ”autobuzul morții”. Doar că, în ciuda planurilor pe care și le făcuse, nu a reușit să prindă cursa de 5 dimineața.

 

Autobuzul avea o singură ușă și aceea cu clanță


Așa că a părăsit localitatea mai târziu, cu un alt autobuz.


Astfel că legătura cea mai la îndemână a fost 31 SV 2049, mașină plecată din Suceava.


A reușit să prindă loc pe scaun, chiar în spatele șoferului.


Își amintește că în Dumbrăveni mijlocul de transport s-a aglomerat extrem, extrem de tare. Pasagerii stăteau lipiți unul de altul, nu se puteau mișca aproape deloc, abia mai puteau respira. Șoferul ar fi refuzat să mai ia și alți călători, deși solicitări erau pe traseu, pentru că, pur și simplu, oamenii nu mai aveau unde intra.


”Autobuzul nu erau cum sunt astea acum. Avea o singură ușă care se deschidea cu o clanță”, rememorează Virginia Varvarei.

 

Transportată la Botoșani într-o grămadă de cadavre


Drumul gâfâit al autobuzului în care 83 de oameni erau ticsiți pe doar 33 de locuri s-a întrerupt brusc pe al patrulea pod de la intrarea în județul Botoșani dinspre Suceava, când a explodat un cauciuc.


Își amintește că șoferul a tras stânga de volan, a încercat să țină autobuzul pe șosea, dar că eforturile sale au fost inutile întrucât explodase anvelopa din dreapta față și mijlocul de transport în comun s-a lăsat pe partea dreaptă. A rupt balustrada și a căzut în apă.


Ține minte că izbitura a fost atât de puternică încât geamul de lângă ea s-a făcut țăndări. A fost și norocul ei pentru că s-a strecurat rapid pe acolo, a dat cât a putut din mâini și picioare, a ajuns la suprafață și un tânăr care se afla prin zonă a tras-o pe mal.


Plină de răni, cu hainele rupte și cu atâta apă cu pământ înghițită, a leșinat după câteva clipe astfel încât, la nebunia care era acolo, a fost aruncată într-o basculantă, alături de morți. Așa a mers până la morga Spitalului Județean, unde și-a venit în fire când cadavrele erau spălate cu furtunul. Doar că ea era vie și când a fost stropită cu apă a început să se miște. Au ridicat-o și au dus-o pe reanimare, alături de cei vii.


”Fetița mea îmi spunea: mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo? povestește ”doamna Vica”, așa cum îi spun astăzi cei apropiați.  

 

accident hutani virginia varvarei

 

”S-a auzit o bubuitură, toată lumea a zis că suntem morți”

 

-    Ce vă mai amintiți din ziua de 29 iunie 1980, cum ați ajuns dvs. în acel autobuz?


-    Eram la Solca, la fetița mea, care era la bunici și trebuia să pornesc de dimineață, cu autobuzul de 5 care venea de la Rădăuți – Bucovina. Am adormit și nu m-am putut trezi. Și următorul autobuz a fost tot de Rădăuți – Bucovina și mergea spre Săveni – Ripiceni (A mers cu această cursă până la Suceava, unde a luat autobuzul bazei Fălticeni – n.r.). M-am urcat din Suceava, totul a fost bine, oricum aglomerat, iar pe la ora 11 jumătate, 12 fără ceva, s-a auzit o bubuitură, toată lumea a zis că suntem morți. Șoferul a mai virat spre stânga, pentru că a fost cauciucul din față, dreapta, dar nu s-a mai putut face nimic. S-a doborât parapetul și autobuzul a venit cu botul în gaura aceea cu apă și mâl. Nu se mai vedea autobuzul. Noroc de un autocar cu pioneri care era în fața noastră, iar copiii au spus că nu se mai vede autobuzul din spate. Șoferul și-a dat seama și a oprit la Stejarul și a anunțat Miliția, pompierii și au început să vină să salveze oamenii. Pe partea aceea cu iarbă era un băiat cu vitele la păscut, el a fost primul care m-a scos și pe urmă a mai încercat, dar începuseră să vină salvările, să vină lumea și să salveze.

 

-    După ce a căzut autobuzul în apă vă mai amintiți ce s-a întâmplat?


-    Lumea care a reușit să iasă pe geam, a ieșit, care nu a rămas acolo și acolo a murit.

 

”Era un zgomot infernal, fiecare se prindeau unul de celălalt”

 

-    Dvs. stăteați pe scaun sau în picioare?


-    Stăteam chiar în spatele șoferului. A murit cu copilul cu care era. Am avut niște tăieturi de la geam... Probabil că am plonjat pe geam. Din viteza care era, când s-a rupt parapetul geamurile s-au spart.

 

-    Vâltoarea v-a scos practic din autobuz...


-    Da... Era un zgomot infernal, fiecare se prindea unul de celălalt. Nu puteai să ieși. Și pe mine mă prindea cineva de mână. A văzut că înotam ca să pot să ies la mal, deși nu știam despre ce este vorba, nu îmi puteam da seama bine, am ieșit totuși. Băiatul acela m-a scos, că mi-a spus după aceea.

 

-    Știați să înotați?


-    Da, dar nici nu aveai cum să înoți pentru că diametrul găurii acelea sau ce era acolo avea vreo 8 metri. Păi vă dați seama, autobuzul care a intrat cu lumea acolo, ce să mai înoți prin mâlul acela? Care a mai reușit să se prindă unul de altul și să se tragă.

 

-    Dvs. v-ați prins de cineva?


-    M-a tras băiatul acela care era. A venit la spital să îmi spună că el m-a scos de acolo.

 

accident hutani virgina varvarei 2

 

”Încărcau morții în basculantă, îi duceau la morgă. La morgă mă dusese și pe mine. Și când spăla cu furtunul mâlul acela, am făcut o mișcare”

 

-    V-a dat o creangă sau pur și simplu v-a tras de haine?


-    De haine mi-a spus că m-a tras. A intrat și el un pic, dar nu aveai cum să te salvezi dacă nu știați un pic să dai din mâini și să îți ții respirația. A fost foarte, foarte, foarte... Încărcau morții în basculantă, îi duceau la morgă. La morgă mă dusese și pe mine. Și când spăla cu furtunul mâlul acela, am făcut o mișcare și atunci m-au dus la reanimare. Mi-au făcut spălături stomacale că înghițisem nămol. A fost foarte, foarte trist, dar a dat Dumnezeu și am ieșit ca să îmi văd fetița.

 

-    Ca să înțeleg: au crezut că sunteți moartă?


-    Băiatul acela m-a scos, dar probabil eu am leșinat. Morții pe care îi scoteau și îi puneau pe mal, îi încărcau în basculantă.

 

-    Și deci v-au pus într-o basculantă?


-    Da, acolo m-au încărcat și pe mine. Mi-au spus după aceea cumnatul meu, Dumnezeu să-l ierte, că s-au mobilizat toți medicii care nu erau de gardă. Era duminică după-amiază de acum... Mi-a spus cum a reușit să mă găsească.

 

-    Deci ați fost inconștientă câteva minute bune.


-    Inconștientă de acolo până la morgă fiindcă nu am știut unde m-a încărcat. Ce mi-a povestit cumnatul meu, Dumnezeu să-l ierte.

 


”Am avut edem pulmonar acut și comoție cerebrală”

 


-    Cumnatul dvs. era medic la Spitalul Județean?


-    Nu, la Spitalul 2, la medicina muncii. Și, când a dat telefon, deja se știa că un autobuz s-a răsturnat acolo, când l-au sunat să vină la spital, acolo dr. Hamburda i-a spus: să știi că și Vica este aici. Unde? Și atunci a venit și el la morgă, m-a ajutat și m-a adus sus, la reanimare.

 


-    Și cât ați stat în spital atunci?


-    La reanimare am stat vreo trei-patru zile, după aceea m-au coborât la salon și am stat în spital două săptămâni. După aceea m-am dus la Iași pentru că am avut edem pulmonar acut și comoție cerebrală și a trebuit să fac investigații să vadă dacă nu am cheaguri de sânge. Și am mai stat și la Iași o săptămână internată. După aceea am venit acasă și am avut concedii medicale.

 

-    Și când ați revenit la serviciu?
-    După vreo patru luni.

 


-    În autobuzul în care v-ați urcat atunci mai aveați rude, cunoștințe, mai știați pe cineva din autobuz?


-    Mai era cineva din Coțușca, de unde sunt și eu, și nu a avut nimic, nu a vrut să stea în spital că a avut numai niște răni mici. Și când s-a dus acasă, la Coțușca, a spus că fata lui Telișcă (numele de fată avut de Virginia Varvarei) a murit în autobuzul acela. Vă dați seama, părinții mei s-au urcat imediat într-o mașină și au venit la Botoșani, dar aflaseră deja că sunt vie, nu sunt moartă. Erau în autobuz doi tineri care veneau de la cumpărături, săptămâna cealaltă trebuiau să fie mire și mireasă. Erau de la Roma.

 

-    Și au supraviețuit?


-    Nu, au murit. Mulți au fost cupluri, familii, copii care s-au dus.

 

 

accident hutani virginia varvarei 3

 


”Ar fi fost 63 – 64 de morți. Pentru că autobuzul era supra, supraaglomerat”

 

-    Numărul oficial al morților este de 48...


-    Nu este adevărat, sub nici o formă... Atunci nu s-a publicat absolut nimic nici într-un ziar, nu s-a dat nici la radio.

 

-    Așa este, am căutat și noi și nu am găsit.


-    Nimic! Dar Europa Liberă mai vorbea atunci și spunea că ar fi fost 63 – 64 de morți. Pentru că autobuzul era supra, supraaglomerat. Cauciucurile nu erau noi, erau din acelea reșapate. Era destul de cald, plus greutate, s-a înfierbântat și a crăpat. Dar nu este adevărat că au murit 48 de oameni, nu, n-are cum să fie. Era un autobuz supraaglomerat. Când a venit o macara ca să ridice autobuzul din apă – autobuzul oricum nu se vedea – s-a rupt brațul de la macara și l-a scăpat cu tot cu oamenii aceia. Poate dacă îl scotea de prima dată mai salvau un om, doi, trei.

 


-    Circulă mai mult sau mai puțin legende că s-ar fi comandat sicrie la fabrica de mobilă și ar fi fost mai multe de 48.


-    Toate sicriele erau în fața spitalului. Mi-a povestit cumnatul că te îngrozeai, lumea era agitată în oraș, nimeni nu știa în oraș dacă îi trăiește (ruda, prietenul - n.r.), dacă îi mort. Veneau rude, dar nici nu aveau cum să intre pentru că, vă dați seama, era atâta lume care își căuta rudele, prietenii, soția.

 

-    Dvs. ați fost căutată de milițieni, cum era atunci, să vă ia declarație, să vă întrebe ce s-a întâmplat?


-    Da, m-au întrebat de unde veneam și dacă vă dați seama cum s-a întâmplat? Le-am spus că am auzit cum s-a crăpat cauciucul în partea din față, dreapta, șoferul parcă îl văd, Dumnezeu să îl ierte, a virat stânga.

 


-    A încercat să evite căderea.


-    Așa, dar nu a mai putut să redreseze, s-a rupt parapetul și drept acolo s-a dus.

 


-    Și cum de dvs., care erați exact în spatele șoferului, v-ați salvat, iar șoferul a decedat?


-    Nu știu, dar mă gândesc că în momentul în care a căzut autobuzul... se spunea că era tăiat la gât. Nu pot să vă spun cum de nu s-a salvat.

 


”O perioadă foarte îndelungată, când mergeam la Solca, nici nu mai treceam pe traseul acela”

 


-    Ați primit vreodată o despăgubire din partea Statului Român pentru ce s-a întâmplat atunci?


-    Nu, nici nu a fost vorba.

 


-    Dar v-au rămas sechele în suflet, visați?


-    A fost o perioadă, dar de acum timpul e destul de lung, am uitat. O perioadă foarte îndelungată, când mergeam la Solca, nici nu mai treceam pe traseul acela.

 

-    O luați pe la Bucecea?


-    Da. Pentru că a fost o traumă foarte puternică, mai ales după ce am ieșit și am venit acasă, fetița mea îmi spunea: mama, tu ai fost moartă și ești vie, ce ai văzut acolo?

 

-    Ce ați văzut pe lumea cealaltă?


-    Da.

 

 

accident hutani virginia varvarei 4

 


”Doamne, cum m-am salvat? Doamne, am avut zile”

 


-    V-a rămas o anumită imagine întipărită de atunci?


-    Tot filmul este ca și cum s-ar fi întâmplat acum. Sunt chestii care nu se uită niciodată, rămân undeva în creier, în subconștient: Doamne, cum m-am salvat? Doamne, am avut zile, fata mea poate să aibă mamă. Niște chestii la care îți pui întrebări. Foarte dureros...

 


-    După cât timp ați avut curajul să mergeți acolo, la fața locului, și să vă uitați? S-au construit și niște monumente funerare.


-    Da, cruci s-au pus. Dar s-a pus și multă piatră acolo.

 


-    Ca să asaneze mlaștina.


-    Acolo am fost după două sau trei luni. M-am dus cu soțul, m-am uitat ca să văd și eu cum este și cum va fi în timp.

 


-    Deci după două-trei luni v-ați întors.


-    Doar acolo, atât. În rest, nu m-am uitat să văd.

 

-    Și acum, când mergeți la Solca, mai treceți pe acel pod?


-    Trec, da. S-au refăcut drumul și podul, sunt și cruci multe. Vă dați seama că este destul de dureros. Un accident atât de mare și atâta lume moartă... nu pot să-mi explic cum nu a putut să se vorbească nimic, nimic despre așa ceva.

 


-    Încercăm să vorbim noi, acum.


-    Da, foarte bine și foarte frumos, nu pentru... pentru oamenii care au rămas acolo.

 


Miliția i-a transmis să nu vorbească despre accidentul de la Huțani ”că nu interesează pe nimeni”

 

”Pentru oamenii care au rămas acolo” a vorbit și Virginia Varvarei cu Botoșăneanul. Mai ales că atâția ani nu a avut voie să o facă. Unul dintre milițienii care i-au luat declarații după imensa tragedie i-a transmis să nu mai povestească la cineva prin ce a trecut și ce s-a întâmplat în bulboana de la Huțani, ”că nu interesează pe nimeni”. Cum să intereseze? A fost atunci și este și acum ”doar” cel mai grav accident rutier din istoria României.

 

Fiecare cu lumea lui

 

Virginia Varvarei are astăzi 76 de ani.


Fiica ei, absolventă de drept, face anul acesta 47 de ani și de un deceniu este plecată în Grecia.


De la fiică are un nepot, student în ultimul an la limbi străine.


Soțul doamnei Virginia a plecat de mult, din 1999, în lumea în care soția sa a fost câteva minute și de unde s-a întors ca într-un veritabil miracol ca să dea mărturie despre o tragedie cum n-a mai fost în România.

 

accident hutani virginia varvarei 5

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Anchetă eveniment: Accidentul de la Huțani, cea mai mare tragedie rutieră din istoria României – VIDEO
Eroul care OFICIAL nu există! Gheorghe Podaru, omul care într-o după-amiază de vară a salvat șase oameni din mlaștina de la Huțani: Totul s-a petrecut într-o tăcere de mormântVIDEO & GALERIE FOTO

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

 

download from google playdownload from apple store
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Femeia comisar de la Protecția Consumatorilor reținută de procurori este pensionară de doi ani, Parchetul și boala au înjumătățit comisarii de la Botoșani
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Botoșani funcționează doar cu jumătate din personal după arestarea a doi comisari și îmbolnăvirea șefului. CJPC era condusă de Mirel Rogalschi, care oficial are funcția de comisar șef adjunct, pentru că postul de comisar șef este deținut la nivelul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Nord – Est (CRPC) Iași, căruia i se subordonează și unitatea de la Botoșani.
Îngrijitoare de lux la Spitalul Mavromati: Lefuri în plată de 6.000 - 9.000 de lei
Nu există posturi mai bine sau mai prost remunerate. În România angajatorii sunt cei care provoacă discrepanțele uriașe între mediul privat și cel bugetar.Și se ajunge astfel ca două persoane care prestează practic aceeași activitate, dar în locuri diferite, să aibă salarii diametral opuse, ca valoare.
După 31 de ani, Primăria Botoșani a înregistrat la OSIM „Premiul Național de Poezie Eminescu”: Eminescu este al nostru, al tuturor / Dacă dorește să-l provincializeze, să-l facă de nivel local, să implice și aprozarul nu știu care...
După trei decenii în care manifestările dedicate Zilelor Eminescu au fost organizate de Fundația Culturală Hyperion, de anul viitor organizatorii ar putea fi alții.Primăria municipiului Botoșani, finanțatorul principal al acestor evenimente culturale, a devenit proprietară pe titulatura premiului.
Lichidare până la capăt: S-a scos la vânzare și o cale ferată din ograda orașului - O să vină romii până la urmă să o cumpereGALERIE FOTO
Cabinetul Individual de Insolvență (CII) ”Dascălu Constantin Lulu” continuă încercarea de recuperare a datoriilor SC Termica SA. La 11 ani de la intrarea în faliment a fostei societăți de termoficare a orașului, în patrimoniul acesteia încă se mai găsesc bunuri care pot fi valorificate.
Marea ”pilăreală”: Statul a uitat de concursuri, puzderie de instituții conduse de interimarii cu pile la partid
”Exercită cu caracter temporar”, ”promovare temporară”, ”delegare atribuții”, ”preluare sarcini”, toate aceste expresii sofisticate nu fac altceva decât să ascundă la Botoșani un fenomen care a luat amploare în pandemie. La conducerile a tot mai multe instituții sunt propulsați oameni fără concurs, dar cu carnetul potrivit de partid.
Sondaj
Credeți că trebuie limitată la 30 km/h viteza pe șoseaua de la Lebăda?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Am trimis opt jucători la echipa a doua. Ei toți, cei opt jucători, vor evolua în Cupa României, acum, cu Botoșani. Niciun jucător de bază nu va face deplasarea. Îi dăm posibilitatea lui Iftime, poate câștigă și el un meci ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9126 lei
USD
Dolarul SUA
4.6804 lei
CHF
Francul elveţian
4.9667 lei
GBP
Lira sterlină
5.6911 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4228 lei
XAU
Gramul de aur
266.7598 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2374 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1838 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1421 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4338 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2019 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6605 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.0 o C
Dorohoi
0.8 o C
Bucecea
1.9 o C
Darabani
0.1 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.