Ancheta săptămânii
Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”

După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.

Anda la noi plus retro 2000 și muzică populară


Astfel, după ce la precedenta noapte dintre ani am avut doar un foc de artificii, miercuri Primăria Botoșani a anunțat că în seara de 31 decembrie, până dincolo de ora 0:00, va avea loc în Piața Revoluției un spectacol cu artiști din Botoșani, dar și de rezonanță națională.


„Îi așteptăm pe botoșăneni la trecerea dintre ani să sărbătorim împreună în fața Primăriei. Am pregătit un program artistic care sper să fie pe placul tuturor și un foc de artificii la ora 24:00”,


Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani


Cap de afiș pe scena din Piața Revoluției va fi Anda Adam, care va reveni astfel la Botoșani după ce a mai concertat la September Fest 2018, în Centrul Istoric.


Narcotic Sound, trupa cunoscută pentru piesa ”Dança Bonito” cu aproape 10 milioane de vizualizări pe YouTube și N&D, renumită pentru hiturile de la începutul anilor 2000, acum cu Nick și fără Delia, vor completa aspectul dance al revelionului.


Muzica locală va fi reprezentată de Academia de Arte ”Modus Vivendi” – Ana Maria Bucșă, iar cea populară de Dan Doboș, Ion Paladi și Corneliu Botgros.


170.000 lei la Botoșani


Costurile totale ale revelionului de la Botoșani se ridică la 170.000 de lei, din care 100.000 de lei sunt pentru spectacolul propriu–zis, produs de Asociația Samy Music Production din Pașcani, 30.000 de lei pentru scenă, asigurată de HD Music Rental Equipment și 40.000 de lei pentru focurile de artificii, prin SC Mov SRL din Dorohoi.


Consiliul Local Botoșani a aprobat în ședința extraordinară din 18 noiembrie alocarea a 178.000 de lei pentru show-ul nopții dintre ani, diferența până la totalul menționat fiind reprezentată de contribuția la UCMR-ADA – 8.000 de lei, un organism de gestiune colectivă din România acreditat să gestioneze drepturile de autor în domeniul muzical.


În raportul de specialitate aferent proiectului, se arată că, ”având în vedere tradiția organizării unor manifestări dedicate sfârșitului de an, respectiv spectacol de revelion, propunem a se aproba și în acest an desfășurarea unui astfel de eveniment”.

 

Anda și la ei plus retro 2000 și mai multă muzică populară


Cel mai cunoscut artist care va concerta la Suceava în noaptea dintre ani este tot Anda Adam, care va avea un recital de 40 de minute. În loc de N&D, vecinii de peste Siret vor avea o trupă care a făcut furori tot în anii 2000, Bosquito, pentru ca tabloul disco să fie completat de Bogdan de la fosta trupă ”Maxim”.


Primăria Suceava va avea o sumedenie de cântăreți de muzică populară: Sorin Filip, Nicolae Vieru, Dana Dăncila, Lucica Păltineanu, Andra Matei, Ghiorghiță Rotaru, Călin Brăteanu, Alexandru Recolciuc, Gabriela Teișanu, Doina Petroaie, Ciprian Petroaie, Clara Hurjui, Lavinia Penciuc și Irina Filip.


Administrația locală din Suceava a atribuit contractul către SC Sprint Media Group SRL din București pentru 440.000 de lei, achiziția exactă fiind de ”servicii de organizare a evenimentelor din Piața 22 Decembrie din municipiul Suceava, cu ocazia Revelionului 2022-2023 (spectacole de muzică, sunet, lumini, scenă, ecrane led și prezentator)”.


Pentru focurile de artificii s-a făcut o achiziție separată, de 42.000 de lei de la SC Elaricom SRL, din municipiul Suceava.

 

482.000 de lei la Suceava


Cumulat, se ajunge la 482.000 de lei, ceea ce înseamnă că revelionul de la Botoșani este de aproape trei ori mai ieftin. Sau cel de la Suceava este de trei ori mai scump, depinde din ce unghi privim lucrurile. Și diferența dintre veniturile proprii este însă una considerabilă, ca să nu mai amintim de faptul că municipalității botoșănene i s-au blocat conturile pentru datoriile falimentarei SC Termica SA, care se ridică la circa 90 de milioane de lei, Guvernul alocând jumătate din această sumă.  


”După perioada pandemică (...) organizarea unui spectacol de amploare este binevenit”


În proiectul hotărârii de Consiliu Local privind finanțarea revelionului, primarul Sucevei a justificat repartizarea unor fonduri însemnate prin faptul că, ”revenirea la o viață fără restricții, după perioada pandemică în care toată lumea a trăit cu constrângeri și lipsa socializării, organizarea unui spectacol de amploare este binevenit. Evenimentul se dorește a fi unul de excepție, cu atât mai mult cu cât spectacolul pirotehnic de anul acesta va fi unic”.


”Odată cu creșterea numărului de turiști din municipiul Suceava și implicit din Bucovina, dorim să organizăm spectacole cultural-artistice și un spectacol pirotehnic în centrul emoțional al municipiului Suceava”,


Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.


Acesta a mai justificat necesitatea repartizării unui buget mai generos și prin faptul că, în opinia sa, colindele reprezintă un punct forte în cultura tradițională românească și implicit în cea bucovineană, ”astfel că vor transmite spectatorilor prezenți un mesaj cu înaltă încărcătură emoțională și artistică”.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
21 decembrie 2022: Ziua în care am aflat artiștii care vor cânta de Revelion la Botoșani – VIDEO sumarul zilei
Rapsodia pregătește un revelion de poveste cu autorul unor super hituri dance și un cunoscut interpret de muzică populară

 

Fost parlamentar vizat de DNA: Era în același timp director la București și administrator de Primărie la Botoșani – DOCUMENT
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au ajuns din nou la Botoșani. Sunt vizați un fost deputat în Parlamentul României și un primar în funcție.
”Un joc de glezne, ca la fotbal!” / ”O mare prostie” - Cum s-au mâncat vechii PNL-iști cu PDL-iștii în orașul în care PSD-ul a câștigat toate alegerile, iar primarul PSD îl face director pe contracandidatul de la PNL
Dacă vă imaginați că doar la Botoșani fuziunea PNL – PDL a fost una de formă vă înșelați. Municipiul Botoșani nu este singurul unde unii lideri proveniți din fostele formațiuni au ca principală preocupare anihilarea celeilalte tabere și abia apoi, eventual, lupta cu celelalte partide.
AUR-ul se umple de traseiști, de la administratorul de la ”Apă” și candidatul cu 4 partide în 12 ani, la consilierul care le promitea sătenilor mall în comună
Este o imagine care se repetă obsesiv în politica de după revoluție. La două-trei cicluri electorale apare un partid cu un pronunțat mesaj populist care intră în Parlament și atrage ca un magnet botoșăneni, care după ce au petrecut ani buni pe la unul sau mai multe partide, sesizând formațiunea aflată pe val, realizează brusc că nu se mai regăsesc în partidul din care fac parte și intră în noul partid.
O rușine epocală: Botoșaniul a ratat șansa istorică de a construi un spital nou, n-am încăput nici măcar pe lista unităților respinse - liderii politici aruncă vina unii pe alții
Aproape jumătate din județele țării vor beneficia de unități medicale printr-o linie de finanțare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) gestionată de Ministerul Sănătății (MS) la care, din motive încă neclare, autoritățile botoșănene nu au avut acces. Sau poate că au avut, dar nu au putut ori nu s-au zbătut ori nu și-au unit eforturile pentru a obține finanțarea.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să investească într-un stadion nou?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am spus foarte, foarte clar de la început, încă de când erau zvonuri de cum se scria PNRR. Acest PNRR a fost scris pe ascuns, secretizat, nedezbătut cu partenerii sociali, cu societatea civilă. Nu au vrut să dezbată cu ...
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9209 lei
USD
Dolarul SUA
4.5755 lei
CHF
Francul elveţian
4.9434 lei
GBP
Lira sterlină
5.6037 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4595 lei
XAU
Gramul de aur
289.3735 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2465 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2595 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0548 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3477 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6609 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.5 o C
Dorohoi
17.2 o C
Bucecea
16.9 o C
Darabani
16.8 o C
Saveni
17.7 o C
Ştefăneşti
15.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.