Ancheta săptămânii
AUR-ul se umple de traseiști, de la administratorul de la ”Apă” și candidatul cu 4 partide în 12 ani, la consilierul care le promitea sătenilor mall în comună

Este o imagine care se repetă obsesiv în politica de după revoluție. La două-trei cicluri electorale apare un partid cu un pronunțat mesaj populist care intră în Parlament și atrage ca un magnet botoșăneni, care după ce au petrecut ani buni pe la unul sau mai multe partide, sesizând formațiunea aflată pe val, realizează brusc că nu se mai regăsesc în partidul din care fac parte și intră în noul partid.

Au fost Partidul România Mare, Partidul Poporului – Dan Diaconescu și a venit rândul Alianței pentru Unirea Românilor. Elocvent este ceea ce s-a întâmplat la inaugurarea sediului AUR din 25 ianuarie, la care a participat inclusiv președintele partidului, George Simion.

 

Din sindicalist la Penitenciar la Partidul Pro România


Pe 19 decembrie 2019, Ionel Dimitrovici era prezentat oficial de Mihaela Huncă drept candidatul Partidului Pro România la Primăria Răchiți pentru alegerile locale ce urmau să aibă loc în 2020. Fost sindicalist la Penitenciarul Botoșani, intrat în politică după pensionare, își justifica atunci decizia de a deveni membru Pro România prin faptul că, ”ne dorim să schimbăm ceva în această politica românească care are loc de 30 de ani de zile și an de an sau la patru ani se întâmplă același lucru: vin ai noștri, pleacă ai voștri”.

 

Apoi la ALDE și în CA-ul de la ”Apă”


Scrutinul local a avut loc după nouă luni, însă pe Ionel Dimitrovici nu l-a mai prins la formațiunea menționată, ci la Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).


Pe lista ALDE a participat la scrutinul din septembrie 2020 și a obținut chiar un mandat de consilier local la Răchiți.


Cu trei mandate câștigate la alegerile din 2020, ALDE a devenit al treilea partid ca reprezentare în Consiliul Județean după PSD și PNL și cum la acea dată social-democrații nu puteau lua în calcul o coaliție cu liberalii, au făcut una cu liberalii-democrați.


În baza acesteia, Doina Federovici își trece proiectele de hotărâre și în ziua de astăzi. Ca un făcut, la concursul organizat pentru desemnarea membrilor consiliului de administrație de la SC Nova Apaserv SA, compania la care Consiliul Județean este acționar majoritar, câștigători au fost desemnați trei membri PSD și doi de la ALDE.


Bineînțeles că fără vreo legătură ca calitatea sa de membru ALDE, ci exclusiv datorită extraordinarelor competențe în domeniul hidrotehnicii dobândite în perioada în care a lucrat la Penitenciarul Botoșani, printre învingătorii la concursul menționat s-a aflat și Ionel Dimitrovici.

 

După care a aterizat la AUR


25 ianuarie, Centrul Vechi... La inaugurarea sediului Alianței pentru Unirea Românilor participă - ia ghiciți!? – Ionel Dimitrovici, atât de implicat în organizarea vizitei președintelui AUR, George Simion, încă pe unii oameni prezenți în noua casă a partidului ajunge să îi aranjeze cu propriile mâini.


Liderul județean al ALDE a aflat din Botoșăneanul de participarea membrului partidului la acțiunea desfășurată de AUR.


”Am văzut și eu pozele. În mod normal este consilier ALDE la Răchiți. L-am văzut și eu în articolul din presă, l-am văzut pozat în sediul AUR. Știu că este foarte implicat și se pare că este unul dintre membrii care are alte opțiuni politice. Acum să vedem și Bucureștiul ce decizii ia”,


Bogdan Dăscălescu, președinte ALDE Botoșani.


Statutul aleșilor locali prevede foarte clar: un consilier care părăsește un partid sau este exclus își pierde calitatea de consilier județean ori local.


Mai este Ionel Dimitrovici (foto jos, cu fular) membru ALDE? ”Momentan da, mai este. Momentan...”, spune Bogdan Dăscălescu.

 

ionel dimitrovici

Ionel dimitrovici la aur

 

Consilierul ALDE care promitea mall la țară, a inaugurat până la urmă un sediu AUR


22 septembrie 2020, Santa Mare... Intrat în cursa electorală pentru Primăria și Consiliul Local Santa Mare, Cătălin Chiorescu, tânăr cu afaceri în Uvertura Mall, le promite sătenilor nici mai mult, nici mai puțin decât construcția unui mall, mai mic ce-i drept, în comună. Nu a ajuns primar, însă a reușit să obțină un mandat de consilier local din partea ALDE.


25 ianuarie 2023, Botoșani... Cătălin Chiorescu (foto jos, cu geacă verde fără mâneci)  participă la inaugurarea noului sediu al Alianței pentru Unirea Românilor din Centrul Istoric.


Cum a ajuns acolo?


”Nu mai aveam la ce să stau la ALDE. Cei rămași vor să fuzioneze cu PSD”, explică Cătălin Chiorescu.


Noul lider județean al ALDE susține că, de câteva luni, omul de afaceri nu îi mai este coleg de partid.


”Dl Chiorescu nu mai este, el cred că este membru AUR acum. El nu mai este consilier local, a demisionat, a ieșit din ALDE cred că de vreo jumătate de an. Și a renunțat și la mandatul de consilier”,


Bogdan Dăscălescu, președinte ALDE Botoșani.

 

catalin chiorescu

catalin chiorescu la aur

catalin chiorescu la aur

 

PRM – PP-DD, iar PRM și acum ”tandrețuri” cu AUR


În 2012 candida la Primăria Botoșani din partea Partidului România Mare. Nu reușea nici măcar să intre în Consiliul Local și la scurt timp după eșec a trecut la Partidul Poporului – Dan Diaconescu, formațiune creată de realizatorul de atunci al defunctei OTV care promitea câte 20.000 de euro fiecărui român. Nici el și nici vreun alt român nu au primit vreodată suma menționată, așa că în ianuarie 2013 revenise deja în PRM pe postul de vicepreședinte.


În alt ianuarie, din 2023 de această dată, devenit între timp președinte la PRM Botoșani, Valeriu Apetrei (foto stânga jos), fiindcă despre el este vorba, participa la rândul său la inaugurarea sediului AUR din Centrul Vechi. De această dată însă, cel puțin oficial, a venit la negocieri pentru crearea unei alianțe: ”eu nu am jumătate de județ? Și cu încă jumătate nu iese performanță?”

 

valeriu apetrei la aur

 

Ce dans! PC, UNPR, Pro România, AUR


În februarie 2011 Florin Vișan era vicepreședinte județean al Partidului Conservator.


În aprilie 2012 era deja membru al Uniunii Naționale pentru Progresul României și prindea locul 17 pe lista de candidați a partidului la Consiliul Județean.


Alegerile din 2020 l-au găsit candidat al Partidului Pro România la Primăria Bucecea, reușind să obțină 58 de voturi.


În ianuarie 2023, la inaugurarea sediului AUR Botoșani își face apariția și Florin Vișan (foto jos, cu ochelari), fost consilier la Bucecea în mai multe rânduri, fost și primar al orășelului în urmă cu mai bine de două decenii, trecut printr-o mulțime de partide de-a lungul timpului și altele față de cele expuse.

 

florin visan la aur

florin visan la aur botosani

 

Fost liberal cu state vechi, președinte AUR la municipiu


În urmă cu mai bine de un deceniu, Eusebiu Cilibiu era președintele organizației municipale a Tineretului Național Liberal. În 2012, în timpul guvernării USL, a devenit inginer șef al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară după un concurs la care a candidat singur.


Anul următor a devenit membru supleant al Biroului Politic Teritorial al PNL Botoșani. În 2020 a închis lista PNL pentru Consiliul Județean și tot în acel an a ocupat poziția patra, inclusiv teoretic neeligibilă, pentru Senatul României.


După mai bine de zece ani de liberalism a trecut la AUR și în vreo trei luni a reușit să amenajeze un sediu pentru filiala municipală, pe care o și conduce în calitate de președinte.

 

eusebiu cilibiu la aur

 

eusebiu cilibiu presedinte aur botosani municipiu


Poate nu întâmplător, când i s-a dat cuvântul la deschiderea noii case a AUR, unul dintre cei mai vechi membri ai partidului a făcut trimitere la greutățile de la începutul activității partidului și la numărul extrem de redus de membri care erau la acea dată.


”Aș vrea să reamintesc de momentele prin care a trecut echipa AUR atât înainte cât și după alegeri. Cu un pumn de oameni noi am reușit să ne adunăm și să ne mobilizăm și să mergem tot județul, să vedem necesitățile oamenilor. De altfel, oamenii au căutat ceva nou”,


Dorinel Cosma, senator.

 

Cu traseiștii lângă el, Simion susține că ”suntem în aceeași formulă în care am pornit”


Mai mult sau mai puțin oficial, venirea atâtor oameni de la alte partide a început să creeze nemulțumiri printre primii membri ai AUR. Conștient de acest lucru, când a venit la Botoșani, liderul național al partidului a vorbit despre asta, însă culmea, în timp ce avea alături o mulțime de traseiști, a negat evidențele.


”Am auzit multe vorbe în toate județele țării, dar inclusiv aici, la Botoșani, că au venit unii și alții din cei care au condus acest județ și, gata, au acaparat ei local. AUR-ul, după cum vedeți, suntem în aceeași formulă în care am pornit. Nu vine nici unul, nici altul care și-au bătut joc de botoșăneni să conducă AUR la județ sau să ne impună nouă condiții la ce avem de făcut la nivel național”,


George Simion, președinte AUR.

 

george simion la Botosani

 


Deși au trecut mai bine de doi ani de când a devenit partid parlamentar, AUR încă nu a avut alegeri interne la Botoșani, șefii fiind numiți și nu desemnați prin vot de membrii de partid.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
George Simion a inaugurat sediul AUR din Centrul Vechi: conferință pe scări, o pâine cât o țară, selfie-uri & TikTok – VIDEO & GALERIE FOTO
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică

 

 

Fost parlamentar vizat de DNA: Era în același timp director la București și administrator de Primărie la Botoșani – DOCUMENT
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au ajuns din nou la Botoșani. Sunt vizați un fost deputat în Parlamentul României și un primar în funcție.
”Un joc de glezne, ca la fotbal!” / ”O mare prostie” - Cum s-au mâncat vechii PNL-iști cu PDL-iștii în orașul în care PSD-ul a câștigat toate alegerile, iar primarul PSD îl face director pe contracandidatul de la PNL
Dacă vă imaginați că doar la Botoșani fuziunea PNL – PDL a fost una de formă vă înșelați. Municipiul Botoșani nu este singurul unde unii lideri proveniți din fostele formațiuni au ca principală preocupare anihilarea celeilalte tabere și abia apoi, eventual, lupta cu celelalte partide.
O rușine epocală: Botoșaniul a ratat șansa istorică de a construi un spital nou, n-am încăput nici măcar pe lista unităților respinse - liderii politici aruncă vina unii pe alții
Aproape jumătate din județele țării vor beneficia de unități medicale printr-o linie de finanțare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) gestionată de Ministerul Sănătății (MS) la care, din motive încă neclare, autoritățile botoșănene nu au avut acces. Sau poate că au avut, dar nu au putut ori nu s-au zbătut ori nu și-au unit eforturile pentru a obține finanțarea.
Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Pacat ca se pierde sansa unui partid nou, cu oameni noi, patrioti, educati, care vor sa faca ceva pt tara asta, acu daca s-au lipit lacustele cu kilometrajul dat peste cap, AUR nu va lua voturi.AUR trebuie sa organizeze concursuri pt cei care vor sa acceada in functii, sa fie serios, nepatat, sa arate ca este respectata biserica, scoala, simbolurile nationale.Vedeti dvs., oamenii de calitate nu se baga in astfelde gasti cu fripturisti, mincinosi, perfuzi, dar mai ales, incompetenti. Daca oamenii de calitate nu adera, uitati ca vin javrele de pe la alte gasti unde nu au reusit sa prinda un os si fac praf partidul nou...
31 ianuarie 2023, 18:45
Daca ii culegi pe majoritatea, ocupa un etaj de la penitenciar la cat de "curati" sunt. Altii sunt doar lichele si profitori. Oferta babana. Lipseste matrafoxatul sef.
31 ianuarie 2023, 13:19
de oameni asa are nevoie Romania care au fost la cate 3 4 partide si urmaresc doar sa mai prinda o functie pe undeva incercand sa se urce pe val. uite de asta nu vor prinde ca lumea cand ii vede pe cei care de ani de zile incearca sa se ajunga doar pe parghii politice ... suntem scarbiti cand va vedem .. la vremuri noi tot noi nu merge. Unul din pnl bagat la inaintare la aur alti lingai ca ala din patru partide si tot asa. Votul meu nu vi-l dau si chiar m-ati dezamagit, unul care nu a facut politica nu s-a gasit tot voi, halal
30 ianuarie 2023, 10:42
Haur Haur cu prostime cat incape
30 ianuarie 2023, 09:07
Sondaj
Ar trebui Primăria Botoșani să demoleze garajele?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din aceste situații reiese clar următorul aspect: și în 2022 Consiliul Județean Botoșani a fost de departe cel mai departe investitor din județ cu o sumă de 60 de milioane de euro. Vom continua pe aceeași cale și în acest an ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9485 lei
USD
Dolarul SUA
4.5545 lei
CHF
Francul elveţian
4.9726 lei
GBP
Lira sterlină
5.6239 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4315 lei
XAU
Gramul de aur
288.1415 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2992 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0513 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3636 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2104 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.4 o C
Dorohoi
6.7 o C
Bucecea
9.6 o C
Darabani
6.2 o C
Saveni
8.0 o C
Ştefăneşti
13.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.