Ancheta săptămânii
AUR-ul a intrat la Botoșani pe mâna unei studente de 20 de ani, luată pe sus de jandarmi: Nu suntem județul paielor. Paie sunt cei care ne-au reprezentat la BucureștiVIDEO & GALERIE FOTO

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are lider nou la Botoșani. Deși partidul are un senator și un deputat, președinte a fost numită o tânără de 20 de ani.

Președintele venit din Oneaga a preferat să își vadă de treaba lui


Însă nu orice tânără, ci o colaboratoare a președintelui AUR, George Simion, de vreo cinci ani, de pe vremea în care activau împreună la Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și care s-a numărat printre oamenii cheie la alegerile din 2020, când partidul a intrat în Parlament.


Pe 25 ianuarie, când în Centrul Vechi s-a inaugurat noul sediu al AUR Botoșani în prezența șefului național al formațiunii, Ariadna Cârligeanu a fost prezentată drept ”sufletul partidului” și ”coordonator județean”.


A fost numită de forurile de conducere în această funcție după ce fostul președinte, Adrian Mascan, un cetățean cu domiciliul în Oneaga, a făcut un pas în spate.


”A spus că nu se mai poate implica și că are alte priorități și s-a retras. Momentan n-am fost aleasă, sunt cu statut de interimar”,


Ariadna Cârligeanu, coordonator județean AUR Botoșani.

 

AUR Botoșani, patru președinți în patru ani


Postul de conducător al filialei AUR Botoșani pare a fi unul foarte greu de menținut.


În decembrie 2020, un student la Medicină susținea că el este președintele AUR Botoșani.


În primăvara anului 2021, Adrian Mascan organiza proteste împotriva vaccinării ca președinte al aceleiași organizații.


În luna august a aceluiași an, chiar de la Botoșani, George Simion anunța că președinte este ”un tânăr cu care colaborăm de mulți ani, Eduard Cojocaru”.


Pentru ca în 2023, Ariadna Cârligeanu să spună că, de fapt, Adrian Mascan a demisionat abia în vara lui 2022.

 

”Am fost prea mult blocați între diferite interese ale acestor ciocoi”


În 2018, pe când era elevă în clasa a X – a la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, iar România aniversa un secol de la Marea Unire, Ariadna Cârligeanu s-a aflat printre organizatorii unui miting unionist la Botoșani.


Revenită în ianuarie la Botoșani, a avut un discurs dur la adresa clasei politice județene.


”De fiecare dată când mă întorc în Botoșani aud despre faptul că noi suntem județul paielor. Nu, nu suntem județul paielor, suntem județul care a dat cele mai multe personalități și cei mai mulți oameni de seamă pentru țara aceasta. Paie sunt cei care ne-au reprezentat la București și care au administrat până acum acest județ. Totuși, am fost prea mult blocați între diferite interese ale acestor ciocoi, iar potențialul județului nu a putut fi valorificat”,


Ariadna Cârligeanu, coordonator județean AUR Botoșani.

 

”Fără noi ei sunt nimeni”


Consideră că a venit vremea ca o nouă generație să administreze județul, doar că, în opinia sa, pentru a ajunge acolo, trebuie învinsă ”cea mai mare frică”, aceea de autorități, de administrație publică: ”nu votez într-un fel sau altul deoarece îmi este teamă de primar, deoarece nu mai pot să duc o viață normală în comunitatea aceasta pentru că mă va amenința, mă va vâna, mă va presa. Și atunci sunt constrâns să votez într-un anume fel”.


Studentă la drept, la Universitatea Nicolae Titulescu București, a adăugat că românii și-au câștigat prin sânge libertatea și dreptul de a vota și, ca atare, nimeni nu poate să constrângă pe cineva să voteze cum vrea el.


”Fără noi ei sunt nimeni, iar noi uniți suntem o forță. Uniți, fără frică și cu credință în Dumnezeu”,


Ariadna Cârligeanu, coordonator județean AUR Botoșani.


Și organizația municipală și-a schimbat toamna trecută președintele, conducerea fiind preluată de către Eusebiu Cilibiu, fost membru PNL mai bine de un deceniu.

 

Luată pe sus de jandarmi


Ariadna Cârligeanu a fost unul dintre actorii unui principali ai unui protest terminat cu intervenția energică a jandarmilor în toamna anului trecut. Totul s-a întâmplat în timpul nopții, pe fondul utilizării de către participanții la acțiunea AUR, printre ei regăsindu-se și George Simion, a unei stații de amplificare ce răsuna în Piața Victoriei. Atunci, studenta plecată din Botoșani a fost ridicată de jandarmi și băgată cu forța într-o autospecială a Jandarmeriei, find însă eliberată în scurt timp.  

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
AUR-ul se umple de traseiști, de la administratorul de la ”Apă” și candidatul cu 4 partide în 12 ani, la consilierul care le promitea sătenilor mall în comună
Studenta care a făcut AUR-ul botoșănean să strălucească REVINE în politică: Nu rămâne decât să mă întorc să lupt

 

Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă
Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.
Xiang, Zheng, Cheng și Sheng... Chinezii cuceresc comerțul la Botoșani: au pus mâna pe câteva dintre cele mai bune spații, iar profitul le-a explodat în pandemie
În alte vremuri văzuți doar pe la televizor ori la filmele de la cinematograf, chinezii încep să devină o prezență constantă în viața orașului. Nu sunt mulți, însă cei puțin ajunși pe aici au reușit să intre cu afaceri în câteva dintre cele mai importante spații din oraș.
Fost parlamentar vizat de DNA: Era în același timp director la București și administrator de Primărie la Botoșani – DOCUMENT
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava au ajuns din nou la Botoșani. Sunt vizați un fost deputat în Parlamentul României și un primar în funcție.
”Un joc de glezne, ca la fotbal!” / ”O mare prostie” - Cum s-au mâncat vechii PNL-iști cu PDL-iștii în orașul în care PSD-ul a câștigat toate alegerile, iar primarul PSD îl face director pe contracandidatul de la PNL
Dacă vă imaginați că doar la Botoșani fuziunea PNL – PDL a fost una de formă vă înșelați. Municipiul Botoșani nu este singurul unde unii lideri proveniți din fostele formațiuni au ca principală preocupare anihilarea celeilalte tabere și abia apoi, eventual, lupta cu celelalte partide.
O rușine epocală: Botoșaniul a ratat șansa istorică de a construi un spital nou, n-am încăput nici măcar pe lista unităților respinse - liderii politici aruncă vina unii pe alții
Aproape jumătate din județele țării vor beneficia de unități medicale printr-o linie de finanțare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) gestionată de Ministerul Sănătății (MS) la care, din motive încă neclare, autoritățile botoșănene nu au avut acces. Sau poate că au avut, dar nu au putut ori nu s-au zbătut ori nu și-au unit eforturile pentru a obține finanțarea.
Bătălia revelioanelor pe axa Botoșani – Suceava: Anda Adam e cap de afiș în ambele orașe, prețul total e de trei ori mai mare ”dincolo”
După doi ani în care, din cauza pandemiei, administrațiile publice locale nu au mai organizat concerte de revelion, anul acesta se revine la situația dinaintea restricțiilor.
Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
Cum se poate să numești o tânără care abia a început să facă primii pași în studenție lider de filială județeană?! Cum?! Ce cunoștințe a dobândit, ce experiență de orice fel o recomandă? Botoșaniul ajunge într-un punct critic al istoriei sale. În 2024, "bătălia" pentru primărie se va da între doi inși care nu au realizat nimic în aproape două decenii de mandat (Cosmin Andrei și Cătălin Flutur) și o puștoaică sau un ales al acesteia. Și știți de ce? Fiindcă botoșănenii votează fără a-i interesa candidatul, ci doar partidul. Și la cât de bine își pun concitadinii problema viitorului lor, mi-e tare teamă că vom avea un CL plin de... aur începând cu anul viitor. Fetițe și băieței de 18-20 de ani, Carai, lucrători comerciali, asistați social și, desigur, octogenari care vor abandona mesele de șah din Parcul Eminescu pentru a nu întina nobilele idealuri ale... da, ați ghicit, socialismului! P.S.: Ce caută preoții în sediul unui partid politic, la o conferință asociată unor interese de partid?! Mai suntem un stat laic sau oficializăm noua dictatură a teocrației?!
10 mai 2023, 11:03
20 Ani ! As vrea sa vad ce CV are pana la 20 ani! Ce studii inalte are intr-un domeniu despre care vorbeste atat de mediocru ! Habar n-are ce vorbeste si daca intram mai adanc in detalii de istorie doar , lasa de dorit ! Nu mai spun de studii politice, juridice, economice! De mastere, de doctorate s.a.m.d A auzit la bunicu ‘ de la tara de dreptate si crede ea ca V-a face ce? AUR ? Cine-s astia ? Sa nu uitam de Rascoala de la 1907 de la Flămânzi! Noi vrem pamant!!! Si de aceea suntem cu peste 100 ani in urma tuturor ! Ipocrizie, mediocritate, pomeni cat mai multe si lipsa de cultura duce la specimene AUR care , … adica ne conduc ! … de nas ! Prostime condusa in masa de niste mediocri de o nesimtire crasa! Desteapta-te romane! … Prin scoala , cultura … nu prin pomeni si discursuri mediocre ! Cand cineva vorbeste in numele nostru si ne reprezinta interesele , trebuie sa fie un bun lider si pregatit ca atare in toate domeniile ! Botosani a dat doar genii! Nu vrem mediocritati! In rest Dumnezeu cu mila ! Ca prosti avem destui! Sa vedem daca peste alti 20 Ani mai auzim de fatuca asta si despre progresele ei politice ! Imi pare rau , dar are inca muuulta paine de mancat din banii parintilor!
24 februarie 2023, 00:22
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Eu am spus foarte clar că, în momentul în care o să ajung să implementez reforma pensiilor sau reforma legii salarizării, nu o să fac ce s-a făcut la momentul scrierii PNRR. Adică nu o să fac o reformă sau reforme pe ascuns. O ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9633 lei
USD
Dolarul SUA
4.6099 lei
CHF
Francul elveţian
5.0913 lei
GBP
Lira sterlină
5.7790 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3216 lei
XAU
Gramul de aur
293.6078 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3373 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0571 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4361 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6664 lei
Vremea
astăzi
Botosani
7.9 o C
Dorohoi
11.7 o C
Bucecea
13.8 o C
Darabani
11.2 o C
Saveni
9.8 o C
Ştefăneşti
16.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.