Ancheta săptămânii
Alexandra e peste tot! Caz tras la indigo: Mămică din Botoșani internată la Maternitate, mesaje fără răspuns către doctoriță! Copilul născut cu afecțiuni

Raluca și Andrei Bucșă sunt doi tineri din Botoșani care și-au dorit nespus să devină părinți.

Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai frumoasă experiență din viața lor s-a transformat într-un coșmar. Iar povestea lor seamănă aproape identic cu ceea ce i s-a întâmplat Alexandrei. Doar că în cazul tinerilor Raluca și Andrei, din fericire, experiența din Maternitate nu s-a terminat cu o tragedie.

Însă a avut alte urmări și efecte pe care părinții le resimt și astăzi.

 

Ani de eforturi pentru a deveni părinți

 

Tinerii din municipiul Botoșani și-au dorit enorm să fie părinți. Au mers la tot felul de clinici private iar Raluca a urmat tratamente costisitoare și, pe alocuri, chinuitoare. Încercările s-au întins de-a lungul a șapte ani până în fericita zi în care testul de sarcină a avut un rezultat pozitiv. Părea că astrele se aliniază și pentru Andrei și Raluca, iar lucrurile se îndreaptă spre firescul cunoscut în familia tradițională românească.

 

Raluca își amintește și acum toate trăirile pe care le-a avut, pentru că fericirea obținerii sarcinii a fost înlocuită ulterior de un sentiment de nesiguranță și teamă, ivit pentru protejarea micului suflet care-i creștea în burtică.

 

Primul pas a fost identificarea unui medic ostetrician care să-i monitorizeze evoluția sarcinii. În urma recomandărilor primite de la apropiații de încredere a optat pentru o doctoriță care profesa atât la Maternitate cât și în cabinetul privat.

 

„Am sunat la cabinetul privat pentru o programare. Doctorița era în concediu și mi s-a recomandat să merg la Urgențe să fac un ecograf care să confirme sarcina și mai ales să se constate dacă este intrauterină”, își amintește Raluca Bucșă.

 

A fost momentul în care avea să-i înceapă coșmarul.

 

„Încă de la început am fost tratată efectiv cu spatele de doctorița de gardă, care era jos la primiri urgențe cu o pacientă de-ale ei. După ce a consultat-o, pacienta a ieșit din cabinet și am intrat eu după ea, vorbind în timp ce ea mergea. Nu a stat o clipă să asculte ce caut acolo, că doar eram pe picioarele mele, nu reprezentam o urgență. În dreptul ecografului se întoarce vizibil deranjată și plictisită și-mi spune: na, hai să-ți fac un ecograf”.

 

Doar un strop de empatie din partea respectivei doctorițe și probabil că ar fi fost medicul pe care l-ar fi ales Raluca pentru a monitoriza sarcina obținută atât de greu. Derulează timpul înapoi și se gândește că poate și soarta fiicei ei, Iustina Teodora, ar fi fost alta.

 

„Am rămas timp de 9 luni la doctorița inițială, la fiecare control eram plină de emoții. Ajungeam acasă cumva nemulțumită că era cam rece, iar la mesaje răspundea foarte, foarte greu. M-am gândit că este foarte, foarte ocupată, pentru că era și foarte recomandată și probabil așa sunt toți doctorii care au mulți pacienți”,

Raluca Bucșă

 

 

 

Când sarcina a atins pragul de 36 de săptămâni a fost efectuat ultimul ecograf. Undeva în 13 martie a fost estimată data nașterii fetiței.

Pe 14 martie, doctorița Ralucăi era de gardă în Maternitate și a chemat-o acolo pentru un consult. A fost de altfel prima solicitare de a se prezenta la spital, toate celelalte, pentru monitorizarea contracțiilor și ritmului cardiac având loc în cabinetul ei privat, contracost, evident.

 

„Pe 12 martie, în jurul orei 13:00 am ajuns la Maternitate cu apa ruptă. Mi-au făcut internare și am urcat în salon, aveam dilatație 1. Mi-au spus că sună ei doctorul meu, dar să-l sun și eu. Am sunat dar nu mi-a răspuns, am dat SMS, tot fără niciun răspuns. Am mai încercat să sun în repetate rânduri fără niciun răspuns, la un moment dat avea și telefonul închis”,

Raluca Bucșă

 

Sentimentul de panică s-a strecurat în sufletul tinerei însărcinată. Ralucăi i s-a făcut rău din cauza fricii iar tensiunea i-a urcat la 17.

 

„Tot veneau asistentele să verifice tensiunea, dar nu-mi zicea nimeni cât am. Nici asistentele nu au dat de doctoriță până la ora 18:00 când am înțeles că ar fi transmis să mi se bage perfuzie pentru dilatație. Zis și făcut. La ora 1:00 noaptea aveam dilatația 8 de două ore și copilul nu cobora. Dureri din ce în ce mai mari”.

 

Raluca se zbătea pe patul Maternității, afară soțul ei Andrei măsura trotuarul în lung și lat. Știa că nu poate face nimic, dar a stat ore în șir în fața Maternității pentru a-i fi astfel alături soției. Teama l-a cuprins și pe el, eforturile pentru acest copil au fost comune și susținute de ambii soți.

 

Raluca a trimis primul mesaj către doctorița pe care a plătit-o timp de 9 luni, la cabinetul privat. Era 1:10.

 

 

Niciun răspuns.

La ora 3:12 este trimisal doilea mesaj.

 

„O rugam să vină că nu mai suport durerile, aveam contracții din două în două minute și îmi venea să mă urc pe pereți”.

 

Din nou, liniște. Niciun răspuns

La ora 4:18 Raluca îi scrie pentru a treia oară doctoriței. Avea 15 ore de când fusese internată.

 

 

 

„De la ora 3:00 până la 3:30 am simțit efectiv că timpul s-a oprit în loc și înnebunesc de durere. La ora 4:00 a venit o asistentă să îmi ia sânge și a întrebat dacă am analizele făcute și tot atunci am auzit că vorbea cu altă asistentă că i-a spus doctorița să mă pregătească pe la 5:30 pentru cezariană, că vine ea și oricum cezariană îmi făcea de la început. Atunci am crezut că înnebunesc de durere și de nervi. Ceri să mi se facă perfuzie pentru dilatație de la ora 18:00 și mă ții în dureri ca pe un animal, ca până la urmă să faci cezariană”.

 

„Urlam de câteva ore bune în salon”

 

Doctorița nu a răspuns nici la ultimul mesaj. Noaptea albă, plină de dureri greu de descris în cuvinte, continua.

 

„Urlam de câteva ore bune în salon și împingeam cum puteam la fiecare contracție. Am întrebat asistentele dacă nu pot să nasc cu ele, cu moașa, cu doctorița de gardă, că eu nu mai pot. Nu se bagă nimeni peste medicul tău, dacă el a spus că vine. Acesta a fost răspunsul pe care l-am primit”.

 

Totuși, la 4:30 medicul de gardă i-a verificat dilatația și a ajutat-o să nască.

 

„La ora 4:50 s-a născut minunea mea, cu voia Domnului. La naștere copilul a primit scorul 6. Nu am auzit-o plângând pentru că abia reușea să respire. Era vânătă toată. Doctorița neonatolog mi-a zis: o vedeți, dar nu e bine deloc. Mă rugam neîncetat cât îi făceau manevre să respire. Au pus asistentele să îmi sune doctorița să vină să mă coase. Și acum îmi amintesc cum a intrat cu un rânjet până la urechi: ți-am zis că la 5:00 naști. La copil nici nu s-a uitat. O oră a durat să mă coase și am simțit fiecare ac. Am stat până pe data de 15 martie în același salon, pentru că mi-a uitat înăuntru pansamentele”.

 

Fetița, Iustina Teodora, a fost dusă de urgență la terapie intensivă. Mama și-a văzut fiica abia după trei zile, din cauza stării de sănătate precare. În timpul nașterii a avut cordonul ombilical răsucit în jurul gâtului, atât mama cât și bebelușul fiind la un pas de eclampsie, o condiție medicală severă, caracterizată prin apariția unor convulsii în timpul sarcinii, pe fondul hipertensiunii arteriale.

Au fost puse în pericol viețile atât a mamei cât și a copilului.

 

Raluca și-a revenit complet după o lună când i-a trimis un nou mesaj doctoriței care a refuzat să-i răspundă la mesaje și să se deplaseze până la spital pentru a o ajuta să nască.

 

 

 

De această dată a primit un răspuns, extrem de prompt. Doctorița i-a cerut să nu mai fie deranjată.

S-a consultat cu soțul să se adreseze organelor abilitate să analizeze astfel de situații medicale, însă pentru că alegerea a fost făcută pe bază de recomandare, au decis să renunțe la acest demers.

S-au concentrat în schimb pe fetiță care din cauza complicațiilor de la naștere a rămas cu o serie de afecțiuni cardiace.

 

„I-au descoperit niște malformații la inimioară, niște chestii care nu s-au închis. Am fost la control la Suceava la un doctor care ne-a speriat foarte tare, după care am decis să mai încercăm și în altă parte. Ne-am adresat unei doctorițe din Iași care ne-a spus că sunt niște probleme care trebuie reglate pe parcurs și trebuie să ținem situația sub control. Undeva prin noiembrie sperăm să avem ultimul control”,

Andrei Bucșă, tatăl

 

 

De mai bine de un an fetița a tot avut probleme medicale. Copilul s-a luptat extrem de mult în noaptea de 12 spre 13 martie să iasă viu din burtica mamei. Și astfel ar fi declanșat afecțiunile la inimă.

A mai avut și un hemagiom în apropierea inimii care a trebuit să fie tratat.

 

De ce s-au decis să facă publică povestea?

 

„Am simțit o revoltă foarte mare când am văzut că a murit Alexandra. De când am aflat de moartea ei în fiecare zi merg la proteste și particip activ acolo. Și vreau să fac publică povestea pentru că vreau să nu se mai întâmple și la altcineva. Pentru că anul trecut putea să fie soția mea. Luni au îngropat-o pe Alexandra și mâine pot fi alte mame. Plus alte povești și alte povești reale pe care le-am auzit din Maternitate de la soția mea, în care vin fetele de la țară, necăjite, vai de capul lor și unele strigă, altele nu strigă pe acolo, și vine infirmiera sau asistenta și-i spune: dar de ce urli, când ai stat crăcănată nu urlai?  Astea nu sunt vorbe de spus. Eu sunt bărbat, dar probabil că în pielea unei mame care-și dorește un copil nu poți să știi exact ce e”.

*Notă - Rămâne la latitudinea părinților dacă doresc să facă public numele respectivului medic. O pot face la linkul articolului care a fost postat pe pagina de Facebook a publicației Botoșăneanul, respectiv Facebook.com/Botosaneanul

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
NOAPTEA morții Alexandrei, în raportul comisiei de la spital, oră cu oră, eroare cu eroare - VIDEO

 

Ordonanța lui Ciolacu strânge cureaua, dar nu prea: Oameni dați afară din primării doar „pe hârtie”! Primar: Trebuie să plec eu și cu vicele obligatoriu
Întâi a fost un proiect de ordonanță peste care s-a intervenit succesiv și care a paralizat practic activitatea din instituțiile publice vizate.Bugetarii erau mai degrabă preocupați să citească paragrafele care i-ar afecta direct și care i-ar fi lăsat fără o bună parte din salarii ori mai rău, chiar fără locul de muncă.
Este OFICIAL: Drumul Botoșani – Târgu-Frumos rămâne cu piatră spartă, gropi și alunecări de teren la granița dintre județe, se lucrează la un nou proiect
În timp ce prefectul, președintele Consiliului Județean și unii parlamentari ai Puterii își fac deja poze de la întâlniri pe tema autostrăzii Pașcani – Suceava, care ar urma să asigure conectivitatea județului cu Autostrada Moldovei (A7) și Autostrada Unirii (A8), la granița Botoșaniului cu Iașul este dezastru.
Angajații unei benzinării, la băut și fumat alături de alți oameni, la câțiva metri de un rezervor GPL, stația NU are autorizație de mediu – VIDEO & GALERIE FOTO
Mai mulți cetățeni din satul Hudum au reclamat autorităților că trăiesc cu teama unei tragedii din cauza unei stații GPL situate în apropierea drumului Botoșani – Suceava. Oamenii susțin că SKID-ul respectiv este amplasat ilegal și au solicitat ridicarea autorizației.
Reforma administrativă: CINCI instituții ar urma să dispară la Botoșani, cu tot cu directorii din fruntea lor
Proiectul legislativ privitor la unele măsuri fiscale aplicate în mediul privat, dar și cu o serie de măsuri care afectează aparatul de stat a intrat în transparență decizională.Mai multe instituții publice ar urma să dispară inclusiv la Botoșani prin desființare, comasare sau absorbție.
Procurorii de la Suceava, ”undă verde” pentru intrarea familiei cu cererea de peste 7 milioane de euro în dosarul decesului Alexandrei - MOTIVAȚII oficiale
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a preluat dosarul privitor la moartea Alexandrei Ivanov în data de 29 august 2023, la 11 zile de la deces. Suspect la acest moment în ancheta penală este medicul care se afla de gardă în noaptea de 17 spre 18 august 2023, în Maternitatea Botoșani.
Pietre, pământ și nori de praf pe Botoșani – Târgu-Frumos în ziua când drumul trebuia să fie gata, contractul se termină fără să se mai asfalteze la intrarea în județ – VIDEO & GALERIE FOTO
Promisă de trei decenii, reabilitarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos nu este gata nici după ce s-au alocat fondurile necesare, s-a organizat o licitație, a fost desemnat un câștigător și a expirat și termenul, prelungit și el, de executare a lucrărilor.
Nu este vreo glumă! Firma cu explozia din Crevedia are sediu și la Botoșani și stație GPL într-o intersecție din centrul orașului – GALERIE FOTO
Compania căreia îi aparține stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seară are sediu secundar la Botoșani, într-un imobil pe care îl deține în baza unui contract de vânzare-cumpărare datat pe 20 ianuarie 2020.
Botoșani, județul în care oamenii mor pe capete în șanțuri betonate adânci până la 2 metri: O să desenăm câte un cap de mort pe fiecare podeț VIDEO & GALERIE FOTO
16 iulie 2023 CerchejeniUn tânăr de 22 de ani a murit după ce s-a izbit într-un cap de pod...
Heliportul modern construit la Botoșani cu bani europeni a devenit muzeu, elicopterele SMURD aterizează tot pe coclauri
Cerut, obținut și... nefolosit. Este pe scurt povestea heliportului de la Botoșani unde teoretic ar fi trebuit să aterizeze deja elicopterul medical care preia cazurile grave cu pacienți botoșăneni. Într-un românism specific sistemului bugetar, este posibil ca acest lucru să se întâmple și în realitate. Dar peste vreo doi ani.
Dorohoianca demisă de la București pentru ”ororile din cămine” a ajuns în aceeași zi director la Botoșani și a plecat în concediu
Chiar dacă informația privind destituirea Cristinei Anton din funcția de director general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) a fost făcută publică pe 10 iulie, social-democrata și-a pierdut postul încă din data de 7 iulie.
Scandal feminin în PNL pentru șefia grupului din Consiliul Județean, s-a lăsat cu vorbe grele
Totul ar fi pornit de la o interpelare politică pe care Mirela Saucă a avut-o în ultima ședință ordinară de Consiliu Județean, în care a reproșat că liberalii nu sunt invitați la tăieri de panglici la care participă pesediștii. În replică, Doina Federovici le-a transmis să-și desemneze un lider de grup cu care să se poată discuta din timp astfel de lucruri.
Primăria pregătește proces pentru a prelua Casa Sindicatelor: Clădirea nu are proprietar / Construită din banii botoșănenilorFOTOGALERIE
Va fi probabil unul dintre cele mai provocatoare procese în care va fi implicată Primăria Botoșani iar miza este una pe măsură.Precedentul a fost deja creat în urmă cu un deceniu când a fost pornit valul de litigii pentru stabilirea proprietarului de drept al acestor imobile.
Investiția la drumul Botoșani – Târgu Frumos a avansat cu numai 3% în două luni, după ce s-a mărit valoarea contractului cu statul, constructorul cere extinderea termenului de execuție – VIDEO & GALERIE FOTO
După doi ani în care teoretic au fost efectuate lucrări de modernizare, cel mai important drum național pentru Botoșani prezintă o imagine a neputinței și a modului în care sunt onorate contractele cu statul în România. Șansele ca această arteră să fie finalizată la termen sunt extrem de mici.
Liberalismul la Botoșani: Iliuță a plecat din PNL supărat pe colaborarea cu PSD după ce a făcut campanie cot la cot cu PSD-iștii, a candidat alături de ei și cu votul lor a devenit viceprimar – GALERIE FOTO
Chiar dacă a plecat din PNL reproșând partidului colaborarea cu PSD, Viorel Iliuță a dobândit în 2012 un mandat de consilier local și apoi unul de viceprimar tocmai în cadrul unei alianțe a celor două partide.
Polițiști europeni cu toalete în curte, fără apă și săpun: Poliția Botoșani cumpără șase WC-uri din lemn pentru sediile din județ după ce a primit BMW-uri pentru oraș – FOTOGALERIE
Acțiune mai puțin obișnuită a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, care în aceste zile are în derulare o procedură în SICAP (Sistemul Informativ Colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a Achizițiilor Publice).
Plângere pentru tentativă de omor împotriva unui primar, un consilier local a cerut protecția Poliției: Omori lumea pe stradă
Disputele politice și administrative dintr-o comună s-au mutat din Consiliul Local la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), acolo unde un ales din Gorbănești a depus o plângere împotriva primarului Ionuț Melinte. Conflictul este unul mai vechi, însă a degenerat la sfârșitul lunii precedente.
Edy, la ce meciuri te uiți? Mailat este detașat cel mai bun marcator român din SuperLigă, dar Iordănescu NU îl convoacă la națională 
S-a spus de nenumărate ori că, dincolo de valoarea și randamentul la zi al unui jucător, cel puțin la fel de importante pentru convocarea unui jucător la echipa națională a României sunt cluburile la care evoluează și firmele care îl impresariază. 
STUDIU de CAZ - Cum s-a salvat o fabrică din Botoșani - De la director la muncitori, toți angajații au acceptat să muncească 4 luni fără salariu: Pare o poveste de Ion Creangă, dar așa a fost VIDEO
Astăzi este una dintre cele mai mari companii din Botoșani, însă în anii de după revoluție a fost închisă câteva săptămâni, iar apoi muncitorii au venit la lucru câteva luni cu toate că știau că nu vor fi plătiți. Au acceptat însă această variantă pentru a-și salva fabrica și implicit locurile de muncă.
POVESTEA achitării directorilor de la Modern Calor în dosarul DNA în care a fost atrasă și o companie de top: O încâlceală contractuală cum nu întâlnești în fiecare zi
Pe data de 28 iulie 2017 procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Suceava descindeau în birourile șefilor de la Modern Calor, compania orașului aflată în subordinea Consiliului Local. Era vizat un contract care asigura mentenanța a două motoare de cogenerare încheiat între Modern Calor și Elsaco Electronic.
Desfășurare impresionantă de forțe la o pensiune cu restaurant, piscină, loc de joacă și centru SPA, depistată cu branșament ilegal la apă
Pensiune 30 cu camere, piscină, centru SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, sistem de irigare a spațiului verde, vilă turistică. O afacere înfloritoare și cu impact în comunitate. Cu facturi lunare la apă care ar fi de doar câteva sute de lei.
Cați pacienți au acești medici in cabinetele particulare de ajung sa nu mai poată face fața muncii din spital?
18 septembrie 2023, 15:46
Este ingrozitoare aceasta relatare, ii doresc tot binele acestei familii.Cred ca o persoana care a avut o experienta grava ar trebui să vorbească. Când știi ca viata unui viitor bebeluș sau a unei mame este în pericol și taci, porți o parte din vina. "Și acum îmi amintesc cum a intrat cu un rânjet până la urechi:" -- acesta e răul în persoana care lasă o ființă umană sa sufere cu riscul de a muri; cum sa lasi viitori bebeluși pe mana ei?E o forma de egoism ("sa fim noi bine") sa speri ca sistemul se va schimba și să asiști la o faptă care degradează ființa umană fără să nu spui nimic. Cum poate un om care a fost victima sau a fost martor la un act care a dus la deces sau la suferinte pe termen lung să nu spuna nimic, riscand ca alte persoane sa treaca prin aceeasi drama care se poate transforma in tragedie?
25 august 2023, 16:04
Este ingrozitoare aceasta relatare, ii doresc tot binele acestei familii.Cred ca o persoana care a avut o experienta grava ar trebui să vorbească. Când știi ca viata unui viitor bebeluș sau a unei mame este în pericol și taci, porți o parte din vina. "Și acum îmi amintesc cum a intrat cu un rânjet până la urechi:" -- acesta e răul în persoana care lasă o ființă umană sa sufere cu riscul de a muri; cum sa lasi viitori bebeluși pe mana ei?E o forma de egoism ("sa fim noi bine") sa speri ca sistemul se va schimba și să asiști la o faptă care degradează ființa umană fără să nu spui nimic. Cum poate un om care a fost victima sau a fost martor la un act care a dus la deces sau la suferinte pe termen lung să nu spuna nimic, riscand ca alte persoane sa treaca prin aceeasi drama care se poate transforma in tragedie?
25 august 2023, 09:25
Usr, jos labele de pe nefericirea altora!, ati demonstrat destule in pandemie, sa va fie rusine.
24 august 2023, 22:35
Gurile rele spun:Cabinet pe Unirii, parter, în fața Bisericii Uspenia;3 mașini mercedes la scară...undeva îsi construiește casă.Oare din ce bani?Fiscul chiar este orb?El fost purtător de cuvânt pe la spital...Păi nu o să facă nimeni nimic!Jos corupția!
24 august 2023, 18:12
Bună ziua tuturor părinților din România! Să rămânem uniți în fața otrepelor din PSD! În fața chelneriței devenită șefa CJ BOTOȘANI, în fața șoferului devenit ministru al muncii, în fața lăcătușului devenit director de spital, etc! Și câți pesedei și pnl-isti au fost în funcții publice importante fără să știe cu ce se mănâncă! Ați uitat de marele Egner când v-a ținut în frig o jumătate de iarnă? Pe lângă ei și noi suntem vinovați că nu am luat atitudine! Dar acum avem o șansă să ne facem auziți, așa că haideți să rămânem UNIȚI!
24 august 2023, 17:15
Bună ziua tuturor părinților din România! Să rămânem uniți în fața otrepelor din PSD! În fața chelneriței devenită șefa CJ BOTOȘANI, în fața șoferului devenit ministru al muncii, în fața lăcătușului devenit director de spital, etc! Și câți pesedei și pnl-isti au fost în funcții publice importante fără să știe cu ce se mănâncă! Ați uitat de marele Egner când v-a ținut în frig o jumătate de iarnă? Pe lângă ei și noi suntem vinovați că nu am luat atitudine! Dar acum avem o șansă să ne facem auziți, așa că haideți să rămânem UNIȚI!
24 august 2023, 17:07
poate acesti medici sunt adeptii lui gates si schwab, ca in pandemie, reducerea populatiei.
24 august 2023, 15:10
Despre cine e vorba?
24 august 2023, 13:02
De ce nu i se spune pe nume?.......frică?
24 august 2023, 13:00
Aceași rețetă. Șpaga. Și doctori care nu se bagă unul pe tarlaua celuilalt. Doar în cazuri de maximă urgență. Uneori fie cu decesul mamei, de cele mai multe ori cu deces sau malformații pentru copil. Spitalele sunt folosite pentru șpăgi și beneficii personale pentru asistenti și medici. Nu ca sistem de sănatate. Dacă nu ar lua deloc salar, tot le-ar convenii să meargă la muncă. Pentru șpagă. Un medic în străinătate ia 7-12.000 euro salar. Dar muncește, se pregătește continu, nu doarme în gardă. În România ia 3.000 euro salar în medie. Și incă 10.000 șpagă, în medie. Dar nu și bate capul, doarme în gărzi, lucrează și în privat. Și poate fi exact cum este. Grobian, nesimțit.
24 august 2023, 11:45
Numele???? Degeaba iti spui povestea daca nu spui si numele criminalului. Lumea trebuie sa il stie pentru a se putea apara. Doctoritele cu bani nasc la Iasi si Bucuresti. Nu spun lumii motivul. Insa le vezi pe retelele de socializare facand apel la liniste, la clementa si aruncand anatema ca "suntem cu totii vinovati". Serios, suntem vinovati ca nu murim in spitale, ca Dumnezeu ne da zile si ni le ducem chinuiti dupa"interventiile salvatoare". O cutie pentru biletele la CJ, unde oamenii sa isi spuna in 5 randuri povestea. Fiindca 85% din ceea ce platim contributii inseamna fondul lor de salarii. De unde sa mai scoata oamenii bani de spaga in judetul asta chinuit? Camere de luat vederi in toate spitalele, fiindca in scoli exista si s-au ma rezolvat din probleme iar in scoli nu au fost puse pentru a-i supraveghea pe profesori, ci pe copii, pentru a fi in siguranta. Medicii nu sunt Dumnezei, lumea stie acest lucru, dar atunci cand faci rau cu premeditare, atunci trebuie sa platesti fiindca toti platim.
24 august 2023, 07:26
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Sinucigașii dau niște semnale de alarmă, pe care oamenii din jur le pot decodifica și trebuie să se ia măsuri imediat. Eu pe șefii lor i-aș trage la răspundere: nu își cunosc oamenii? Nu le știu problemele? Trebuie să aibă ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9681 lei
USD
Dolarul SUA
4.6029 lei
CHF
Francul elveţian
5.2648 lei
GBP
Lira sterlină
5.8001 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1236 lei
XAU
Gramul de aur
299.3672 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2586 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3052 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0248 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3895 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2043 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.0 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-0.8 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
0.5 o C
Ştefăneşti
3.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.